PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Advertisements

ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
Yolbil Navigasyon ve İzlemeYazılımı
Mobit Bilişim Elektronik ve Kontrol Sistemleri Dış Tic. A.Ş.
Araç Takip ve Yönlendirme Sistemi
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.
Amasya orman bölge müdürlüğü
EDRIMS Electricity Distribution and Retail Information Management System Ömer ALP – Kurumsal Çözümler Teknik Müşteri Yöneticisi.
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
T.C. KAHRAMANMARAŞ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI 2009.
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
Azrael Online Hasta Takip Programı
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Harita Dairesi Başkanlığı
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hazırlayan : Muharrem GÜLER
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
© 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu. © 2011 T.C. Kamu İhale Kurumu Kamu İhale Kurumu Kamu Alımlarını İzleme ve Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı TİTUBB Uygulamaları.
Digital Maps & Navigation Market in Turkey Sayısal Haritalar ve Türkiye Navigasyon Pazarı Alim KÜÇÜKPEHLİVAN.
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
Tanıtım Etkinlikleri. Promosyon malzemesi dağıtımı Yer: kayıt masası Kapasite: maks. 5 firma Ücret: 5,000 Euro* / adet Üretim maliyeti dahil değildir.
Doğa içi yön bulma programı (ASELSAN sponsorluğunda…)
AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
BT Destek Hizmetleri (Akademik Sistemler) Eylül 2006.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Başar Bilgisayar; 1997 yılında CBS konusunda uzman bir ekip ile kurulmuştur. Başar Bilgisayar’ın ana çalışma sahası Coğrafi Bilgi Sistemleridir. Başar.
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
Bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında lider, önce ve yenilikçi olmayı kendisine vizyon edinmiş olan AIBIS; Türkiye, Almanya ve Suudi Arabistan’da.
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
Navigasyon ve Sayısal Harita Üretimi
ATC Araç Takip Sistemleri
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
T.C FIRAT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSİN ADI:ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA2 DERSİN HOCASI:YRD. DOÇ. GALİP AYDIN PROJENİN.
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1.
KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZ DAĞITIM ŞEBEKESİ VE
TURGUTLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
AFYONKARAHİSAR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürlüğü Çevre Bilgi Sistemine Kayıt Olma ve Kirlenmiş Sahalar.
T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
Konut Pazarlamasında Bir «İLK». Projelerinizi Yatırımcılarla Buluşturuyoruz.
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Shell Taşıt Tanıma Sistemi 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan, akaryakıt harcamalarının tek merkezden kontrol altına alınmasını.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
OMAS OTOMATİK MEKTUP AYRIM SİSTEMİ #ONURKAYA KURTALAN MYO
EVRAK KAYIT SERVİSİ RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı :18/10/ /8125 Resmi gazete.
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
TEKLİF KABULÜ SIRA NO: 330/2015
TEKLİF KABULÜ SIRA NO: 383/2015
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı
Araç Takip ve Güzergah Planlama Sistemi
 Bilgi Sistemi Kavramı  Coğrafi Bilgi Sistemi  Esgaz CBS  Esgaz CBS Uygulamaları ve Masaüstü Uygulaması’nın Genel Özellikleri  CBS Masaüstü, Web.
Orman Yangını Tespiti Amaçlı Kablosuz Ağların Gerçekçi Benzetimi
Sunum transkripti:

PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi -Harita Temini ve Cihet Sayısallaştırması

Proje Detayı, Başar Nerede ? İhale, PTT’nin ihtiyacı olan, 3 bin El Terminali (GPS-GPRS destekli Windows Tabanlı Mobil uygulama ortamı) ve gerekli operasyonel merkezi donanım ve yazılımların temin edilmesi için yapılmıştır. İhale, Sentim tarafından alınmış olup, Başar, PTT isterlerinden olan harita ve uygulama temininde en uygun teklifi vererek Sentim’in altyüklenicisi olmuştur. BAŞAR, 52 il merkezi için yol haritası temin edecek ve postacıların yaptığı rutları (cihet) bilgi sistemi içine ekleyecek ve PTT’nin CBS tabanlı olarak Cihet, Posta Kodu, Dağıtım bölgeleme gibi işlevlerini yönetmesine yarayacak uygulamaları geliştirecektir.

Proje CBS ve İHYS İsterleri

Proje Harita İsterleri

PTT : İstenen Haritalar PTT, 30 ile ait haritaları mutlaka hemen istemekle birlikte, Firmalara ek 22 ili kendilerinin seçmelerini kabul etmiş, toplam 52 il merkezinin haritalarını istemiştir. 81 il merkezine ulaşmak için geri kalan 29 il ise, opsiyonel olarak tekliflendirilmiş olup, PTT’nin istemesi durumunda Projenin ek süresinde üretilip teslim edilecektir.

BAŞAR : Haritalar Kapı numaralı ilk harita Başar tarafından 1998 yılında ASKI’de başlatılan CBS projesinde 2000 yılında tüm Ankara için gerçekleştirilmiştir. 2005 yılında yapılan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Suç Analiz Merkezi (SAM) projesinde 10 büyük ilimiz için kapı numaralı ve/veya binalı haritalar hazırlanmış ve kuruma teslim edilmiştir. 2006 yılından itibaren Başar, saha çalışmalarında Sokak adı ve kapı numarası bilgilerini düzenli olarak toplamaya devam etmektedir. BAŞAR 52 il için 30 il ve ek 22 il ile 52 ile ait haritaları proje süresi içinde teslim etmiş ve aşağıda sunulan ek katmanları ve işleri de gerçekleştirmiştir.

CİHET Üretimi: AMAÇ Cihet alanlarının objektif bir şekilde oluşturulmasına yardımcı olmak, Offline veya online takip sırasında dağıtıcının nerede olduğunu kolaylıkla bulmak, Dağıtıcının gün içerisinde ne kadar gezdiğini, kendi cihet alanında ne kadar gezdiğini, cihet dışına çıkıp çıkmadığını raporlayabilmek.

NASIL YAPIYORUZ PTT Cihet listeleri ile Başar sokak veritabanı birebir eşleştirilir, Cihet Alanları (dış sınırları) harita üzerinde çizilir Daha sonra eşlenen ve eşlenmeyen satırlar raporlanır ve çıktılar üretilir. Eşlenmeyen kayıtlar posta dağıtım merkezlerinde Başar elemanları tarafından harita üzerinde güncellenir.

ÇIKTILAR

RENKLENDİRİLMİŞ CİHETLER

RENKLENDİRİLMİŞ CİHETLER

CİHET ALANLARI

RAPORLAMA

SONUÇ: PTT, Teknolojik yatırımı ile, hem gönderi sistemini canlı olarak izleyebilir hale gelmiş, hem de Cihet, dağıtım alanları, merkezleri ve bölgelerini optimize edebilr hale gelmiştir. Ek 29 il için de benzeri çalışma PTT tarafından istenmiş, Başar, proje ek süresi boyunca, kalan 29 il için de benzeri çalışmayı gerçekleştirecek ve 81 il merkezi için PTT’yi harita tabanlı bir bilgi sistemine kavuşturmuş olacaktır.