PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI 08.12.2006.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
T.C.BAŞBAKANLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesinde Tarım ve Çevre Analizi Serdarlı, 29 Mart 2011.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Nerede, Nasıl Yaşıyoruz?
EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
SEKTÖRLER ARASI İŞBİRLİĞİNE DAYALI İSTİHDAMI GELİŞTİRME VE GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME PROJESİ “iş arayana, girişimciye ve işletmelere destek” Proje Uygulama.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
TÜRKİYE’NİN TARIMSAL POTANSİYELİ VE TARIMA YATIRIM Teoman YAĞLI
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İŞKUR DESTEKLİ BİREYSEL EMEKLİLİK ARACISI EĞİTİM PROJESİ
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 21 KASIM 2008 Ankara.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
e-Sertifika Programları
1 “TARIMDA FİNANSMAN, SİGORTA VE YENİ AÇILIMLAR “ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI İstanbul,
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
Tarımsal Üretici Birlikleri ve Kooperatifler Açısından Biyodizel
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Su Yönetiminde STK’lar ile İşbirliği Çalıştayı 19 Temmuz 2012.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 1 Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı.
Adnan BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özel Sektörün Finansman Kaynaklarına Erişimi Konferansı Diyarbakır TÜRKİYE İŞ BANKASI.
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KURUM HİZMETLERİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK UYGULAMALARI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
NİĞDE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIĞI
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Bilgilendirme Toplantısı
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Tarım sektörünün önemi
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Görevleri  Vakıflardan ve diğer kurum ve kuruluşlardan gelen projeler ile sivil toplum örgütlerinin toplumsal amaçlı projelerini değerlendirmek, teşvik etmek, gerektiğinde ortak projeler yürütmek, bu konularda görüş oluşturmak.

Görevleri  Sosyal amaçlı projeler geliştirmek, uygulamak ve gerekirse ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak uygulatmak.  Uygulanan projelerin takibini yapmak, performans ve kalite ölçütleri geliştirerek uygulamanın verimliliğini izlemek, performans analizleri yapmak ve elde edilen sonuçlara göre önerilerde bulunmak.

Misyon Türkiye’de yoksulluğun azaltılmasını ve uzun vadede ortadan kaldırılmasını hedefleyen yoksullukla mücadelede vatandaşlarımıza asgari yaşam standartlarını sağlamaya yönelik sosyal yardımların yanı sıra, gerek sosyal içerikli projeler gerekse sürdürülebilir gelir elde etmeye yönelik etkin projeler geliştirmek ve uygulamak.

Uygulanan Projeler  Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi  Bilişim Çırakları Projesi  Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi  Sosyal Yardım Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi İkeleri:  Fon kaynaklarının daha büyük bir bölümünün üretim ve istihdam yaratan projelere ayrılması;  Yoksulluktan kurtulmaya yönelik olarak örgütlü bir çaba içine girmiş yurttaşlara öncelik verilmesidir.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi İşbirliği:  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı; teknik bilgi ve deneyiminden  Ziraat Bankası; bankacılık hizmetlerinden  SYDTF; kaynak transferinden Sonuç: Hedef kitlenin ihtiyaç duyduğu hizmetin daha sistemli bir şekilde ve doğru zamanda ulaştırılması.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi Amacı: Kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelerin  en uygun organizasyonla, gelir seviyelerinin yükseltilmesi  istihdamın artırılması  üretilen tarımsal ürünlerin mahallinde değerlendirilmesi  pazarlama alanında gerekli maddi ve teknik destek verilmesi  üretime katılmaları ve üretim faaliyetinde sürekliliklerinin sağlanması

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi Neden Kooperatif? Kooperatifçilik özellikle kırsal alanda dağınık, düzensiz durumda bulunan olanakları birleştiren, geliştiren ve güçlendiren dayanışma üzerine kurulu bir model olduğundan projenin sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi Alanları süt sığırcılığı, koyunculuk ve seracılık Süt sığırcılığı: en az 50 ortak için 2’şer baş süt ineği Koyunculuk: 50 ortak için 25 baş koyun 1 baş koç verilmektedir. Seracılık: en az 50 ortak için 500 m 2 sera

Bilişim Çırakları Projesi Amacı: Lise mezunu işsiz gençlerin dış ticaret ve yabancı dil bilgisi temel eğitiminden sonra ara eleman olarak ilgili KOBİ’lerde istihdam edilmelerinin sağlanması amaçlanmıştır.

Bilişim Çırakları Projesi İşbirliği KOSGEB: KOBİ’leri belirleme ve bilişim çıraklarının 6 ay boyunca istihdam maliyetini karşılamak. TİM ve İŞKUR: Projenin uygulama – izleme – değerlendirme aşamalarında aktif destek sağlamak. SYDGM: Eğitim Bedelini ve kursiyer cep harçlıkları ile konaklama ve yemek giderlerimi karşılamak.

Bilişim Çırakları Projesi Uygulanan İller  Adana,  Ankara,  Bursa,  Denizli,  Gaziantep,  İstanbul,  İzmir,  Kayseri,  Kocaeli,  Konya,  Manisa,  Mersin,  Sakarya,  Trabzon

Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi Amacı Ekonomik ve sosyal yoksunluk içindeki fakir vatandaşlarımızın emeği ülkemiz için “katma değere” dönüştürülmesi.

Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi Hedef Kitlesi  18 – 45 yaş arasındaki işsizler  tarım işletmelerinde çalışmak isteyen kişiler  bilinçli tarım yapmak isteyen çiftçiler

Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi Hedef Kitlesi  SYDGM:Eğitimin Finansmanı  TİGEM:Konaklama ve Yemek bedeli  İŞKUR:Kursiyer Cep Harçlıklarını karşılayacak.

Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi Kapsamı  2006:1100,  2007 : 2800,  T O P L A M:3900 işçi,  6 ayrı konuda:15 gün ile 90 gün eğitim

Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi Eğitim Konuları  Hayvancılık Hizmetleri: 90 gün  Sulama hizmetleri :15 gün  Tohum Hazırlama:15 gün  Selektör Bakımı:15 gün  Sürücülük:15 gün  Traktör – Ekipman Bak.:15 gün

Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi Eğitim Yapılan İşletmeler  Altınova  Gözlü  Anadolu  Bala  Polatlı  Ceylanpınar  Çukurova  Dalaman  Gökhöyük  Hatay  Karacabey  Koçaş  Malya  Sultansuyu  Tahirova  Türkgeldi  Ulaş

PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI