ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
TARİHÇESİ * 1992 yılında Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuş 1999 yılında da Başbakanlığa bağlanmıştır. * 2011 yılında 656 sayılı KHK ile, Türk.
Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
İkili ve Bölgesel İlişkiler Şube Müdürlüğünün Çalışmaları
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Çevre ve Orman Bakanlığı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
1. 2 SUNU PLANI 1. DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONELİ 2. DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ 3. YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER 3.1 Projeler Tamamlanmış Projeler
KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Comenius Regio Projesi Yerel Ortaklar Toplantısı.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
YERELDE AB SÜRECİ.
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Orman Bölge Müdürlüğü Sn Proje AdıSektörüYeriProjenin Durumu 1 Orman KadastroTarım/OrmancılıkMuhtelifİhalesi yapılmıştır 2 Orman Koruma ve İşletmecilik.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
AKARÇAY HAVZASI.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Bilgilendirme Toplantısı
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
«Living Together in Nature» AYHAN IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürü Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör kurum olduğu KA201 AB Erasmus+ «Living.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
AETR KONVANSİYONU
Sunum transkripti:

ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü

Projede yer alan ülkeler; Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye’dir. Projede yer alan Devlet Uygulama Kurumları:  Türkiye: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü  Azerbaycan: Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı  Kırgızistan: Çevre Koruma ve Ormancılık Kurumu  Tacikistan: Çevre Koruma Komitesi  Özbekistan: Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı, Orman Bölümü

Süresi 36 ay olarak belirlenen proje bütçesinin kurumların ayni katkılarına göre dağılımı aşağıdaki gibidir; FAO/FTPP: USD GDCDE/MoFWA: USD TİKA: USD Ülkeler: (USD ) Toplam: Ayrıca, proje ortakları; Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM), TİKA ve FAO’ dur.

Proje ortaklarının sahip olduğu yükümlülükler ise aşağıdaki gibidir;  ÇEM Genel Müdürlüğü; Bölgesel proje koordinatörü atayacak ve projenin genel koordinasyonu, Türkiye’deki eğitimlerin organizasyonu ve masraflarından sorumlu olacaktır.  TİKA; Türkiye’de yapılacak eğitimlere diğer ülkelerden katılacakların yol masrafı ile bu eğitimlerdeki çeviri masraflarını karşılayacak, ayrıca bir proje ülkesinde yapılacak pilot uygulama çalışmasının masraflarını karşılayacaktır.  FAO; Uzmanların masrafları, belli seyahat ve toplantıların masrafları, eğitimlere katılacakların cep harçlıkları, yayın ve eğitim malzemeleri ve diğer masraflarını karşılayacaktır.

 Diğer proje ülkelerindeki Ulusal Proje Koordinatörleri ve FAOSEC proje uygulama koordinasyonu ve takibi için Ulusal Proje Koordinatörünün görevlendirilmesi,  Bölgesel Seminerler ve eğitim programlarına katılmak için uygun personelin görevlendirilmesi,  Bilinç oluşturma materyalleri ve programlarının hazırlanması için tutar(FTPP bütçesine ek olarak),  Kendi ülkesinde organize edilen eğitimin tutarı  Kendi ülkesinde seçilecek mikro havzada yürütülen saha pilot/demonstrasyon uygulamaları için tutar.

 Proje Koordinatörlerinin Atanması Bölgesel Prj Kor: Erdoğan Özevren Azerbaycan Prj Kor: Ms. Aytan Yusifova, Kırgızistan Prj. Kor: Mr. Abdygaziev Shenish, Tacikistan Prj. Kor: Mr. Safarov Abdullo, Özbekistan Prj. Kor: Mr. Botman Evgeniy

 Avrupa Ormancılık Komisyonu, Dağlık Alanlar Çalışma Grubu Toplantısı,  Proje Çalıştayı ve Eğitimi 5-9 Kasım 2012,  Proje Uzmanlarının Belirlenmesi,  Katılımcı Entegre Havza Yönetimi Eğitimi 26 Mayıs-1 Haziran 2013

TEŞEKÜRLER