TÜBİTAK AB ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ ve SUNDUĞU FIRSATLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
AB Hakkında Genel Bilgiler
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.
Fikirler Özel Programı Ideas/ERC Asiye Tuba ZENGİN Ideas/ERC 31 Ekim 2008 İzmir Ekonomi Üniversitesi.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
AB Düşüncesinin Temelini Batı Almanya Fransa İtalya Belçika Hollanda Lüksemburg.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Avrupa'da iş güvenliği ve sağlığı Lizbon Anlaşmasındaki sosyal güvenlik bölümü Çerçeve direktif Sair direktifler Sosyal diyalogun rolü İş güvenliği ve.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
TÜBİTAK, DPT, MSB ve FP7 Projeleri
Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau Komisyon Ortak Araştırma Merkezi kapsamında Avrupa IPPC Bürosu Türk delegasyonunun.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
GREEN MARKETING KONFERANSI
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ercan BOYAR Bilgi Toplumu Dairesi 22 Şubat 2013 Ankara AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP.
AB’ye Uyum Sürecinde Bilgi Teknolojileri ABGS-TBV EUROPA Bilgi Köprüleri 20 Ekim 2004 TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü Rukiye.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
BİRLİK PROGRAMLARI ülkeler arasında işbirliğini geliştirerek ortaklık bilincinin yerleşmesini desteklemek, Birlik politikalarının ve mevzuatının uygulanmasına.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
Oslo Bakanlar Kararları
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
TÜBİTAK Projeleri Genel Tanıtımı
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Proje Değerlendirme Süreci
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
G ÜNDEMDEKI P ROJE A LANLARI Dr. N. Tunga Köroğlu.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri İçerik AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış AB Bütçe Reformlarının.
Temel Bilgi Teknolojileri
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

TÜBİTAK AB ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ ve SUNDUĞU FIRSATLAR

TÜBİTAK Sunum İçeriği  JRC’nin misyonu, görevi, yapısı  Horizon 2020’de JRC  JRC’nin sunduğu fırsatlar  JRC Genişleme ve Entegrasyon Aksiyonu (Enlargement and Integration Action)

TÜBİTAK AB Ortak Araştırma Merkezi (JRC)’nin Misyonu 3 Avrupa Birliği politikalarının oluşmasına, gelişmesine, uygulanmasına ve izlenmesine bilimsel araştırmacılar aracılığıyla destek sağlamak AB’nin bilim ve teknoloji referans merkezi TÜBİTAK bünyesinde JRC ile ilgili yürütülen faaliyetlerin amacı; “Türk araştırmacılar ve JRC arasında etkileşimin artmasına katkıda bulunmak”

TÜBİTAK JRC, AB Müktesebat Uyumu sürecindeki ülkelerle birlikte çalışır! Avrupa Ortak Araştırma Merkezi  AB’ye katılım sürecindeki ülkeler ile birlikte çalışarak bilimsel ve teknik destek sağlar.  “Avrupa Araştırma Alanı” nın oluşumuna katkı sağlar.

TÜBİTAK Avrupa Ortak Araştırma Merkezi’nin Yapısı  Avrupa Komisyonu’na bağlı ayrı bir “Direktörlük”tür.  7 JRC Enstitüsü, 5 AB ülkesinde yer almaktadır. JRC Merkezi Brüksel’dedir. 5

TÜBİTAK JRC Stratejisi Stratejik Gelişmeler Sosyo-ekonomik araştırma ve modelleme kapasitesinin genişletilmesi JRC kapsamında Multi- disipliner araştırma ekipleri oluşturulması İleriye yönelik güçlü öngörü teknikleri, yatay tarama kapasitesi Politika opsiyonları değerlendirmesi için geliştirilmiş sistem Yedi Tematik Alan

TÜBİTAK Tematik Alanlar JRC Tematik Alanlar TA 1 Açık ve rekabetçi bir ekonomiye yönelim TA 2 Düşük karbonlu toplum için gelişmeler TA 3 Doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi TA 4 Gıda ve tüketim ürünlerinde güvenlik TA 6 Güvenlik ve kriz yönetimi TA 7 Referans materyaller ve ölçümler TA 5 Nükleer emniyet ve güvenlik

TÜBİTAK Enstitüler 8 IE – Petten, Hollanda Enerji Enstitüsü IRMM – Geel, Belçika Referans Araçlar ve Ölçümler Enstitüsü ITU – Karlsruhe, Almanya Transuranyum Elementler Enstitüsü IPSC - IHCP – IES – Ispra, Italya - Vatandaşların Korunması ve Güvenliği Enstitüsü - Sağlık ve Tüketicilerin Korunması Enstitüsü - Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü IPTS – Seville, İspanya - İleri Teknoloji Çalışmaları Enstitüsü

TÜBİTAK JRC Enstitüleri Referans Araçlar ve Ölçümler Enstitüsü (IRMM) Yeri : Geel / Belçika Çalışan sayısı: 350 civarında Temel hedefi: Avrupa için standartlar belirlemek Çalışma Alanı: o Gıda analizi o Referans araçlar o Kimyasal referans ölçümleri o Nötron fiziği o Radyonüklit metrolojisi o Biyoanaliz

TÜBİTAK Transuranyum Elementler Enstitüsü (ITU) Yeri: Karlsruhe / Almanya Çalışan sayısı: 300 civarında Temel hedefi: Nükleer enerji güvenliği ve vatandaşların korunması Çalışma Alanı: o Alfa immunoterapi o Temel aktinit araştırmaları o Nükleer yakıt güvenliği o Kullanılmış yakıt tanımlaması o Bölünme ve transmutasyon o Çevre radyoaktivitesinin ölçümü JRC Enstitüleri

TÜBİTAK Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Enstitüsü (IHCP) Yeri: Ispra/İtalya Çalışan sayısı: 280 civarında Temel hedefi: Tüketici ürünleri, gıda ve sağlık konularında araştırmalar yapmak Çalışma Alanı: o Gıda güvenliği ve kalitesi o Hayvan deneylerine alternatif yollar o Farmosotik ve kimyasal bilgi sistemleri o Nükleer tıpta bilimsel/teknik çalışmalar o Özellikle e-ticaretle ilgili tüketici çıkarları JRC Enstitüleri

TÜBİTAK Yeri: Seville/İspanya Çalışan sayısı: 180 civarında Temel hedefi: Teknolojik gelişmelerin olası etkilerini analiz etmek Çalışma Alanı: o Teknoloji-ekonomi-toplum ilişkisi o Teknolojide olası değişimlerin tahmini o Değişimlerin çapraz-kesim etkileri o Pazar olanaklarının tahmini o Yeniliklerin Avrupa’da rekabetçilik, büyüme ve istihdam üzerine etkileri İleri Teknolojik Çalışmalar Enstitüsü (IPTS) JRC Enstitüleri

TÜBİTAK Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü (IES) Yeri: Ispra/İtalya Çalışan sayısı: 470 civarında Temel hedefi: Çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin teşviki Çalışma Alanı: o İklim değişikliği o Küresel değişim o Emisyonlar, hava kalitesi ve sağlık o Karasal ve doğal kaynaklar o İçsular, kıyı suları ve işlenmiş sular o Yenilenebilir enerjiler o Hava kalitesi JRC Enstitüleri

TÜBİTAK Enerji ve Ulaştırma Enstitüsü (IET) Yeri :Petten/Hollanda Çalışan sayısı :220 civarında Temel hedefi :Temiz ve Güvenli Enerji Üretimi Çalışma Alanı : o Nükleer Enerji güvenliğini sağlamak o Yeni nükleer enerji sistemleri geliştirmek o TACIS ve PHARE faaliyetlerine destek o Nükleer tıp teşhis ve tedavisi o Enerji depolama ve dönüştürme o Biokütle ve atıktan-enerjiye sistemleri oTemiz enerji teknolojileri JRC Enstitüleri

TÜBİTAK Vatandaşların Korunması ve Güvenliği Enstitüsü (IPSC) Yeri: Ispra/İtalya Temel hedefi: Vatandaşların ekonomik ve teknolojik risklerden korunması Çalışan sayısı: 370 civarında Çalışma alanı: o Dolandırıcılığı önlemede sibergüvenlik o Uzaktan algılama o İnsanlığın güvenliği o Teknolojik ve ekonomik risk algılama o Yapısal keşifler için Avrupa laboratuarı o Nükleer yaygınlaşmaya önlem o Nükleer korunma yolları JRC Enstitüleri

TÜBİTAK H2020’de Avrupa Ortak Araştırma Merkezi 16 Excellent Science Industrial Leadership Societal Challenges Joint Research Center (1.9 Mil €)

TÜBİTAK JRC’de Öncelikli Alanlar JRC İş Programında öncelikli alanlar 17 Öncelikli alanlarİlgili JRC Enstitüsü Gıda zinciriIRMM Biyoteknoloji, kimyasallar, sağlık IHCP Çevre, iklim değişikliği, doğal afetler IES Enerji ve TransportIE Nükleer Enerji, Emniyet ve güvenlik ITU Lizbon Gündemi, Bilgi toplumu, kırsal gelişim IPTS İç/dış güvenlik, sahtekarlığı önleme, kalkınma yardımı IPSC

TÜBİTAK JRC’nin Araştırmacılara Sunduğu Fırsatlar- Genişleme ve Entegrasyon Aksiyonu  Araştırma Bursiyerlikleri  Doktora  Doktora sonrası  Stajiyerlik  Kıdemli Uzmanlık  Ulusal Uzmanlık (Seconded National Expert)  JRC-TÜBİTAK İşbirliği Anlaşması-Bursiyerlik Programı  JRC Genişleme ve Entegrasyon Aksiyonu (Enlargement and Integration Action) 18

TÜBİTAK TÜBİTAK- JRC Mutabakat Zaptı 19 JRC Çağrısı JRC uygun pozisyonları açıklar ve çağrı açılır BIDEB Çağrısı BIDEB 2214 ve 2219 çağrıları açılır Değerlendirme JRC ve BIDEB ayrı değerlendirme süreci yürütürler TUBITAK-JRC Ortak Çağrı Döngüsü TÜBİTAK ve JRC arasındaki 5 yıllık Mutabakat Zaptı Ekim 2012 tarihinde yenilenmiştir.

TÜBİTAK 20 JRC Araştırma Bursiyerlikleri

TÜBİTAK 21

TÜBİTAK Web Sayfaları  JRC Ana Web Sayfası:  ABÇPM JRC Web sayfası  JRC Açık İş Pozisyonları  2010 JRC Enlargement and Integration Action

TÜBİTAK TEŞEKKÜRLER... Burcu B. GÖĞÜŞ DOĞAN Pınar ÇETİN JRC Ulusal İrtibat Noktası Tel: / dahili: