OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYON İLE İLİŞKİLER: müzakereden izleme sürecine OFFICE OFAFFAIRS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MODÜL 4 Organizasyon.
Ender Topuz Ford Otosan - Yazılım mimarı
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
ÇP PROJELERİNİN ESASLARI OFFICE OFAFFAIRS. ÖZELLİKLER ‘Oyunun kurallarını’ bilerek başlamak önemlidir!  ÇP projeleri çok-uluslu, çok-kültürlü ve çok-ortaklıdır.
KONSORSİYUM ANLAŞMASI Avrupa Birliği Ofisi
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Risk Yönetimi Toplantımıza
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
Hassas Görevler hassas…çok….
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Nakit Yönetimi Dairesi
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Raporlama ve İzlem Vildan MEVSİM.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Korkut KOÇAK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
AÇIK İHALE USULÜ İhale Ön Oluru Komisyon Teşekkülü İdari Şartname Sözleşme Taslağı Standart Formları Hazırlama Komisyonu Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyonu.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI
SINIF REHBER ÖĞRETMENİYİM
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
T.C. TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ.
SERTİFİKASYONA İLİŞKİN İKİNCİ DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ EEE PRATİKTE KULLANIM FAALİYETLERİNİN EVALÜASYONU Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
 Projeler üç nedenle sona erdirilirler. 1. Proje amaçlarına ulaşılmış ve başarılı olarak tamamlanmıştır. 2. Projenin durdurulması gerekmektedir. 3. Proje.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Proje Başvurusu Değerlendirme Süreci
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYON İLE İLİŞKİLER: müzakereden izleme sürecine OFFICE OFAFFAIRS

OFFICE OFAFFAIRS PROJE SÜRECİ   Proje Teklifi   Değerlendirme   Kontrat Müzakere Süreci   Kontrat İmza Süreci   İş   İzleme   Yaygınlaştırma ve işletim OFFICE OFAFFAIRS

OFFICE OFAFFAIRS PROJE TAKVİMİ Fikir aşamasından müzakere aşamasına 6-8 ay Müzakere aşamasından imza aşamasına 4-6 ay İmza aşamasından işletim aşamasına 3-5 yıl

OFFICE OFAFFAIRS MÜZAKERE SÜRECİ

OFFICE OFAFFAIRS MÜZAKERE ÖNCESİ SÜREÇ 1. 1.Bilinmesi gereken konular:   Değerlendirme Özet Raporları (ESR)   Kontrat Hazırlık Formları (CPFs)   Proje Teklifi Hazırlama Rehberi (İlgili proje tipleri için)   Finansal Rehber   Model Kontrat (ilgili ekleri içerir)   Özel Hükümlerin Listesi   Konsorsiyum Anlaşması Denetim Listesi

OFFICE OFAFFAIRS 2. 2.Uzlaşılması Gereken Konular:   Finansal Sorumluluklar   Fikri Mülkiyet Haklarına Erişim   Ortak Teknik Yükümlülükler   Yönetim Maliyetleri MÜZAKERE ÖNCESİ SÜREÇ (devam)

OFFICE OFAFFAIRS KATILIMCILAR   Proje Koordinatörü (+1 ya da 2 partner)   Proje Yöneticisi   Proje Sorumlusu   Komisyon Yasal ve Finansal Sorumluları

OFFICE OFAFFAIRS PROJE KOORDİNATÖRÜNÜN ROLÜ   Uygulama planını detaylı bir şekilde bilmelidir.   Kontrat dökümanlarına aşina olmalıdır.

OFFICE OFAFFAIRS PROJE YÖNETİCİSİNİN ROLÜ   Konsorsiyum ile Avrupa Komisyonu arasındaki ilişkiyi sağlayan kişidir.   Genellikle, proje koordinatörü proje yöneticiliği görevini de yürütür.

OFFICE OFAFFAIRS PROJE SORUMLUSUNUN ROLÜ   Avrupa Komisyonu personelidir.   Proje koordinatörünü, incelenmesi ve değişiklik yapılması gereken konularda bilgilendirir.   Gerekli olan durumlarda önerilerde bulunur.   Önemli proje toplantılarına katılır.   Projeyi destekleme amacını taşıyan tüm görevleri yerine getirir.   Projenin büyük yankılar uyandıracak başarılara imza atmasını ister.   Projenin profesyonel bir şekilde yönetildiğini görmek ister.   Projedeki gelişmeler ile ilgili olarak düzenli bir şekilde bilgilendirilmelidir.

OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYONUN ROLÜ   Proje hakemleri tarafından yapılan önerileri birleştirir.   Bütçeyi %10-15 düzeyinde düşürmeyi amaçlar.   Projeden en yüksek değeri elde etmek için uğraşır.

OFFICE OFAFFAIRS İlk Müzakere Toplantısı   Teknik Ek (Ek 1)’in içeriği ve bütçe üzerinde uzlaşma İkinci Müzakere Toplantısı   Kontrata ilişkin tüm önemli konularda ve takvim/çıktılar üzerinde uzlaşma Teslim:   Komisyona, Ek 1’in 2 adet ciltsiz kopyası ve Kontrat Hazırlama Formunun imzalanmış orjinal halinin teslimi MÜZAKERE SÜRECİ

OFFICE OFAFFAIRS MÜZAKERE ALANLARIMÜZAKERE DIŞI ALANLAR   Proje teklifi (Teknik Ek)  Bütçe  Finansal sorumluluklar  Müzakerenin sonlanma tarihi  AB kontratları ile ilgili genel kurallar ve işleyişler

OFFICE OFAFFAIRS Aklınızda Bulunsun!   Bütçe kalemleri gözden geçirilmelidir.   İş paketi dönemlemeleri yeniden gözden geçirilmeli ve adam-ay dengesinin sağlandığından emin olunmalıdır.   En az bir kere Brüksel’de yüz yüze bir toplantı gerçekleştirilmelidir.

OFFICE OFAFFAIRS KONTRAT İMZA SÜRECİ

OFFICE OFAFFAIRS SÜREÇ 1.CPFs ve Ek 1 sonlandırılır. 2.Komisyon sözleşmeyi hazırlar. 3.Koordinatör iki kopyayı imzalar. 4.Komisyon kopyaları imzalar. 5.Koordinatör yüklenicilere CPFs ile birlikte kontratın bir kopyasını yollar. 6.Yükleniciler, 3 adet imzalanmış formu koordinatöre geri yollar. 7.Koordinatör bunları imzalar ve bir tanesini ortağa, diğerini Komisyona yollar.

OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYON İZLEME SÜRECİ

OFFICE OFAFFAIRS 1.Toplantılar 2.Raporlar 3.Denetim

OFFICE OFAFFAIRS 1. TOPLANTILAR

OFFICE OFAFFAIRS Amaç:   Projenin etkili bir şekilde yönetilmesi   Yüz yüze iletişimin sağlanması Altın Kurallar:   Toplantılar sıklıkla yapılmalı,   Toplantı günü seçimine özen gösterilmeli,   Gündem üzerinde uzlaşıldığından emin olunmalı,   Toplantıda kimlerin yer aldığı, tartışılan ve üzerinde uzlaşılan konular not edilmelidir.

Başlangıç Toplantısı: Her proje başlangıç toplantısı ile başlar. Proje Yönetimi Toplantısı: Projenin teknik ve idari statüsü gözden geçirilir. Dönemsel & Ara Dönem İnceleme Toplantıları: Proje hakkında gerekli değişiklikler ve ekler tartışılıp uzlaşmaya varılır. Son İnceleme Toplantısı: Proje, projenin tüm detaylarının gözden geçirildiği Kapanış Toplantısı ile sonlandırılır.

OFFICE OFAFFAIRS 2. RAPORLAR

OFFICE OFAFFAIRS   İlerleme Raporları   Yönetim Raporları   Yıllık İnceleme

OFFICE OFAFFAIRS  Her 6 ve 12 ayda bir hazırlanır.  Temelde kaynak tahsisi, harcamalar, projenin genel atmosferi gibi konuları kapsar.  İçerik İdari özet İlerleme (sonuçlar, sapmalar, kullanılan kaynaklar,iş planındaki değişiklikler,bir sonraki aşama ve amaçlar) Organizasyona ilişkin değişiklikler İşletim planı Tüm dünyada varolan bilgi düzeyini artırmak Diğer projeler ile ilişkiler İLERLEME RAPORLARI

OFFICE OFAFFAIRS YÖNETİM RAPORLARI   Bölüm I: Genel Harcama ve Kaynakların Onaylanması   Denetim Sertifikası   Finansal Rapor Özeti

OFFICE OFAFFAIRS BÖLÜM I: GENEL HARCAMA VE KAYNAKLARIN ONAYLANMASI  Her bir ortağın harcaması bu raporda belirtilir.  Adam-ay statü tablosu bu raporda sunulur. DENETİM SERTİFİKASI  Kontrata uygun bir şekilde yapılan harcamalar, her bir yüklenici tarafından yıllık periyodlarla denetlenmelidir.  Sertifika, dış denetçi ya da kamuda çalışan uzmanlar tarafından sağlanır. FİNANSAL RAPOR ÖZETİ  Proje tipine uygun olarak, bir dönem için belirlenmiş doğrudan ve dolaylı harcamaları içerir.

OFFICE OFAFFAIRS YILLIK İNCELEME   Komisyon adına dış uzmanlar tarafından yürütülür.   Bu raporların önemi küçümsenmemeli ve iyi bir şekilde hazırlanmalıdır.   Yıllık inceleme başarısızlıkla sonuçlanırsa, proje sonlandırılabilir.   7. çerçeve yıllık inceleme örnek ve kılavuzu hazırlanma aşamasındadır.

OFFICE OFAFFAIRS Aklınızda bulunsun!   Komisyon, proje faaliyet raporunu 45 gün içerisinde değerlendirmekle yükümlüdür. Proje tesliminden 90 gün sonra açıklama yapılmadığı takdirde, proje onaylanmış kabul edilir.   Komisyon diğer tüm raporları 45 gün içerisinde değerlendirmekle yükümlüdür. Fakat, 45 gün içerisinde cevap gelmemesi durumu, raporun Komisyon tarafından onaylandığı anlamını taşımamaktadır.   Raporun onaylanması, gelecekte gerçekleşecek olan denetim ya da inceleme faaliyetlerinden muaf olunduğu anlamına gelmemektedir.

OFFICE OFAFFAIRS 3. DENETİM

OFFICE OFAFFAIRS FİNANSAL DENETİM Harcamaların kurallara uygun yapılıp yapılmadığınının kontrolü TEKNİK DENETİM Teknik ve bilimsel çıktıların kontrata uygun bir şekilde teslim edildiğinin doğrulanması

OFFICE OFAFFAIRS TEŞEKKÜRLER