RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PAPERWORK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ
Advertisements

ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
NE KADAR OKUYORUZ?.
YEN İ TEŞV İ K S İ STEM İ 2012 Edanur AKSOY ’e kadar ’ten sonra ’e kadar 2 yıl ’ten sonra TL cinsi – kredi.
ADOPEN.
Dinamik Çözüm Şubat 2009.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
HAYAT HOLDING.
TEKELİ ZARARA UĞRATIP SATANLAR İŞÇİLER DEĞİLDİR, HESABINI PİYASACILARA SORALIM!
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
T SU SORUNU VE SU İHTİYACI E K S T İ L S E K T Ö R Ü
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
Türkiye’nin AB’ye Giriş Süreci ve Ermeni Meselesi
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A. Ş
Küresel Büyüme Oranları (%)
SAĞLIKLI NESİLLERLE MUTLU BİR GELECEĞE
RAKAMLARLA TÜRKİYE
2inci Yabancı Dil ! Neden Almanca öğrenmeliyim?.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
SANAYİ KURULUŞLARININ YÜSEM’DEN BEKLENTİLERİ ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI.
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
6 MAYIS MAYIS KURULUŞ GENEL BİLGİLERİ Ticari Unvanı :Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. Çıkarılmış Sermaye : TL Kayıtlı.
 Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek süngerin.
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
MUTLU AKÜ HAMDİ GEMİYAN
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
BÜYÜME.
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
VAKKO’NUN TARİHÇESİ 1934 yılında Vitali Hakko’nun “Şen Şapka” adlı küçük dükkanıyla ortaya çıkmıştır. Vakko'nun tarihi, bir bakıma, Cumhuriyet sonrasındaki.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
ONDULINE GROUP & ONDULINE AVRASYA A.Ş. Binnur Ertuş ŞİMŞEK
1 Abdullah Kaya Sermaye Piyasası Kurulu Genel Olarak Risk Sermayesi Yatırım Ortaklıkları Mevzuatı ve Değişiklik Önerileri.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
Erhan ÖRÜN.  Ermeni Meselesi Nedir?  Dünya Kamuoyunca Kabulü  Avrupa Birli ğ ine Etkileri.
 1970’lerin ilk yarısında Nuri Çomu’nun çırçır ve çeltik alanında yaptığı akılcı ve cesur yatırımlarla temellerini atmıştır.  1976 yılında Sunar Özlem.
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
OMAS OTOMATİK MEKTUP AYRIM SİSTEMİ #ONURKAYA KURTALAN MYO
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
TÜRKİYE TEKSTİL, ÖRME, GİYİM VE DERİ SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI.
YATIRIM HOLDİNG ORTAKLIĞI A.Ş. WYNDHAM GRAND İSTANBUL LEVENT
HAZIRLAYAN: AZRA NUR Y İĞİ T 7/G  Türk müzi ğ inin geçen yüzyıl içinde ya ş adı ğ ı de ğ i ş im süreci, müzi ğ in tüm unsurlarıyla birlikte anlayı.
Sunum transkripti:

RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN İŞBİR HOLDİNG RABİA ALYAĞIZ HALİT SEYMEN 2007463006 2007463072

17 şubat 1968’de İşbir Sanayi ve Tic. A. Ş 17 şubat 1968’de İşbir Sanayi ve Tic. A.Ş.’i kuruldu, 1971’de ise İşbir Holding ünvanını aldı.

Başlangıçta küçük halk tasarruflarının birleştirilerek yatırıma dönüştürülmesi amacıyla yola çıkılmıştır.

2 milyon 700 bin lirayla yola çıkan İşbir ,sermayesini her geçen gün artıran ve 8 şirketi bünyesinde barındıran bir holdingdir. 2 milyon 700 bin lirayla yola çıkan işbir sermayesini her geçen gün artıran ve 8 şirketi bünyesinde barındıran bir holdingdir.

Kurucularından olan Osman Atay KUZUCUOĞLU şöyle diyor:  "Ben 1966'da Hollanda'daydım. Almanya'da bulunan arkadaşlarımız da vardı. Ben tercümanlık yapıyordum. Böyle bir girişim talebi işçilerden geldi. Almanya'daki işçilerimiz genellikle bir heim'da kalıyorlardı ve içlerinde memleket özlemi hep vardı. Çalıştıkları tesislerin Türkiye'de de olmasını istiyorlardı. Bu özlemle 1968'de İşbir doğdu. Ortak sayımız başlangıçta 700'dü sonra 4-5 senede 3 bine yükseldi.”

Kuruluşundan itibaren halka açık olup sermaye piyasası kurumuna tabi olarak çağdaş ekonominin gereklerini yerine getirdi. İŞBİR HOLDİNG BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER İşbir sentetik İşbir sünger İşbir optik İşbir yatak İşbir ziraat

. İlk olarak 1968 yılında Balıkesir’de İŞBİR SENTETİK kuruldu

1971’de üretime başlayan fabrika kanaviçe,branda, sera örtüsü, halı altı, astarlı ve astarsız torba ve ağır hizmet torbaları yani BİGBAG adı verdikleri torbaları üretmeye başladı. 70’li yıllar Türk dokuma sanayinin emekleme dönemiydi. İşbir sentetik Balıkesir’e hayat vermekle kalmayıp Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firması arasına girmeyi başarmıştı.

Daha sora ise işbir optik kuruldu Daha sora ise işbir optik kuruldu. İşbir holding ülkemizde önemli bir boşluğu daha değerlendirdi. Türkiye’de milyonlarca insan gözlük kullanıyordu ve optik sanayimiz de yok gibiydi. Günümüzde de optik sanayinde işbir optik en büyük olmuştur. İşbir sünger ,yatak, koltuk, kanepe, oturma grupları ile ev tekstili, oto döşeme, ambalaj ve ısı-ses izolasyonlarının temel girdisi olan yüksek kalitede sünger imal etmektedir.

İşbir optiğin arkasından 1997’de Ankara Esenboğa’da işbir yatak kuruldu. İşbir yatağın en önemli ürünü viscostar adını verdikleri akıllı yataklarıdır.

Viscostar(viscoelastik): Bu malzeme Nasa’nın bir ihtiyacından doğmuştur. Astronotlarının uzay araştırmaları sırasında vücut deformasyonlarını engellemek için bulduğu bir malzemedir. Daha sonra Avrupa’da yatak teknolojisine getirildi. İşbir de bunu 2004 de kullanmaya başladı.

Son olarak 2008 yılında Ankara’da İşbir Ziraat’ı kurdular. İşbir yatak ve İşbir Süngerden bilgi birikimi ile İnek yatağı geliştirilmiştir. Buna da RANCHBED adını vermişlerdir.

Holdingin diğer şirketlerindendir. Bunların dışında: İşbir Pazarlama ve ihracat Sanayi A.Ş. Ege Sigorta Sanayi A.Ş. Ege Sünger Sanayi A.Ş. Holdingin diğer şirketlerindendir.

Günümüzde : 3500 ortaklı bir şirket haline gelmiştir ve 5000’e yakın çalışanı bulunmaktadır. İşbir Türkiye’nin tam anlamıyla başarılı olan çok ortaklı tek işçi şirketidir. Şuan İşbir Türkiye’nin lider şirketlerindendir. Oysa yaklaşık 45 yıl önce buna bir avuç insan dışında kimse inanmıyordu…

TEŞEKKÜRLER