Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: AZRA NUR Y İĞİ T 7/G  Türk müzi ğ inin geçen yüzyıl içinde ya ş adı ğ ı de ğ i ş im süreci, müzi ğ in tüm unsurlarıyla birlikte anlayı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: AZRA NUR Y İĞİ T 7/G  Türk müzi ğ inin geçen yüzyıl içinde ya ş adı ğ ı de ğ i ş im süreci, müzi ğ in tüm unsurlarıyla birlikte anlayı."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: AZRA NUR Y İĞİ T 7/G 6141

2  Türk müzi ğ inin geçen yüzyıl içinde ya ş adı ğ ı de ğ i ş im süreci, müzi ğ in tüm unsurlarıyla birlikte anlayı ş ını da etkisi altına almı ş tır. Bu unsurlar, çalgılar ve bunların kullanım biçimlerinden melodi seyrine, usul yapısından türlere kadar geni ş bir müzikal çerçevede kar ş ımıza çıkar. Türk modernle ş mesinin müzik dünyasındaki yansımaları biçiminde ya ş anan bu süreç, son seksen yıldan beri piyasa ile de ili ş kilenmektedir. Müzi ğ in her dönemde bir biçimiyle ya ş adı ğ ı piyasa boyutu, son dönemde artık büyük bir sektör olarak kar ş ımıza çıkıyor. Müzik üzerinden algılanan yeni bir dünyada müzikal ö ğ elerin çe ş itlenmesi ve yeniden olu ş turulması da büyük önem arz etmektedir. Toplumsal de ğ i ş im ve bunun getirdi ğ i yeni anlam dünyasının yeni müzik türlerini de do ğ urması kaçınılmaz bir sonuçtur. Böylelikle olu ş turulan sistem, de ğ i ş imin müzi ğ ini yaratmı ş olmaktadır. Orhan Gencebay, Türk Arabesk Müziğinin kurucularından.. POPÜLER MÜZİKLER..

3 Türk halk müziğinin tüm teknik öğelerini bünyesinde barındıran Arabesk müzik, ilk veya erken dönem adını verdiğimiz 1930 ile 1950 yılları arasında yine halk müziğinin kendine özgü yapısını farklı kültürlerin müzik unsurlarıyla bezeyerek ortaya çıkmıştır. Arabesk müziğin temelinde olan kültürel çeşitlenme, Türk halk müziğinin kendi yerel özelliklerinden sıyrılarak, öncelikle yakın kültürlerin, sonrasında da giderek kendisine benzemeyen kültürlerin müzikleriyle bezenmesi biçiminde şekillenmiştir. İlk dönemde “Arabesk” adı bilinmemekle birlikte Arabesk müziğin önemli kriterlerinden olan Piyasa/Sektör boyutu yavaş yavaş kendini göstermeye başlamıştı.

4 EBRU YA Ş AR ARAMAM SEN İ Ş ARKISIYLA 2011 YILINDA POPÜLER OLMU Ş TUR. İ BRAH İ M TATLISES B İ R KULUNU ÇOK SEVD İ M Ş ARKISIYLA 1982 YILINDA POPÜLER OLMU Ş TUR. MÜSLÜM GÜRSES HANG İ M İ Z SEVMED İ K Ş ARKISIYLA 1994 YILINDA POPÜLER OLMU Ş TUR.

5  ÜM İ T BESEN SEN İ UNUTMYA ÖMRÜM YETER M İ ? Ş ARKISIYLA 2016 YILINDA POPÜLER OLMU Ş TUR.  FERD İ TAYFUR BANA DA SÖYLE Ş ARKISIYLA 1991 YILINDA POPÜLER OLMU Ş TUR.  ORHAN GENCEBAY BATSIN BU DÜNYA Ş ARKISIYLA 1975 YILINDA POPÜLER OLMU Ş TUR.

6

7

8

9


"HAZIRLAYAN: AZRA NUR Y İĞİ T 7/G  Türk müzi ğ inin geçen yüzyıl içinde ya ş adı ğ ı de ğ i ş im süreci, müzi ğ in tüm unsurlarıyla birlikte anlayı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları