YEREL ACİL DURUM OTORİTELERİNİN DEPREM MÜDAHALE PLANLAMALARININ ULUSLARARASI SAHA KOORDİNASYON ARAÇLARINA ENTEGRASYONU Nihan Erdoğan Alper Şengül Dr. Hikmet.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AFETLER VE ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
AFET YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIM (AFET EĞİTİMİ,
“AFETLERDE PSİKOSOSYAL DESTEK HİZMET İLKELERİ: TSUNAMİ VE PAKİSTAN DENEYİMİNDEN GÜNÜMÜZE” Nisan 2010 Eylen ŞAVUR.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli
TÜRKİYE ARAŞTIRMA ALANI Fatoş T. Yarman Vural ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 6 Eylül 2002 Boğaziçi Üniversitesi.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
YEREL DÜZEY HİZMET GRUBU OPERASYON PLANLARININ HAZIRLANMASI
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Afetlere müdahalenin, etkili ve işbirliği içinde yapılabilmesi için
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
YAMAN ENERJİ TÜRKİYE ULUSAL ENERJİ FORUMU 2005 Elektrik Sektörü Altyapı Yatırımları Yaman AKAR Ekim 2005 İstanbul
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
ARAMA VE KURTARMA HİZMETLERİNİN ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ
AFETLERLE YAŞAMAK YA DA AFET YAŞAMAMAK
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Geleceğin Kamu Yöneticilerinin Eğitiminde E-Devlet:
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
UNICEF Türkiye Ülke Programı
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
VAN TAPU VE KADASTRO XV. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
Doç. Dr. Hikmet Yavaş Arş. Gör. Ömer Yavuz
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Açık Toplum Vakfı-Boğaziçi Üniversitesi Ön Sonuçların Sunumu 11 Mayıs 2010.
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Genç Dostu CSÜS Hizmetleri Uluslararası Katılımlı Sempozyumu
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
ULUSAL VE YEREL DÜZEY PSİKOSOSYAL DESTEK HİZMET GRUBU PLANI
ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Türkiye Afet Müdahale Planı
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
ANNE - ÇOCUK BESLENMESİ
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
KONTEYNER KENT/MEVLANA EVLERİ KURULUM VE YÖNETİMİ TECRÜBE PAYLAŞIMI.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
1.  2  Afet durumları için uluslar arası bir tıbbi ağı organize etme ihtiyacı bulunmaktadır.  Bu ağda yer alacak sağlık servislerinin çeşitli tıbbi.
ACİL BAKIM GEREKTİREN HASTALIKLARDA İLK YARDIM.
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
ULUSLARARASI AFET VE ACİL TIP KONGRESİ 2016
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
Afetlerde Uluslararası Müdahale Organizasyonu Olarak INSARAG (International Search And Rescue Advisory Group) Vedat Laçiner 1 , Çağla Karakaş 2 1 Çanakkale.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
AFETLERDE TRİAJ HEMŞİRELİĞİ
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
Afet Zararlarının Azaltılmasında Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin Rolü
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
ARAMA VE KURTARMA HİZMETLERİ
Sunum transkripti:

YEREL ACİL DURUM OTORİTELERİNİN DEPREM MÜDAHALE PLANLAMALARININ ULUSLARARASI SAHA KOORDİNASYON ARAÇLARINA ENTEGRASYONU Nihan Erdoğan Alper Şengül Dr. Hikmet İskender (mentor) İstanbul Teknik Üniversitesi-ev sahibi kuruluş İSÜDAK-paydaş kuruluş dd

DEPREMLER ve KOORDİNASYON Deprem afetleri sayıları ve olumsuz etkileri giderek artan olaylardır. Bu olaylar karşısında uluslararası insanî yardım/müdahale ve aktör sayısı artan bir eğilim göstermektedir. Bu yardımların sahada uygun bir şekilde koordine ediliyor olması kritiktir. Bu koordinasyon çeşitli kurumlarca yapılıyor olmakla birlikte en bilinen ve uygulananı Birleşmiş Milletler’in (BM) sistemidir.

KOORDİNASYON GERÇEĞİ WFP IFRC ICRC UNICEF UNDAC Etkilenen Halk OCHA OSSOC Bağışçı Devlet OCHA Cenevre Etkilenen Devlet ICRC UNDP HCR İnsanî Koordinatör UNICEF BASIN ECHO CMOC WFP Büyükelçiler ASKER IFRC Özel AVK IGOlar STKlar STKlar Birleşmiş Milletler UNDAC Kursu, 2005.

KOORDİNASYON SİSTEMİ 24 Saat Nöbet Sistemi UNDAC IHP Reliefweb, IRIN Acil Durum Nakit Ödenekleri Çevresel Acil Durum Bölümü Afet Yönetim Kapasiteleri Kayıtları CIMIC personeli Brindisi Deposu UNDAC IHP OSOCC Virtual OSOCC INSARAG Sekreteryası Bölgesel Afet Müdahale Danışmanları OCHA Saha Ofisleri için Kısa Süreli Personel CAP Birleşmiş Milletler UNDAC Kursu, 2005.

NEDEN BU ÇALIŞMA? 1999 depremlerinde saha koordinasyon sisteminde görülen aksaklıklar Mevcut uluslararası saha koordinasyon sistemine yetersiz entegrasyon Aynı gerekliliklerin tekrar yaşanabilecek olma olasılığı

ÇALIŞMANIN AMACI Yerel seviyede uluslararası yardımın koordinasyonunu ve etkinliğini güçlendirmek (BM GA No. 57/150, 16 Aralık 2002)

YAKLAŞIM ve METOD Katılımcılık Teori ve uygulamanın birleşimi Sahiplik sağlama Sürdürebilirlik Bilgi paylaşımı

PAYDAŞLAR Birincil İstanbul Valiliği-AYM İstanbul Büyükşehir Belediyesi-AKOM Kaymakamlıklar İlçe Belediyeleri Havaalanı otoriteleri Diğer (Sivil Savunma vb.) İkincil Kızılay STK’lar

ÇALIŞMA UYGULAMALARI Anket Çalışması Deprem saha koordinasyon araçları farkındalığı 1999 uygulamaları Eğitim Çalışması Saha koordinasyon araçları 1999 tecrübeleri

ÇIKTILAR ve PAYLAŞIM Ulusal ve uluslararası bildiri Eğitim modülü ve ilgili materyalleri Internet materyalleri Yüksek lisans ders materyalleri Radyo programı Diğer görsel ve yazılı materyaller

SONUÇ Olası uluslararası müdahaleli deprem afeti için İstanbul yerel acil durum otoritelerinin ve diğer ilgili paydaşların uluslararası saha koordinasyon araçları konusunda bilgilendirilmesi, farkındalık artırılması ve bilgiye ulaşım araçlarının sağlanması.

TEŞEKKÜRLER dd 2003 Algeria Earthquake