Sütçü İmam Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Advertisements

ÖLÇME BİLGİSİ İbrahim Asri1 1Yrd.Doç.Dr., Gümüşhane Ünv. Müh. Fak.,
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
Ahmet DABANLI.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
ADANA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYETLERİ.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Biyolojik Çeşitliliğin Orman Amenajman Planlarına Entegrasyonu
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
TURKEY Orman-Su İlişkisi ve Amenajman Planları (Hidrolojik Fonksiyonun
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDAKİ FAALİYETLERİ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
ORMAN TOPRAKLARINDA KARBON BİRİKİMİ
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
HOŞGELDİNİZ YA/EM Doktora Öğrencileri Kolokyumu 2002.
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarında Çok Yönlü Çevresel Fayda Yaratan Entegre Yönetim Projesi.
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
DANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Funda YİRMİBEŞOĞLU
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 5: Fonksiyonlar
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2012 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti Ocak 2012 İstanbul.
Öğrenci sayıları ve verilen dereceler Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Program Kayıtlı öğrenci sayısı Mezun sayısı Tekstil.
İstanbul, 2007 DSİ, 10 Şubat 2011, Trabzon, ©EZB Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi, TRABZON Ormanların havza bazında bütünleşik yaklaşımla.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Proje Tabanlı Öğretim (Proje Temelli Öğretim)
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Proje Konuları Sunumu Prof.Dr.Özden GÖRÜCÜ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008–2012 STRATEJİK PLANI Şubat 2008.
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Ocak.  Oyun ve oyunun özellikleri  Oyunun psikolojik ve sosyolojik incelemesi  Bireylerin gelişimsel özellikleri ve oyun ilişkisi.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AKARÇAY HAVZASI.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
Toprak ve Havza Yönetimi Giriş Prof. Dr. Günay Erpul
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ
OKULLARDA ORMAN PROGRAMI (Learning About Forest-LEAF)
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MARETYAL TASARIMI
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.DoçDr.Gülay ONUŞLUEL GÜL
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Amenajmanı ABD

KSÜ 1992 yılında kuruldu. Orman Mühendisliği Bölümü 1996-1997 ders yıllarında eğitim-öğretime başlamıştır. Orman Mühendisliği 2000 yılında ilk mezunlarını verdi. 2000 yılında Yüksek Lisans, 2010 yılında ise Doktora eğitimi başladı.

Orman Mühendisliği Anabilim Dalları Havza Yönetimi Orman Amenajmanı Orman Ekonomisi Orman Entomolojisi ve Koruma Orman İnşaatı ve Transportu Silvikültür Orman Botaniği Toprak İlmi ve Ekoloji

Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA Orman Amenajmanı Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA Öğr. Gör. Nuri BOZALİ

Orman Amenajmanı Anabilim Dalı Lisansüstü Öğrencileri Abdulsamet HACET (Tez Aşamasında) Ramazan KARAKAŞ (Tez Aşamasında) Veysel YILDIRIMER (Ders Aşamasında) Mehmet IŞIK (Ders Aşamasında) Ahmet DEMİR (Ders Aşamasında)

Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA

Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA

“Türkiye’de Orman Amenajman Planlama Model Yazılımının Geliştirilmesi” Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA Yüksek Lisans “Coğrafi Bilgi Sistemi Yardımıyla Aynı Yaşlı (Maktalı) Ormanlarda Orman Amenajman Planının Düzenlenmesi” Doktora “Türkiye’de Orman Amenajman Planlama Model Yazılımının Geliştirilmesi”

Verdiği Dersler Yrd. Doç. Dr. Fatih SİVRİKAYA LİSANS LİSANSÜSTÜ Orman Amenajmanı Hasılat Bilgisi Dendrometri Fotoyorumlama ve Uzaktan Algılama LİSANSÜSTÜ Ormancılıkta Karar Destek Sistemleri Orman Ekosistem Amenajmanı Orman Fonksiyonları ve İşletme Amaçlarının Saptanması Orman Kaynaklarının Ekosistem Tabanlı Çok Amaçlı Planlanması Ormancılıkta Veri Tabanı Tasarımı Ve Uygulamaları Orman Ekosisteminin Konumsal Ve Zamansal Değişimi

Öğr. Gör. Nuri BOZALİ

Öğr. Gör. Nuri BOZALİ

Öğr. Gör. Nuri BOZALİ Yüksek Lisans “Kahramanmaraş Sır Barajı Derindere Yağış Havzasında Farklı Arazi Kullanım Şekilleri Altındaki Toprakların Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Hidrolojik Özellikleri İle Erozyon Eğilimleri Üzerine Araştırmalar” Doktora “Koruma ve Hizmet Üretim Amaçlı Ormanlarda Optimal Kuruluşların Belirlenmesi: Odayeri Planlama Birimi Örneği”

Verdiği Dersler Öğr. Gör. Nuri BOZALİ LİSANS Orman Amenajmanı Hasılat Bilgisi Dendrometri Fotoyorumlama ve Uzaktan Algılama

PROJELER Yangın Sahasına En Kısa Sürede Ulaşımı Sağlayacak Optimum Güzergahın Belirlenmesinde CBS Tabanlı Karar Destek Sisteminin Kullanılması (TÜBİTAK-109O028)  Spatiotemporal Drought Variability of Near East and Eastern Mediterranean from Tree Rings (NSF- University of Arizona)

ÇALIŞMA KONULARI Ormancılıkta Karar Destek Sistemleri (ETÇAPKlasik) Doğal Kaynakların Zamansal ve Konumsal Değişimi Orman Ekosistemindeki Değişimin Projeksiyonu Biyokütle ve Karbon Depolama Kapasitesinin Belirlenmesi ve Değişiminin İncelenmesi Küresel Isınma Orman Fonksiyonlarının Optimal Kuruluşlarının Belirlenmesi Yangın Sahalarına Optimal Ulaşım Güzergahlarının Belirlenmesi Yangın Potansiyel Alanlarının Belirlenmesi

TEŞEKKÜRLER