Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MARETYAL TASARIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MARETYAL TASARIMI"— Sunum transkripti:

1 BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MARETYAL TASARIMI
T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MARETYAL TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRİLMESİ DERS PLANI HAZIRLAYAN: 8.STEM GRUBU ÜYESİ – 16PF0415

2 STEM İLİŞKİLENDİRME GRUP ÜYELERİ 16PF0432 16PF0415 16PF0417 16PF0445
 OKUL NO  BRANŞ Matematik Gıda Müh. Tekstil Müh. UYGULAMA OKULU DERS ADI Gıda Teknolojileri Tekstil UYGULAMA SINIFI 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf GRUP DERSLERİ PLAN İNCELEME İncelendi DERSLERİN HAFTALIK SAATI 4 Saat 5 Saat DERS HAFTASI  4 Hafta

3 1.DERS PROGRAMI İNCELENMESİ
Bütünleşik öğretim materyalleri tasarımı projesi kapsamında STEM ilişkilendirilmesi yapılabilmesi için, Gıda Teknolojileri dersi konuları, Matematik dersi konuları ve Tekstil Teknolojileri dersi konu müfredatı incelenmiştir. 2. STEM DERS İLİŞKİLENDİRİLMESİ Birbiriyle ilişkilendirilebilecek konular liste halinde tabloda belirtilmiştir.

4

5 2. STEM DERS İLİŞKİLENDİRİLMESİ
Gıda Teknolojileri dersi, Matematik dersi ve Tekstil Teknolojileri derslerinin müfredatında bulunan, Gıda Teknolojileri dersi: Madde Temel Değişimi ve Ölçümler (Fiziksel Değişimler) Matematik dersi: Oran-Orantı ve Problemler konusu, Gıda Teknolojileri dersi: Madde Temel Değişimi ve Ölçümler (Kimyasal Değişimler) Tekstil Teknolojileri dersi: Boyama Kimyası, konularının birbirleriyle ilişkilendirilebilir.

6 3.BÜTÜNLEŞİK DERS PLANI 3.1.Ders İçeriği
Gıda Teknolojileri öğretmenliği 10.sınıf ders konuları içinde görülen “Madde Temel Değişimi ve Ölçümler (Fiziksel Değişimler)” konusu materyal kullanılarak anlatılması planlanmıştır. Madde Temel Değişimi ve Ölçümler (Fiziksel Değişimler) özellikleri, kullanım alanları başlıkları altında konular ele alınacaktır. Kullanılan materyalimizle aynı zamanda Matematik dersi “Oran-Orantı ve Problemler” konusu, Gıda Teknolojileri dersi Madde Temel Değişimi ve Ölçümler (Kimyasal Değişimler) konusu ve Tekstil Teknolojileri dersi “Boyama Kimyası” anlatılmak istenmektedir.

7 3.BÜTÜNLEŞİK DERS PLANI 3.2.Dersin Amacı
Bu dersimizin amacı 10.sınıf Gıda Teknolojileri dersinde bulunun “Madde Temel Değişimi ve Ölçümler (Fiziksel Değişimler)” konusu 1- Gerekli ortam sağlandığında, kuralına uygun fiziksel değişimleri inceleyebilecektir. 2- Gerekli ortam sağlandığında, kuralına uygun olarak karışımları sedimantasyon, dekantasyon, süzme, santrafüjleme ve dializ işlemleri ile ayırabilecektir. 3- Kuralına uygun olarak karışımları yoğunluk farkı ve ekstraksiyon ile ayırabilecektir. 4- Kuralına uygun olarak karışımları süblimleşme ve kristallendirme ile ayırabilecektir.

8 3.2.Dersin Amacı 5- Çözünme olayındaki ısı değişimini inceleyebilecektir. Erime-Donma Kaynama Yoğunlaşma Süblimleşme Hal Değişim Grafiği Fiziksel değişimleri görsel olarak tanıtılabilmesi, öğrencilerin yaparak yaşayarak kalıcı öğrenmelerini artırmak amaçlıdır. Aynı zamanda bütünleşik materyal tasarımı projesiyle farklı alanda olan Matematik, Gıda Teknolojileri ve Tekstil Teknolojileri derslerinin konularının aynı ortak materyal üzerinde anlatılarak işlevsel bir materyal kullanma amaçlanmaktadır. Matematik, Gıda teknolojileri ve Tekstil teknolojilerindeki konularının da öğrencilere materyal kullanarak anlatılması kalıcı izli öğrenmelerine katkı sağlayacak, öte yandan 4 farklı dersin nasıl anlatılacağı öğrencilerde merak uyandırıp, öğrencilerin derse dikkatlerini vermelerini ve dikkat çekme basamağını tamamlaması amaçlanmıştır.

9 4. PROBLEM TANIMI Gıda teknolojileri dersinin genelde birçok fiziksel parametreler bulunmaktadır. Bu parametreleri düz ezber yönteminden kurtarıp materyal üzerinde farklı fiziksel ortamlarda gerçekleşecek değişimleri öğrencilerin yaşayarak bilgi kavrama yönlerini arttırarak öğrenmeleri hedeflenmektedir. Fiziksel durumlar genelde sonrasından gelecek kimyasal olaylara yön verir bu neden her bir fiziksel etkinin beraberine beklenenin dışında oluşan sonuçların sorgulanmasında ilk incelenmesi gereken fiziksel parametrelerin uygunluğudur. Bu fiziksel değişimler ise bütünleşik eğitim materyali tasarımında STEM ilişkilendirmesiyle belirtilen konuların nasıl bir materyal üzerinde kullanılabileceği, bu materyalin öğrencilerin kalıcı izli öğrenmelerine ne kadar katkı sunabileceği bu yüzden kullanılacak materyalde hangi yöntemin kullanılacağı bir problem teşkil etmektedir.

10 5. PROJE İŞ-ZAMAN ÇİZELGESİ
Bütünleşik Materyal Tasarımı, STEM İlişkilendirmesiyle birlikte toplam 4 hafta sürecektir. Materyal tasarımı 4 adımda oluşturulacak olup, her adım süresi 1 hafta olarak planlanmıştır. İŞ TANIMI ZAMAN 1.HAFTA 2.HAFTA 3.HAFTA 4.HAFTA ADIM 1 ADIM 2 ADIM 3 ADIM 4


"BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MARETYAL TASARIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları