Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş."— Sunum transkripti:

1 EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş ışığına ihtiyacı vardır. Bu nedenle bir ortamdaki canlı ve cansız faktörler, bu çevrede hangi canlıların yaşayacağını belirler. Belli bir habitattaki hayvan ve bitki topluluğu ile bu topluluğun içinde yaşadığı çevrede oluşan, aralarında madde alışverişi olan ve büyük ölçüde kendi kendine yeten sistem, ekosistem olarak adlandırılır. Buna göre göl, deniz ve ormanlar birer ekosistem midir? Neden? Bu poster Engin ÇOBANOĞLU tarafından Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalında yer alan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında hazırlanmıştır.


"EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları