0 27 02 2004 GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ŞIRNAK YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAAL İ YET BR İ F İ NG İ.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
YEREL EKONOMİK KALKINMA için MODEL ÖNERİSİ
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
1 T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ AB VE PROJE KOORDİNASYON BÜROSU KADİRLİ EĞİTİM TOPLANTISI
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
aday ülkelere ekonomik sosyal, siyasi ve hukuki açılardan topluluğa uyumun daha hızlı olabilmesi için her yıl proje karşılığı mali destek sağlamaktadır.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
 Girişimcilik konusunda en büyük engel kısıt?  Yeni iş için vergi dai, belediye, bakanlık ve noterde 121 işlem + Finans  Girişimcilik engelleri kaldırılması.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Amaç PROJE BİLGİLERİ KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması KOBİ’lerin güçlendirilmesini ve istihdamın artırılması İhracat ve uluslararası işbirliklerinin.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
Adnan BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özel Sektörün Finansman Kaynaklarına Erişimi Konferansı Diyarbakır TÜRKİYE İŞ BANKASI.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME MERKEZLERİ 27 Şubat 2004 Ankara GAP BKİ Başkanlığı

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GİDEM Projesi 12/01 Finansman Anlaşması 04/02 Yürütme Anlaşması 04/03 1. Yıl Sonu -  Ekibinin işe başlaması 09/02;  ofislerin yeniden tefrişi 10/02;  başlama raporu 03/03;  hizmetler; 04/ Yıl Sonu  işletme tanı çalışması 03/04;  sürdürülebilirlik 11/03;  internet & intranet 04/04;  € 2 mn. Hibe programı ?/?;  hizmetler 04/ Yıl Sonu  hizmet stratejisinin revizyonu;  sürdürülebilirlik stratejisi;  hibe programı uygulaması;  hizmetler Şubat 2004 Birinci Faz 03/02

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir Organizasyon Şeması Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Proje Yönetim ve Koordinasyon Birimi CTA, FM, MEDA Ankara AdiyamanGİDEMKoordinatörUzmanAdiyaman İl Danışma Kurulu Valilik, STO, Belediye, ESOB vb. DiyarbakırGİDEMKoordinatörUzmanUzmanDiyarbakır İl Danışma Kurulu Valilik, STO, Belediye, ESOB vb. MardinGİDEMKoordinatörUzmanMardin İl Danışma Kurulu Valilik, STO, Belediye, ESOB vb. ŞanlıurfaGİDEMKoordinatörUzmanŞanlıurfa İl Danışma Kurulu Valilik, STO, Belediye, ESOB vb. Danışma Kurulu GAP BKİ, DPT, Hazine, KOSGEB, TOBB, UNDP, ECR

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir Mantıksal Çerçeve 1.GİDEM’lerin kapasitesinin geliştirilmesi 2.İş Geliştirme Hizmetlerinin Verilmesi 3.Bölgesel Kalkınmaya Yönelik Projeler Geliştirilmesi 4.Projenin ve Paydaşlarının Görünürlüğünün Sağlanması 5.Hibe Programının Uygulanması Misyon: GAP Bölgesi’ndeki KOBİ ve Girişimcilerin yönetimsel, operasyonel ve girişimcilik kapasitelerinin geliştirilmesi ve girişimcilik kapasitelerinin geliştirilmesi Vizyon: GAP Bölgesi’ndeki KOBİ ve Girişimcilerin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin artırılması.

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir Hizmet ve Aktiviteler Bilgilendirme Eğitim Danışmanlık & Tavsiye Projeler Diğer Sektörel rapolar, iş birliği tekliflerinin dağıtımı, mevzuat vb. Ticaret, yatırım, yönetim, kalite, standartlar vb. 27 adet seminer, 1423 katılımcı İşletme Tanı Çalışması, (şu ana kadar 72 adet) İş planı, ön fizibilite çalışmaları vb. Bölgesel geniş çaplı projeler Ekolojik tarım, aromatik bitkiler, ATEM, DÜGM vb. Sürdürülebilirlik çalışması, GIDEM yönetim bilgi sistemi,

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GİDEM OFİSLERİ SEKTÖR GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI  Adıyaman Tekstil Eğitim Merkezi  Adıyaman’da Sarımsak Sektörünün Geliştirilmesi  D. Ü. Girişimcilik Merkezi Kurulması  Kadın Girişimciliğin Geliştirilmesi (bölgesel)  Mardin Gümüş (Telkari) İşleme Sanatının Geliştirilmesi  Mardin’de Şarapçılığın Geliştirilmesi  Şanlıurfa’da Eko-Tarımın Geliştirilmesi  Şanlıurfa’da Aromatik Bitki Sektörünün Geliştirilmesi

GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedirTEŞEKKÜRLER 27 Şubat 2004 Ankara GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı