T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu - Görev, Yetki ve Sorumlulukları-
Advertisements

İş Sağlığı & Güvenliği Kurulu Bilgilendirme Toplantısı
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ uygulamalarI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 77 İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları.
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ ve HAKLARI BİRİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
ÇALIŞANLARIN YASAL HAK VE SORUMLULUKLARI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
6331 SAYILI İSG KANUNU TEFTİŞE HAZIRLIK
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNUN YÜKÜMLÜLÜKLERİ.
ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
KALİTELİ HİZMET İÇİN İŞVERENLERİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONULARINDA BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKEN ÖNCELİKLİ KONULARIN SORGULANMASI Dr. Adem Sezen.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ

1 ERK İSG&İK – –
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
İSİG Politikası ve Güvenlik Kültürü
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Yürürlükteki Mevzuat çerçevesinde
Patlamaların önlenmesi ve patlamadan korunma MADDE 5 – (1) İşveren, patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla, yapılan işlemlerin.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
RİSK DEĞERLENDİRME VE ANALİZİ
TOKAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SEFER ERKEÇOĞLU ŞUBE MD./İŞVEREN VEKİLİ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ KAZALARINI ÖNLEME TEDBİRLERİ
Büyük endüstriyel kazalar
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Kimyasal atıklarla çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliği.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MUSTAFA ARİF BAŞKÖYLÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
Sunum transkripti:

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ PROJESİ

İSG YÖNÜNDEN PROGRAMLI TEFTİŞLER Tuzla’da mevcut Organize Sanayi Bölgeleri’nde iş sağlığı ve güvenliği açısından yüksek risk taşıyan işyerleri bulunmakta olup, özellikle bu bölgede son dönemlerde meydana gelen yangın ve patlama olaylarında ağır sonuçlarla karşılaşılabilmektedir.

AMAÇ Yürütülecek teftiş faaliyetinde öncelikle yangın, patlama riski ile elektrik ve iş ekipmanlarındaki hayati eksikliklerin giderilmesinin yanında, çalışanlar ve işverenlerin İSG konusundaki farkındalığının arttırılması ve sosyal tarafları da kapsayacak şekilde bilgilendirme yapılması amaçlanmaktadır.

İŞYERLERİNDE İSG YÖNÜNDEN YÜKSEK RİSKLİ OLASI EKSİKLİKLER  Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yüksek risk barındıran olası aksaklıklar olarak;  Yangın ve patlama riskine karşı uygun yangın ve acil durum organizasyonu ile bunlara ilişkin alt yapının olmaması veya yetersizliği

İŞYERLERİNDE İSG YÖNÜNDEN YÜKSEK RİSKLİ OLASI EKSİKLİKLER Elektrik ve topraklama tesisatının tetikleyici etkisiyle çoklu ve maddi kazalara ve genel itibariyle de tekli kazalara yol açacak şekilde standart dışı, düzensiz, kontrol dışı ve gelişigüzel olmasıElektrik ve topraklama tesisatının tetikleyici etkisiyle çoklu ve maddi kazalara ve genel itibariyle de tekli kazalara yol açacak şekilde standart dışı, düzensiz, kontrol dışı ve gelişigüzel olması

İŞYERLERİNDE İSG YÖNÜNDEN YÜKSEK RİSKLİ İŞYERLERİNDE İSG YÖNÜNDEN YÜKSEK RİSKLİ OLASI EKSİKLİKLER Tehlikeli veya Parlayıcı, Patlayıcı kimyasalların uygun depolanmaması, Yangın veya patlamaya yol açacak kimyasalların tehlikeli konsantrasyonlara ulaşma riskine karşı, patlayıcı ortamların belirlenmemesi ve uygun havalandırma tesisatının olmaması

İŞYERLERİNDE İSG YÖNÜNDEN YÜKSEK RİSKLİ OLASI EKSİKLİKLER Makine ve tezgahların işçilerin yaşamını tehlikeye sokabilecek oranda güvenliksiz olması

RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE İSG HİZMETLERİ İşyerlerinde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında; Risk değerlendirmesi, İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, Çalışan Temsilcisi ile ilgili başlıklar da proje denetiminde öncelikle ele alınacaktır.

RİSK DEĞERLENDİRMESİ İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. (6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Madde:10)