Bu Program Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilmektedir. Programın Yararlanıcısı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’dir. Bu programın sözleşme makamı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
Advertisements

YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TükoDer Bilişim Geliştirme ve Test Uygulaması Projesi
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
MESLEKİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI Program Tanıtımı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
KOSGEB KONYA SELÇUK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) 2006.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
Sunum transkripti:

Bu Program Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilmektedir. Programın Yararlanıcısı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’dir. Bu programın sözleşme makamı Merkezi Finans İhale Birimidir. Bu projenin yürütücü kuruluşu BANSİAD’dır. KATILIM ÖNCESİ SÜREÇTE SİVİL TOPLUMUN GÜÇLENDİRİLMESİ: STK HİBE PROGRAMI BANDIRMADA İĞNE OYACILIĞI VE EL İŞİ İLE UĞRAŞAN EV HANIMLARININ GİRŞİMCİLİK NİTELİKLERİNİN ARTIRILMASI YOLU İLE EKONOMİK HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

PROGRAMIN TEMEL AMAÇLARI: Program Niçin Ev Hanımlarının Ekonomik Aktivitelerini Destekliyor? GÜÇLÜ BİR EKONOMİ İÇİN; Ülke istihdam gücünün önemli bir kısmını oluşturan Ev Hanımlarının üretim yeteneklerini ve sağladıkları katma değeri geliştirerek ekonomik yaşamdaki etkinliklerini artırmak. GÜÇLÜ BİR DEMOKRASİ İÇİN Ülke nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan Ev Hanımlarının ekonomik etkinliklerinin geliştirilmesine bağlı olarak sosyal ve siyasal yaşamdaki katılımlarını artırmak.

PROJENİN TEMEL AMAÇLARI: Proje Niçin Bandırmada İğne Oyası ve El İşi ile Uğraşan Ev Hanımlarının Ekonomik Faaliyetlerini Destekliyor? FAALİYET POTANSİYELİ VAR; - Çünkü halihazırda bölgedeki faaliyet belirli bir ölçeğin üzerinde - Çünkü gelecekte faaliyetin genişleme kapasitesi var KURUMSALLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR Çünkü şu an Ev Hanımları yarattıkları katma değerin çok büyük bir kısmını alamıyor. Bunun için Dernek, Kooperatif ve Şirketleşme gibi profesyonel organizasyonlara ihtiyaç var. RASYONELLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR Çünkü şu an Ev Hanımları yeterince katma değer yaratılamıyor. Bunun için Finansman, Üretim ve Pazarlama konularında bilgilendirmeye ihtiyaç var.

PROJENİN TEMEL YÖNTEMİ: Proje Amaçlarına Ulaşmak için Bandırmada İğne Oyası ve El İşi ile Uğraşan Ev Hanımlarına Yönelik Hangi Uygulamalar Yapılacak? EĞİTİM HİZMETLERİ Hedef Grup: 45 Kişilik Öncü Ev Hanımı Grubu Temel Faaliyetler: - Eğitim Programının Hazırlanması - Eğitim Materyalinin Hazırlanması - Eğitimin Verilmesi DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Hedef Grup: Bandırmadaki söz konusu faaliyet içinde olan bütün Ev Hanımları Temel Faaliyetler: - Danışmanlık Büroları - Pazar Ziyaretleri - Mahalle Toplantıları

EĞİTİM HİZMETLERİ Girişimcilik, Üretim ve Pazarlama Konusunda üç Uzman Görev Alacak Hedef kitle 45 kişilik seçilmiş öncü Ev Hanımı Grubu Eğitim Programı Raporu (2 Bölüm 33 sayfa) Ders Kitapçıkları - Girişimcilik Kitapçığı (12 konu, 66 sayfa) - Üretim Kitapçığı (12 konu, 66 sayfa) - Pazarlama Kitapçığı (12 konu, 66 sayfa) Kurslar - Girişimcilik Kursu (12 gün, günde 3 saat,) - Üretim Kitapçığı (12 gün, günde 3 saat) - Pazarlama Kitapçığı (12 gün, günde 3 saat)

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Girişimcilik, Üretim ve Pazarlama Konusunda üç Uzman, Eğitim Alan 45 Ev Hanımı, BANSİAD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeleri Görev Alacak. Hedef Kitle Bandırmadaki söz konusu faaliyet içinde olan bütün Ev Hanımları Danışmanlık Büroları - Bandırmanın en işlek üç ayrı yerinde üç büro açılacak - Dört ay boyunca açık kalacak - Her büroda bir uzman ve belli sayıda öncü ev hanımı bulunacak - Her büroda Tanıtım Afişleri, Eğitim Afişleri ve Broşürler bulunacak Pazar Ziyaretleri - Bandırmada el işi ile ilgili olarak kurulan Pazar ziyaret edilecek - Dört ay boyunca ziyaretler gerçekleştirilecek - Ayda dört ziyaret yapılacak - Broşürler Dağıtılacak Mahalle Toplantıları - Bandırmada el işi ile uğraşan ev Hanımlarının bulunduğu mahalleler ziyaret edilecek - Dört ay boyunca ziyaretler gerçekleştirilecek - Ayda dört ziyaret yapılacak - Broşürler Dağıtılacak

PROJENİN SONUÇLANDIRILMASI Sonuç Raporunun Hazırlanması - Bölgede El İşi ile Uğraşan Ev Hanımı İstihdamının Genel Niteliklerini Belirlenecek - El İşi ile Uğraşan Ev Hanımı İstihdamının Sorunları Analiz Edilecek - El İşi ile Uğraşan Ev Hanımı İstihdamının Potansiyel Gelişme Dinamikleri Belirlenecek - Sorunların Çözümü ve Potansiyelin Geliştirilmesine İlişkin Politika Önerileri Geliştirilecek

PROJENİN İŞLEYİŞ SÜRECİ VE BEKLENEN SONUÇLAR PROJENİN İŞLEYİŞ SÜRECİ PROJENİN SONUÇLARI Eğitim Programı ve Materyali 45 Kişilik Seçilmiş Ev Hanımı Pazar Ziyareti Danışma Bürosu Mahalle Toplantısı Kurslar Bandırmada El İşi İle Uğraşan Bütün Ev Hanımları EĞİTİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Dernekleşme Kooperatifleşme Şirketleşme EV HANIMLARI DAHA ÇOK KATMA DEĞER YARATIYOR EV HANIMLARI DAHA ÇOK KATMA DEĞERE SAHİP OLUYOR Üretim Süreci Rasyonelleşiyor ve Profesyonelleşiyor UZUN VADEKISA VADE Üretim Süreci Etkinleşiyor

SON SÖZ “ Dürüst olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. O da büyük Türk Kadınını mesaimizde müşterek kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek ve en büyük desteğimiz yapmak yoludur ” Mustafa Kemal Atatürk