DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

PROJE UYGULAMA SÜRECİ GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini.
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
POZANTI ATATÜRK ORTAOKULU
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
SORULARLA MERAK ETTİKLERİMİZ
e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar
TODUP VE ÖĞRENCİ ARAŞTIRMALARI GRUBU.
DİL A EDEBİYAT DERSİ.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
YILI MUŞ B İ L İ M VE SANAT MERKEZ İ NDE TANILAMA VE YERLEŞT İ RME SÜREC İ NDE İ ŞLEM BASAMAKLARI.
Internet Projeleri Projeler, öğrencilerin belirli bir konuyu araştırmak amacıyla çeşitli türdeki (görsel, işitsel, görsel ve işitsel) kaynaklardan elde.
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
9. ULUSAL TEMİZ ENERJİ SEMPOZYUMU, ARALIK 2013, KONYA TÜRKİYE IX. NATIONAL CLEAN ENERGY SYMPOSIUM DECEMBER, KONYA, TURKEY Başlık Düzeni Alt.
Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Ocak.  Oyun ve oyunun özellikleri  Oyunun psikolojik ve sosyolojik incelemesi  Bireylerin gelişimsel özellikleri ve oyun ilişkisi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Probleme Dayalı Öğrenme Dr. Betül Kalender 3 Ocak 2009.
PORTFOLYO KÜBRA SANCAK.
Ekim ayı sonuna (18 Ekim Perşembe, 12.00’a) kadar teslim edilecek belgeler Staj Defteri – Fakülte sekreterliğinden ve staj yapılan kurumdan onaylı Sicil.
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
HOŞGELDİNİZ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
ETKİLİ SUNUM NASIL YAPILIR?
ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİNDE
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. ≤ 40 yaş olmak
Proje Oluşturma ve Yönetimi
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
KARAMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKÇE SUNUM BAŞLIĞI İngilizce Sunum Başlığı
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Makale ve Deneme Makale nedir? Deneme nedir? Makale ve deneme arasındaki farklar nelerdir?
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
İnternet Programcılığı II
Etkili Bir Seminer Nasıl daha iyi bir seminer verebiliriz?
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Bitirme tezi nasıl yazılır
PROJE SERGİSİ VE YARIŞMASI
PROJE BAŞLIĞI (Times New Roman 36 Punto) (Proje No)
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013

AMAÇ Dördüncü sınıf öğrencilerinin kanıta dayalı bilgiye ulaşma konusunda eğitilmesi

HEDEF 1.Belli bir konuda yapılmış yayınlara yazılı/ internet ortamında ulaşmayı öğrenmeli 2.Yapılmış yayınları değerlendirme konusunda fikir sahibi olmalı (Makale değerlendirme) 3.Elde edilen kanıtlara göre seçilen konuda bir sunum hazırlamalı (Grup çalışması) 4.Seçilen konuyla ilgili bir derleme hazırlamalı (Bireysel)

Bilgilendirme ve tanışma Bilgilendirme – Kanıta dayalı tıp ve elektronik ortamda tıbbi verilere ulaşma – Gerekli web adresleri (PubMed, Cochrane, vb). – Power Point sunum Tanışma – Öğretim üyeleri öğrenci gruplarıyla buluşur, tanışır, araştıracakları konuyu verir.

Konu seçimi Tercihen: Cochrane’de değerlendirmesi bulunan Kapsamı dar olan (yayın sayısı için önceden PubMed incelemesi gerek) Öğrencilerin anlayabilecekleri ve çok karmaşık olmayan bir konu olmalı Anahtar kelimeler belirlenmeli

Araştırma saatleri Ders programında “kanıta dayalı tıp uygulaması” olarak belirtilen saatlerde öğrenciler araştırma yaparlar.

Ara toplantılar: en az 3 kez Toplantı günleri/ saatlerde esneklik olabilir, gerekirse daha fazla sayıda ara toplantı yapılabilir (genellikle gerekebiliyor) Bu toplantılarda : – öğrencilerin buldukları yayınlar incelenir, gerekli yayınlara ulaşıp ulaşmadıklarına bakılır, – elde ettikleri yayınları makale değerlendirme kurallarına göre değerlendirip değerlendiremedikleri, seçilecek bir makale üzerindeki tartışma ile ortaya konabilir

Toplantılar Toplantılarda yoklama yapılmalı, belirlenen ölçütlere göre öğrencinin performansı değerlendirilmelidir (Bk: Ara toplantıları ve sunumu değerlendirme formu) Son toplantı: Sunumdan önceki/bir önceki gün yapılır, hazırlanan sunum gözden geçirilir Yazılı derlemeler sınavdan önce toplanmalı ve değerlendirilmelidir

Derlemeler A4 kağıda, 1.5 satır aralıkla, Times New Roman karakterinde, 12 punto büyüklükle, en az 4 sayfa yazılmalı Giriş ve amaç, genel bilgiler (konuya ait alt başlıklardan oluşmalı), sonuç ve kaynaklardan oluşmalı, kaynakların yazılımı uluslararası geçerli kurallara göre olmalı Yazıların değerlendirmesi Ek 2’deki ölçütlere göre yapılır. Okunan değerlendirmeler düzeltildikten sonra, önerilerle birlikte öğrencilere geri verilir

Sunum Sunumu kimin yapacağına öğrenciler kendi aralarında tartışarak karar verir. Sunumlara tüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katılır, süre 30 dakikayı geçmemelidir. Sunum slide’larından biri yönteme ait olmalıdır (hangi çalışmalar seçildi: toplum temelli, randomize kontrollü vb, veri analizi) Verilerin kanıt düzeylerinden mutlaka söz edilmelidir

Değerlendirme Değerlendirmelere 25 puan üzerinden not verilir, bu puan öğrenciye sözlü sınavda geri dönecektir. Gruptaki öğrencilerin değerlendirme sonucunda aldıkları notlar Ek 2’teki forma işlenerek öğrenci işlerine teslim edilir (öğrenciler sunumlarını yaptıktan sonra) Grup yöneticisi öğrencilerin geri bildirim formlarını son toplantı gününde veya en geç sunum günü toplamalı, kendi görüşlerini içeren geri bildirim formuyla birlikte öğrenci işlerine vermelidir.