Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Arş. Gör. Selman BAYSAL

2 Teorik / Analitik Bilgi
Staj Defterinin Amacı Teorik / Analitik Bilgi Pratik Bilgi Raporlama Grafikler Tanımlar Ne yaptığınızdan öte o işin yapılışı ve ne öğrendiğiniz Tablolar Günlük raporlar Fotoğraflar

3 Staj Defteri – Dış ve İç Kapaklar
İç kapakta: 1) Öğrencinin vesikalık fotoğrafı yapıştırılarak fotoğrafın üzeri kuruluş tarafından mühürlenmelidir. 2) Staj defterini imzalayan mühendisin odaya kayıtlı olması ve sicil numarasını yazması gerekmektedir. 3) Staj tek bir yerde yapılıyorsa her iki tabloda da ilk satırların doldurulması yeterlidir. Şekil 1. Dış kapak. Şekil 2. İç kapak.

4 Çalışmanın Özetlenmesi
Çalışmanın kısa özeti verilirken O güne ait çalışmaların ne olduğu birkaç kelime ile ifade edilmelidir. Kazı çalışması ve shotcrete uygulaması Fore kazık uygulaması O gün yapılmış olan çalışma daha önceki günlerde de yapılmış ise Çalışmanın Açıklandığı Sayfa No kısmında o güne ait staj defteri sayfası referans gösterilebilir. Kazı çalışması (Sayfa no: 2) Kazı çalışması (Sayfa no: 2,10) DİKKAT: Çalışmanın açıklandığı sayfa no kısmına çalışma raporunda sağ üst kısımda bulunan SAYFA NO yazılmalıdır. Şekil 3. Çalışmanın kısa özeti tablosu.

5 İçindekiler, Tablolar ve Şekiller Listesi
Şekil 4. İçindekiler listesi. Şekil 5. Tablolar listesi. Sayfa aralığı değil, ana başlığın bulunduğu ilk sayfa verilmelidir. STAJ RAPORU………… (YANLIŞ) STAJ RAPORU………… (DOĞRU) Ana başlıklar ve Tablo-Şekil numaralandırmaları koyu renk. Alt başlıklar, Tablo-Şekil isimleri normal renk. Şekil 6. Şekiller listesi. Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, sağa yaslı, tek satır aralıklı Hazır yazı stili: Listeler Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, sola yaslı, tek satır aralıklı Hazır yazı stili: İçindekiler Listesi

6 Terminoloji, Kuruluş Hakkında Bilgi ve Giriş Sayfaları
Bu kısım çalışma içerisinde verilen sembollerin ve kısaltmaların ne ifade ettiğinin anlatıldığı kısımdır. Şekil 7. Terminoloji. Şekil 7’deki gibi alfabetik sıra ile yazılmalıdır. Şekil 8. Genel bilgi sayfası. 1. Latin Alfabesi 2. Grek Alfabesi Şekil 9. Giriş sayfası.

7 Çalışmaların Raporlanması
Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, iki yana yaslı, 1.5 satır aralığı Hazır yazı stili: StajRaporu Ana Başlıklar -> Kalın (bold), ortalanmış, tümü büyük harf ile, 1.5 satır aralığı Hazır yazı stili: AnaBaşlık Alt Başlıklar -> Kalın, sola dayalı, kelimelerin ilk harfleri büyük, 1.5 satır aralığı Hazır yazı stili: AltBaşlık Her staj günü bir sayfaya yazılmalıdır. Şekiller Her sayfada en fazla bir fotoğraf olmalı; birden fazla fotoğraf var ise bu fotoğraflar referans gösterilerek Ek A’ya konulmalıdır. Fotoğraflar: Sayfaya ortalanarak konmalı -> Şekil seçilerek «Şekiller» şablonu kullanılabilir. İsimlendirilirken «Şekil» ifadesi kullanılmalıdır. Şekil isimleri fotoğrafların altına – sayfaya ortalanarak yazılmalıdır. -> Şekil isimlendirilmesi için «Şekil Yazısı» şablonu kullanılabilir. Şekil 10. Çalışma raporu sayfası.

8 Çalışmaların Raporlanması
Tablolar Tablolar EK B’ye konulmalı; çalışma raporuna konulmamalıdır. Tablolar: Sayfaya ortalanarak konmalı -> Tablo seçilerek «Tablolar» şablonu kullanılabilir. İsimlendirilirken «Tablo» ifadesi kullanılmalıdır. Tablo isimleri fotoğrafların üstüne – sayfaya ortalanarak yazılmalıdır. -> Tablo isimlendirilmesi için «Tablo Yazısı» şablonu kullanılabilir. Şekil 11. Çalışma raporu sayfası - 2. Şekil 12. Çalışma raporu sayfası – 3.

9 Sonuçların ve Kaynakların Verilmesi
Stajdan elde edilen bilgilerin özetlendiği «Sonuçlar» bölümü maddeler halinde yazılmalıdır. Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, iki yana yaslı, 1.5 satır aralıklı Hazır yazı stili: i. Sonuçlar Şekil 13. Çalışma sonuçlarının sunulması. Rapor yazımında ve staj sürecinde yararlanılan kaynaklar rapor içinde referans gösterilmelidir. Kaynaklar kısmında referans gösterilen çalışmalar-kitaplar vb. bilimsel yazım kurallarına uygun şekilde verilmelidir. Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, iki yana yaslı, tek satır aralıklı Hazır yazı stili: Kaynaklar Şekil 14. Kaynakların verilmesi.

10 Ekler Şekil 15. Rapor eklerinin sınıflandırılması. Staj raporundaki «her gün için bir sayfa kullanılmalıdır» kısıtlaması sebebiyle tablolar (çizelgeler), birden fazla fotoğraflar ek kısmında verilmelidir. Ayrıca pafta, teknik resim çizimleri vb. ekler kısmında sunulmalıdır. A4 boyutundan büyük ekler cd’ye aktarılmalıdır. A4 boyutundan büyük ekler içeren defterler kabul edilmeyecektir. Pafta, teknik resim çizimleri vb. bulunuyorsa EK C, EK D şeklinde sınıflandırılabilirler. Şekil 16. Şekillerin EK A’da verilmesi. Şekil 17. Tabloların EK B’de verilmesi.

11 SIKÇA YAPILAN HATALAR

12 Hatalar Bağlaçların yazım kurallarına dikkat edilmemesi,
Birçok, herhangi bir vb. kelimelerin yanlış yazılması, İkilemelerin yazım kurallarına uyulmaması, Özel isimlerin yazılış kurallarının bilinmemesi, Noktalama kurallarının dikkate alınmaması vb. Rapor dili 1. ve 2. tekil ile 1. ve 2. çoğul ifadelerin kullanılması, Konu ile alakası olmayan tanımların verilmesi vb. Staj defterinin usulüne uygunluğu İçeriğin şablon ile aynı olmaması, Evraklarda imza, mühür, onay vb. istenenlerin tamamlanmamış olması

13 Dinlediğiniz için teşekkürler!

14 STAJ DEFTERİ İÇ KAPAĞI DIŞINDA HERHANGİ BİR BELGEDE VESİKALIK FOTOĞRAFINIZ BULUNMAMAKTADIR. STAJ DEFTERİNDEKİ FOTOĞRAFINIZIN ÜSTÜNE STAJ DEFTERİNİZİ DEĞERLENDİREN VE ODAYA KAYITLI OLAN MÜHENDİS TARAFINDAN MÜHÜR VURULMASI GEREKMEKTEDİR.


"ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları