Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini."— Sunum transkripti:

1 AğAraştırması'nın Uygulanması

2 Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini kullanarak değerlendirmelerini isteyin. Onlardan alacağınız görüşler doğrultusunda AğAraştrımanızı tekrar düzenleyebilirsiniz.AğAraştırması Değerlendirme Rubric

3 Uygulamadan Önce Yapacaklarınız 1.İlk önce AğAraştrımanızı kendi kendinize uygulayın. Sonra bir eş-dost veya arkadaşınıza uygulayın. Onlar size anlaşılmayan noktalar, kopuk bağlantılar var ise söyleyeceklerdir. Bu şekilde uygulamanın süresini de ayarlama fırsatı bulursunuz.

4 Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam) 2.Öğrencilerinizin bilgisayar konusunda yeterliliklerini belirleyin. Bunun için aşağıdaki soruları öğrencilerinize yöneltebilirsiniz: Kim bilgisayarı açma/kapamayı biliyor? Kimler Internet'in ne olduğunu biliyor? Bilgisayarda yaptığınız bir çalışmayı kaydetmeyi kimler biliyor? Bir İnternet sayfasına web adresi (URL) nasıl yazılır? Kes-Yapıştır nasıl yapılır?

5 3.Eğer öğrencilerin temel bilgisayar becerileri konusunda verilen görevleri yerine getiremeyecek düzeyde eksiklikleri varsa bunları önceden giderme yoluna gidin. Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam)

6 4.Uygulama grup çalışması içeriyorsa, bilgisayar becerisi üst düzeyde olan öğrenciler ile düşük düzeyde olanları birlikte çalıştırın. Öğrencilerinizin bilgisayar kullanımı konusunda hazırbulunuşluk düzeylerini belirlemek, uygulamadan önce yapcağınız ön hazırlık miktarını belirlemek için önemlidir.

7 Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam) 5.AğAraştırması çalışmanızı etkili yürütebilmek için gerekli bilgisayar becerilerini bu konuda eksik olan öğrencilere ya siz sınıfta öğretebilirsiniz, veya okulun bilgisaya öğretmeninden bu konuda yardım talep edebilirsiniz. Öğrencilere temel bilgisayar işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatan yaprak yada föy vererebilir veya bunları bir link şeklinde AğAraştırmanıza ekleyebilirsiniz.

8 Uygulamadan Önce Yapacaklarınız(Devam) 6.AğAraştırması'na başlamadan önce öğrencilerinizi zihinsel olarak konuya hazırlamak için daha önceki konularla, başka dersler ile yada günlük yaşamla ilişkilendirerek bir beyin fırtınası estirin. Peşinden, uygulayacağınız AğAraştırması ve basamaklarından ve beklentilerinizden bahsedin. Uygulama süresinden ve karşılaşabilecekleri zorluklar karşısında nasıl davranacakları konusunda neler yapmaları gerektiği konusunda onları bilgilendirin.

9 Uygulama Sırasında 1.Öğrencileri planladığınız şekilde gruplara ayırın. 2.Bilgisayarların çalıştıklarından emin olun. 3.Öğrencilerin yardıma gereksinim duyduklarında karmaşa ve gürültüye mahal vermemek için onlardan ellerini kaldırmalarını veya sessizce grup arkadaşlarına sormalarını isteyebilirsiniz.

10 Uygulama Sonrasında Öğrenciler AğAraştırmasın başarıyla tamamladıktan sonra aşağıdaki düşünceleri göz önünde bulundurun. Sözlü sunumlar: Özellikle gruplar farklı farklı görevler üzerinde çalıştıysalar, öğrenciler öğrendiklerini sınıfa, başka sınıflara, ailelerine yada başka topluluklara sunabilirler.

11 Uygulama Sonrasında(Devam) 2.Kendi kendini değerlendirme/Arkadaş değerlendirmesi. Öğrenciler AğAraştırması'nda belirlenen hedeflere ulaşıp ulaşmadıklarını söyleyebilmelidirler.

12 3.AğAraştırması Değerlendirmesi: Öğrencilerin uyguladığınız AğAraştrıması konusundaki düşüncelerini alın. Yaptığınız çalışmayı geliştirebilmek için onların görüş ve önerilerini dikkate alın. Önceden sizin farkedemediğiniz bazı kopuk bağlantılar (linkler), yazım hataları vb. uygulama sırasında öğrenciler tarafından farkedilebilir. Uygulama Sonrasında(Devam)

13 4.AğAraştırması'ndaki konu ile diğer derslerde öğrencilerin gördükleri konular arasında ilişki kurmalarına olanak sağlayın. Diğer derslerde sizin konunuzla ilgili neler yaptıklarını sorarak onlardan öğreneceklerinizle AğAraştırmanızı geliştirebilirsiniz.


"AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları