Mesleki Eğitim Girişimleri Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Uluslararası İlişkiler ve Projeler
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
YERELDE AB SÜRECİ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
AKREDİTE EĞİTİM ÖĞRETİM Eğitim kuruluşlarının akreditasyonu, eğitim ve öğretim kurum ve kuruluşlarının ilgili ulusal yeterlilikte tanımlanan eğitim programının.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) TR1-LEO Saruhanlı Almış Şentürk ATL, TL, METEM - MESTEKYEN Projesi Ulusal ve uluslararası meslek.
ULUSAL MESLEK STANDARDI Ulusal Meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilen.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
T.C. MAMAK KAYMAKAMLIĞI ABİDİNPAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
PRONET GÜVENLİK SİSTEMLERİ A. Ş
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
PROJE KOORDİNATÖRLERİ: MELEK KAYA MÜLAYİM ÖZLEM URAL
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyet Raporu.
ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 2018 Yılı Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

Mesleki Eğitim Girişimleri Programı Karaman Temizel-Ünlü Bilgisayar Anadolu Teknik Lisesi Orta Öğretim Projesi Mesleki Eğitim Girişimleri Programı Görsel İçerikli Eğitim Materyalleri Hazırlama Eğitimi Projesi www.batl.k12.tr

MESLEKİ EĞİTİM GİRİŞİMLERİ PROGRAMI (3 milyon €) Orta Öğretim Projesi ORTA ÖĞRETİM PROJESİ (80 milyon € bütçe) MESLEKİ EĞİTİM GİRİŞİMLERİ PROGRAMI (3 milyon €)

Mesleki Eğitim Girişimleri Programı Orta Öğretim Projesi kapsamında uygulanan; finansmanı Dünya Bankası ikrazından sağlanan ve meslek okulları için karşılıksız fon (hibe) tahsis eden teknik işbirliği programıdır.

Genel Proje Bilgileri Genel Bütçe 3.000.000 € Proje Limitleri Her bir proje için en az 25.000 €, en fazla 150.000 € Proje Süresi Protokol imzalanmasından itibaren 12 ay olup, en geç 31 Aralık 2010 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Proje Hedefleri Meslek Okullarında görevli yönetici ve öğretmenlerin mesleki alandaki yeterliliklerini geliştirmesi (Ulusal/Uluslararası) Meslek okullarında görevli yönetici ve öğretmenlerin mesleki yabancı dillerinin geliştirilmesi (Ulusal/Uluslararası) Mesleki eğitimin özellikle yerel düzeyde sosyal ortaklar, MEB eğitim kurumları ve işletmeler arasında ortaklıkların kurulması suretiyle güçlendirilmesi

20+1 Bilgisayar Laboratuarı Kurulumu Proje Aşamaları 20+1 Bilgisayar Laboratuarı Kurulumu İlimizdeki 20 atölye ve meslek dersi öğretmenimizin görsel içerikli materyal hazırlamak için kullanılan Adobe Fireworks, Flash, Illustrator, Premier, Director programların kullanılması ve sertifikalı kurs almaları Projeye katılan 20 öğretmenin Temmuz – Ağustos 2009’da İngiltere’de 1 aylık İngilizce dil eğitimi almaları

Okulumuza 20+1 bilgisayarlık bir laboratuar kazandırılacak Proje Kazanımları Okulumuza 20+1 bilgisayarlık bir laboratuar kazandırılacak

Proje Kazanımları İlimizdeki 20 atölye ve meslek dersi öğretmenimiz hizmetiçi eğitimden geçirilip yeterlilikleri arttırılarak daha donanımlı eğitim verebilir duruma gelebilecekler Adobe Firmasının; Fireworks: Grafik İşleme Flash: Animasyon Hazırlama Illustrator: Vektörel Çizim Premier: Video İşleme Director: CD Hazırlama programlarının sertikalı eğitimi alınacaktır

Proje Kazanımları Projeye katılan 20 öğretmenin İngilizce dil yeterlilikleri arttırılacaktır İngiltere (Londra) EF Dil Okullarında 1 aylık İngilizce dil eğitimi alacaklardır

Karaman ilinden gönderilen Dünya Bankası ikrazlı Sayısal Veriler 1 Karaman ilinden gönderilen Dünya Bankası ikrazlı ilk ve tek proje

Sayısal Veriler 2 Bakanlığımız Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Türkiye genelindeki 800 mesleki okul arasından proje deneyimlerine bakarak okulumuzu Eskişehir’de yapılan toplantıya katılmak için seçtiği 50 okuldan birisi olarak ilimize ve okulumuza olan güvenini göstermiştir..

Kabul Edilen Proje Sayısı 44 (%10) Sayısal Veriler 3 Türkiye Genelinde Proje Gerçekleştirmek İçin Yapılan Başvuru Sayısı 436 4 Kabul Edilen Proje Sayısı 44 (%10)

Sayısal Veriler 5 Projemizin Bütçesi 123.625 € (Genel proje bütçe ortalamaları 70 bin €) 6 Projeye Katılacak Öğretmen Sayısı 20

Proje Ortakları Karaman Temizel-Ünlü Bilgisayar Anadolu Teknik Lisesi Karaman AML Teknik Lise ve EML Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü Proje Sahibi Proje Ortağı Sosyal Ortak

Proje Ekibi Gruplarından oluşan proje ekibimiz Eğitim Programları Ekibi Yurtdışında İngilizce Eğitimi Ekibi Labaratuar Kurulumu Ekibi Proje Yazım Ekibi Gruplarından oluşan proje ekibimiz gerekli çalışmaları özveri ile yapmışlardır.

Karaman Millî Eğitim Müdürlüğüne Karaman Temizel-Ünlü Bilgisayar Anadolu Teknik Lisesi Okulumuza olan güven ve inancından dolayı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne, Eğitime önem veren ve projeler konusundaki destekleri için Karaman Valiliğine ve Karaman Millî Eğitim Müdürlüğüne www.batl.k12.tr

Teşekkürler www.batl.k12.tr Karaman Temizel-Ünlü Bilgisayar Anadolu Teknik Lisesi Teşekkürler www.batl.k12.tr