TABLOLARLA TASARIM YAPMAK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
Lab 8: Excel 2010 – Kisim3 ITEC115 Bilgisayara Giriş
ADOBE FİREWORKS CS5 PROGRAMA GENEL BAKIŞ.
MİCROSOFT OFFİCE EXCEL
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
Yazıdan bir kırpma maskesi oluşturmak
ÜNİTE Microsoft Excel 2010 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 6
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
KLAVYE EĞİTİMİ.
DREAMWEAVER GİRİŞ.
EXCEL 2003 Ders 1.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
BDEM105 Ünite 5: Word
BDEM105 Ünite 5: Word 2010 ( 2. Bölüm) 1.
Bilgisayar Uygulamaları II
TABLOLAR.
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Ünite 3 İşlemleri Otomatikleştirmek. Aynı metni tekrar tekrar yazmak bazen çok fazla zaman alabilir mesela sürekli olarak adres bilgilerinizi ya da kimlik.
Microsoft Office Access
Hazırlayan: Cihan UĞUR
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
İLERİ HTML.
Temel Bilgi Teknolojileri
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Microsoft EXCEL (1).
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010 – Kısım2.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Word Programı.
Excel Nedir ?.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Tablolar Tablolar... etiketleri arasına yazılır. etiketi ile bir yatay sıra oluşturulur, bu yatay sıra istenilen sayıda etiketiyle hücrelere bölünür.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
Temel Excel Eğitim İçerikleri
Word Programı.
Tayfun KOÇ , Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni
TEMEL BİLGİSAYAR BİRİMLERİ VE MİCROSOFT WORD Nazlıcan TURAKİNE
VERİ TABANI SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE) SAVAŞ TUNÇER.
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
Tayfun KOÇ , Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

TABLOLARLA TASARIM YAPMAK Bir Tablo oluşturmak Hesap tablolarından veri aktarmak Tablo hücrelerini Kopyalamak ve Yapıştırmak Tabloyu seçmek Tablo hücrelerini seçmek ve biçimlendirmek Tablo içeriğini sıralamak Tabloda değişiklik yapmak Tabloların dışarıya aktarılması

Rows Columns Table Width Border Thickness Cell Padding Cell Spacing

TABLO ÖZELLİKLERİ Rows: Tablodaki satırların sayısı Columns: Tablodaki sütun sayısı Table Width: Tablonun genişliği Border Thickness: Tablo kenarlığının genişliği Cell padding: Hücre içeriği ile hücre duvarları arasındaki boşluk Cell spacing: Tablo hücreleri arasındaki boşluk miktarı (kenarlık dahil değil)

Splits cell into rows or columns Merges Selected cells using span Background URL of Cell Horizontal aligment of the cell content Width No Wrap Border Color Header Height Background Color Vertical aligment of the cell content

HÜCRE ÖZELLİKLERİ Merges selected cells using spans : Seçilen iki ya da daha fazla hücreyi birleştirir. Splits cell into rows or columns: Tek bir hücreyi birden fazla hücreye böler. Horizontal alignment of the cell contents: Hücrelerin içeriğinin yatay hizalanması Vertical alignment of the cell contents:Hücrelerin içeriğinin dikey hizalanması Genişlik (W) ve Yükseklik (H): Seçili hücrelerin piksel cinsinden genişlik ve yüksekliği

HÜCRE ÖZELLİKLERİ No Warp : Metinlerin bölünmesini engeller. Header: Seçili durumdaki hücreyi ya da hücreleri tablo üst bilgisi olarak biçimlendirir. Background URL of cell: Hücrenin arkaplan resmi. Background color: Hücrenin arkaplan rengi. Border Color of cell: Hücrenin kenarlık rengi

Sort by Order Then by Sort includes the first row Sort header rows Sort footer rows

TABLO İÇERİĞİNİ SIRALAMAK Sort by: Sıralamada temel alınacak sütun Order: Alfabetik ya da sayısal sıralama Then by: Farklı bir sütunda ikincil sıralama Sort includes the first row: İlk satırın sıralamaya dahil edilip edilmeyeceği. Sort header rows: Tablo başlığının sıralamaya dahili. Sort footer rows : Tablo alt bilgisinin sırlamaya dahili

Tablo eklemek için kısayol CTRL ALT T HATIRLATMALAR Tablo eklemek için kısayol CTRL ALT T Bazı tablo özelliklerini Tag Inspector panelinden yapabiliriz. Tablo genişliklerini göstermek için View > Visual Aids > Table Widths Import Tabular Data da en çok sekme (tab) ve virgül (comma) kullanılır Tablo hücrelerini kopyalarken kopyaladığımız sayıda hücre seçmemiz gerekir.

CTRL tuşuna basılı tutarak 1 den fazla hücre seçebiliriz. HATIRLATMALAR Tag Selector da “Table” tabloyu “tr” tablo satırını “td” tablo verisini seçer. CTRL tuşuna basılı tutarak 1 den fazla hücre seçebiliriz. Tabloya satır ve sütun eklemek için popup menüden Table > Insert rows or columns Tablo aktarırken dosya uzantısı belirtmezsek ASCII formatlı metin dosyası olarak aktarır.