Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yazıdan bir kırpma maskesi oluşturmak

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yazıdan bir kırpma maskesi oluşturmak"— Sunum transkripti:

1 Yazıdan bir kırpma maskesi oluşturmak
TİPOGRAFİK TASARIM Yazıdan bir kırpma maskesi oluşturmak Yazıdan bir tasarım öğesi oluşturmak Etkileşimli Biçimlendirme Denetimleri Kullandırmak Punto yazıya Warp uygulamak Bir paragraflık yazıyı tasarlamak Bir katmana warp uygulamak Yazılarla dans

2 Piksel tabanlı grafikte nesneyi büyütürsem çözünürlük kaybolur.
HATIRLATMALAR Vektörel grafik deyince aklımıza “Ne kadar büyütürsem büyüteyim çözünürlüğü değişmez” gelir. Piksel tabanlı grafikte nesneyi büyütürsem çözünürlük kaybolur. Neyi seçtiysem yaptığım değişiklik ona uygulanır.

3 Eklediğimiz yazı katman (layer) olarak eklenir.
HATIRLATMALAR Photoshopta bir resme yazı eklediğimizde, karakterler piksellerden oluşur ve resim dosyası ile aynı çözünürlüğe sahiptir. Bununla beraber, photoshop vektör tabanlı yazı hatlarını korur. Eklediğimiz yazı katman (layer) olarak eklenir.

4 Cetveli görüntülemek için “CTRL R”
HATIRLATMALAR Cetveli görüntülemek için “CTRL R” Cetvel görüntülenmeden klavuz (guide) görüntüleyemeyiz. Type Tool ile belirlediğimiz yere 1 kere sol tuş ile tıklarsak imlecden itibaren yazıyı yerleştirir. Type Tool ile sol tuşa basılı tutarak bir alan belirlersek yazıyı o alanın içine sığdırır. (Yazı puntosu büyükse alanın dışına taşar ve taşan kısım görünmez)

5 Yazılarla ilgili seçenekleri “CHARACTER” panelinde bulabilirim
HATIRLATMALAR Kırpma maskesini “ALT” tuşuna basılı tutup 2 katman arasına tıklayarak da yapabiliriz. Yazılarla ilgili seçenekleri “CHARACTER” panelinde bulabilirim Type Tool ile belirlediğimiz yere 1 kere sol tuş ile tıklarsak imlecden itibaren yazıyı yerleştirir. Type Tool ile sol tuşa basılı tutarak bir alan belirlersek yazıyı o alanın içine sığdırır. (Yazı puntosu büyükse alanın dışına taşar ve taşan kısım görünmez)


"Yazıdan bir kırpma maskesi oluşturmak" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları