HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
BÖLGESEL VE YEREL KALKINMA MERKEZİ
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI VE 2013 YILLARI BÜTÇESİ KULLANILARAK AÇIKLANMASI PLANLANAN MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROGRAMIN ADIBÜTÇESİ REKABETÇİ.
Tematik Proje Destek Programı
Kurum tarafından verilecek destekler geri ödemesiz HİBE şeklindedir.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Et Üreten İşletmelere Yatırım/Kanatlı Eti
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MALİ DESTEK PROGRAMLARI
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI FAALİYET VE DESTEKLERİ
2015 Yılı Mali Destek Programları
TÜBİTAK – TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Proje Uygulama Birimi 10 Nisan 2013 / Ankara Temiz üretim Mali Destek Programı.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
M ALİ D ESTEK P ROGRAMI Açılış Törenine Hoşgeldiniz
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD ( ) SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER 1.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
TEKNİK DESTEK PROGRAMI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI KIRSAL KALKINMA KOSGEB TKDK (İPARD) TUBİTAK EKONOMİ BAKANLIĞI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI PROGRAMIN AMACI NEDİR ? Sektörlerde yenilik ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması Bölge ekonomisinin ulusal / uluslararası pazarlarda rekabet gücünün yükseltilmesi Çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması (atıkların dönüşümü, atıklardan yakıt ve enerji elde edilmesi, atık su arıtma çamurunun değerlendirilmesi, çevresel kirliliğin azaltılması) PRUVA Danışmanlık

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Gıda ve İçecek Kimya ve Plastik Konfeksiyon Mineral Ürünler Turizm Makine –Metal Bilişim Desteklenecek Öncelikli Sektörler PRUVA Danışmanlık

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI KİMLER BAŞVURABİLİR ? Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler DESTEK TUTARI ve ORANI NEDİR ? Minimum 75.000 TL – Maksimum 500.000 TL Destek Oranı: % 20-% 50 PROJE SÜRESİ NEDİR ? Maksimum 9 ay PRUVA Danışmanlık

Başvuru Sahibinden istenen şartlar; ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Başvuru Sahibinden istenen şartlar; 2012/3834 sayılı Yönetmeliğine göre KOBİ tanımına uygun olması, Projenin hazırlığından ve yönetiminden doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi, Proje başvurusu yapılmadan önce kurulmuş ve esnaf veya ticaret sicilinde tescil edilmiş olması gerekmektedir PRUVA Danışmanlık

Proje süresi ve dönemleri Proje Konusu Öncelikler Destek Oranları ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Proje süresi ve dönemleri Proje Konusu Öncelikler Destek Oranları Ekim –Kasım başlangıç- Ocak Şubat son başvuru Açıklama Nisan ayı Uygulama süresi 9 ay Doğrudan Faaliyet Destekleri (Fizibilite) Fizibilite Projeleri 25.000 TL- 85.000 TL Üretim ve Çevre Altyapısının iyileştirilmesi Bölgenin rekabet gücünün yükseltilmesi, AR-GE ve yenilikçilik kapasite artırımı, çevresel sürdürülebilirlik 100.000TL-750.000TL %25-75 Bölgesel Rekabet ve Yenilik Mali Destek Programı AR-GE yenilikçilik tasarım 75.000-500.000 TL Markalaşma Uluslararası ağ oluşturma Ürün çeşitlendirme PRUVA Danışmanlık

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Proje süresi ve dönemleri Proje Konusu Öncelikler Destek Oranları Ekim –Kasım başlangıç- Ocak Şubat son başvuru Uygulama süresi 1 yıl Kırsal Ortak Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destekleri Üretim Verimliliğinin artırılması 40.000 -150.000 TL % 25 - %75 Gıda Güvenliğinin sağlanması Pazarlama imkanlarının geliştirilmesi ve Pazar ağlarının güçlendirilmesi Kırsal alandaki sektörlerin teknolojik altyapılarının güçlendirilmesi Her dönemde en fazla iki proje başvurusunda bulunabilir, en fazla biri destek almaya hak kazanır. Başka kaynaklardan desteklenen aynı proje veya faaliyetler için Ajanstan destek alınamamaktadır. PRUVA Danışmanlık

Projeye özel Banka hesabı açılır. ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÖDEMELER Projeye özel Banka hesabı açılır. Ön Ödeme: Destek miktarının % 40’ Ara Ödeme : Destek miktarının %40’ı Nihai Ödeme : Destek miktarının %20’si Proje desteği sonucunda alınmış olan makine, ekipman, teçhizat ve tesis 3 yıl süre ile devredilemez, teminat olarak gösterilemez, başka amaçlı kullanılamaz, yatırım bölgesi dışına çıkarılamaz

SÜREÇ ÖN İNCELEME BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRME İZLEME VE DEĞERLENDİRME ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI SÜREÇ ÖN İNCELEME BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRME İZLEME VE DEĞERLENDİRME DEĞERLENDİRME KOMİTESİ SÖZLEŞMELERİN İMZALANMASI GENEL SEKRETER İNCELEMESİ SONUÇ İLANI