Mustafa taşdemir İstanbul halk sağlIğI müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
İÇ KONTROL STANDARTLARI
Zehra KORUK Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞININ GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YENİ ORGANİZASYON YAPISINDAKİ BİRİMLERLE YAZIŞMA YAPACAK KURUMLAR İÇİN BİLGİLENDİRME
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR.  Bu kuruluşların kendi özel para kaynakları vardır.  Danışma ve yardımcı birimler bulunmaktadır.
TÜRK Eğitim Sistemi.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL SİSTEMİ VE KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI.
İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
15-17 Şubat 2013 Kızılcahamam/Ankara
SAYED SAĞLIK SEMPOZYUMLARI
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
© Swiss Federal Supreme Court / CoE-CEPEJ 1 İsviçre Federal Yüksek Mahkemesinde Mahkeme Yönetimi CEPEJ rehber ilkelerinin uygulaması Ankara –
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bilişim Yönetiminde Stratejik Yaklaşımlar
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
İÇ KONTROL STANDARTLARI. İÇ KONTROL 5018 sayılı Kamu Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 55. maddesinde İç Kontrol idarenin amaçlarına, belirlenmiş.
BAŞHEKİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Temel Sağlık İstatistikleri Modülü TSİM Sunumu Mayıs 2013.
Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve Yeni Teşkilat yasası
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
SAĞLIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
Halk Sağlığı Müdürü gözüyle İl Düzeyinde Kurumlararası İlişkiler Mustafa Taşdemir İstanbul.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
HARCAMA.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
SAĞLIK BAKANLIĞININ GÖRVLERİ VE SAĞLIK HİZMETİ VEREN KURUMLAR
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YENİ ORGANİZASYON YAPISINDAKİ BİRİMLERLE YAZIŞMA YAPACAK KURUMLAR İÇİN BİLGİLENDİRME
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
KAMUDA HASSAS GÖREV.
Yönetimden- (totaliter)Yönetişime Yeni Sağlık Bakanlığı
Kuruluş Yılları Dr. Adnan Adıvar Dönemi Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde sağlık hizmetleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlük tarafından.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ.
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Sunum transkripti:

Mustafa taşdemir İstanbul halk sağlIğI müdürü YENİ YAPILANMADA HALK SAĞLIĞI TEŞKİLATI Mustafa taşdemir İstanbul halk sağlIğI müdürü

2 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete’de Sağlık Bakanlığı Yeniden Yapılanması 2 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete’de 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması BAKAN YARDIMCISI BAKAN BAKANLIK MÜŞAVİRLERİ (30) MÜSTEŞAR VE 5 YARDIMCISI BAĞLI KURULUŞLAR MERKEZ TEŞKİLATI HİZMET BİRİMLERİ KURULLAR Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Sağlık Politikaları Kurulu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Kurulu Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı Yüksek Sağlık Şurası Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Tıpta Uzmanlık Kurulu Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim Hizmetleri Başkanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Eski Teşkilat Yapısı Birimi Yeni Yapıda Karşılığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Halk Sağlığı Kurumu AÇ-SAP Genel Müdürlüğü Sıtma Savaşı Daire Başkanlığı Verem Savaşı Daire Başkanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkez Başkanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu - Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı Personel Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari Mali İşler Daire Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Hukuk Müşavirliği Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Misyonumuz Halkın sağlığının korunması ve geliştirilmesi temel amacına yönelik olarak; sağlık sektörünün etkin, verimli, ekonomik ve hukuka uygun biçimde faaliyette bulunmasını sağlamak için; …. http://www.denetim.saglik.gov.tr/misyon.aspx ALTINCI BÖLÜM Bağlı Kuruluşlar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu MADDE 26- (1) Bakanlık politika ve hedeflerine uygun olarak, temel sağlık hizmetlerini yürütmekle görevli, Bakanlığa bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kurulmuştur. (2) Kurumun görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: a) Halk sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek. KHK/663

Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Kurumunun ildeki yönetim teşkilatıdır. Koruyucu sağlık hizmetleri Laboratuar hizmetleri Aile hekimliğini de içine alan temel sağlık hizmetlerinden sorumludur.

Performans değerlendirmesi MADDE 41- (1) Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında; a) Bakan; Müsteşarın, b) Müsteşar; müsteşar yardımcıları, kurum başkanları, Sağlık Politikaları Kurulu üyeleri, müstakil birim amirleri ve il müdürlerinin, c) Başkan ve Genel Müdür; başkan yardımcısı, genel müdür yardımcısı, genel sekreter ve halk sağlığı müdürünün, ç) Diğer yöneticiler; hiyerarşik olarak kendilerine bağlı bir alt kademedeki personelin, performanslarını, verilen görevlere ve belirlenen hedeflere göre değerlendirir.

Ne dediler? Sağlık müdürü Toplum sağlığı müdürü Başkan Maraba

Halkımız bizi bağrına bastı… Halk otobüsü Halk plajı Halk pazarı Halk ekmek Halk sağlığı

Halkın “Halk Sağlığı”ndan talebi “…….18 yaşına geldi. Hiçbir kurum hastalığından dolayı iş imkanı vermiyor. Bu da çocuğumun psikolojisini bozuyor. Bu duruma ben oldukça üzülüyorum. Amacım sizden para yardımı değil. Çocuğumun hayatını devam ettirebilmesi için devamlı çalışabileceği bir iş. Sonuçta ben bir babayım. Çocuğumun geleceğinden de şüphe duyuyorum. Umarım durumumu anlatabilmişimdir. Benim için çok hassas bir konu…...”

Halkın “Halk Sağlığı”ndan talebi Sayın Yetkili, Kanal D televizyonunda yayınlanan 'Ben Bilmem Eşim Bilir' yarışma programında un dolu bardak içerisinden üfleyerek top çıkarma mücadelesi esnasında yarışmacıların akciğerlerine yoğun bir miktarda çektikleri un sağlığa zararlı olabilir diye ilgili Kanal D birimine e-mail önceki tarihlerde yazmıştım. Yanıt geldi fakat herhangi bir değişiklik yok. Bugün yine 16.03.2013 akşamı o yarışmacı bayanların un dolu bardak içerisinden üfleyerek top çıkarmaya çalışmaları esnasında ciğerlerine dolan un sebebiyle öksürüğe boğulup nefes almakta bir süre zorlanmaları benim vicdanımı sızlattı. Bu tip sağlığa zararlı olabilecek tarz müsabaka yaptırmamaları gerekir. Saygılarımla, A.K., Marmaris

Çoklu yapının zorlukları Sağlık müdürlüğüyle ilişkiler Beş genel sekreterlikle ilişkiler Özel sağlık kuruluşlarıyla ilişkiler Diğer müdürlüklerle ilişkiler Belediyelerle ilişkiler … Yaptırım olmaması

Hastaneler ile… Anne ölümü bildirimi Bebek ölümü bildirimi Bulaşıcı hastalık bildirimi Çalışanların aşılanması Soğuk zincir Yenidoğan tarama programları Eğitimler ….

Sağlık Müdürlüğü ile… Personel, bina, araç paylaşımı Bilgi paylaşımı İletişim İlçe Sağlık Müdürlüğü ve TSM ilişkileri

2 x Üçlü yapı SM NEFİS ŞEYTAN GS HSM AHİR ZAMAN

Sürdürülebilirlik Kıdem Terfi Vekalet Homojenite Bağımsız denetim sistemine geçiş

Çözüm için…

Çözüm için… İlişkiler tanımlanmalı İzleme-değerlendirme “teftiş” formatında olmamalı “Her türlü bilgi” değil “tanımlanmış bilgiler” istenmeli / verilmeli Bilgi sistemleri yeterince açılmalı Planlama ve performans gereği olarak üç yapı arasındaki personel hareketliliğine son verilmeli (Özel hastanelerin denetlenmesi ve fakat oradan personel alınamaması…)

TEŞEKKÜRLER…