Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

MAİ VE SİYAH.
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
YAYA TEMASI.
KARMAŞIK SAYILAR.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Herkes Gibi Benim de Yuvam Var Ünite Ürün Dosyası Sunumu Gamze BARIN Ünite Ürün Dosyası Sunumu Gamze BARIN.
Öğrenci Merkezli Eğitim
DÜNYAYI ŞEKİLLENDİREN GÜÇ
Newton’un Hareket Kanunları
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
Ergül CELEP,Nursun KARAGÜL,Emel USLU, Nilüfer BEYAZIT
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Hazırlayan Sibel Güler- Fatma Akfırat Binnur Sancak Palaz- Volkan Tay
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
1 Okul Kültüründe Değişim. 2 Küresel Ekonominin Gerçekleri Problemler ve sistemler karmaşıktır. Problemler ve sistemler karmaşıktır.  Büyük resmi kavramsallaştırabilme;
Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.
COĞRAFİ KEŞİFLER Gülçin ERENOĞLU.
Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
WILL FUTURE TENSE ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI ZEYNEP BEKTAŞ.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
Ünite Planı Özeti: Bu ünitede temel soru ile çevremizdeki cisimlerin disiplinler arası bağlantı kurularak öğrencilerin aklına gelebilecek her şekilde.
MİLLİ EDEBİYAT HAZIRLAYANLAR  Gülcan Diribaş  Elif Er  Aylin Köseler.
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
Ünite Portfolyo Sunumu
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
Ünite Portfolyö Sunumu
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
SIFATLARIN ÜSTÜNLÜK DERECELERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME NEDEN GEREKLİDİR?
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
Özel Gereksinimli Çocuklar
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
DÜN BUGÜN YARIN Ünite Portfolyo Sunumu Fatma KIYMAZ Asuman İŞLER.
ÜNİTE PORTFOLYO SUNUMU HAYRİYE UTKU
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HAZIRLAYAN SEDEN HACISÜLEYMAN.
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
KONU Süreçsel Drama Yaklaşımı
Büyük Fasulye Yarı şı Ünite Ürün Dosyası Sunumu. Ünite Özeti Büyük Fasülye Yarışı devam etmektedir! En uzun fasülyeyi yetiştirme yarışı farklı okullardaki.
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
Mutluköy İlköğretim Okulu
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü Yiyecek ve içecekler Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü

Ünite Özeti Öğrencilerin yiyecek ve içecekleri İngilizce olarak öğrenmeleri Aynı zaman da İngilizce de sayılabilen ve sayılamayan yiyecek ve içeceklerin adlarını öğrenir.

ÖTPS’ler Neden yiyecek ve içeceklere ihtiyaç duyarız? Temel Soru: Neden yiyecek ve içeceklere ihtiyaç duyarız? Ünite Sorusu: Yaşam için hangi yiyecek ve içeceklere ihtiyaç duyarız? İçerik Soruları: En sevdiğiniz yiyecek hangileridir? En sevdiğiniz içecekler nelerdir?

Ünite Vizyonu Bu üniteyi geliştirerek Yiyecek ve içecekleri öğrencilerimin yaşamlarıyla bağdaştırmak için yeni yöntemler denemek Öğrencilerimin içinde bulundukları sosyal yapıyı değerlendirerek uygun tarifler bulmalarını istiyorum. Bu ünite boyunca, öğrencilerimin İngilizce yiyecek-içecek isimlerini tarifler üreterek yaşamlarıyla nasıl ilintilendirebileceklerini öğrenmelerini Farklı kitlelerle iletişim kurabilmek için teknolojiyi kullanmalarını istiyorum.

Proje Yaklaşımı Öğrencilerim bu projede çalışırken, Konuyu yaşamla ilişkilendirirler Akranları ve toplumun üyeleriyle işbirliği yaparlar Öğrendiklerini yansıtan bir ürün geliştirirler Öğrendiklerini yemek tarifi olarak sınıfta arkadaşlarıyla malzeme getirerek uygulamalı sınıfta sunacaklar.

21. Yüzyıl Becerileri Öğrenciler aşağıdakileri gerçekleştirerek üst düzey 21. Yüzyıl becerilerini geliştireceklerdir: Farklı yer ve zamanlarda geçen temaları bulmak amacıyla oyunu analiz ederken Temel Soruları ve Ünite Sorularını kullanma Fikirlerini toplumda bir izleyici kitleyle paylaşma Kendi bireysel okuma, yazma, araştırma ve düşünme stratejilerini değerlendirme ve gerektiğinde bunları uyarlayarak değiştirme Kendi çalışmalarını değerlendirmek için proje değerlendirmelerini kullanma ve akranlarına geribildirim verme

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme * Öğrenciler yiyecek ve içeceklerini araştırarak farklı cümle yapıları öğrenirler. *Grupla etkileşimli çalışma becerilerini geliştirirler. *yemek tarifleri hakkında bilgiler toplayarak işbirliği içinde çalışırlar . *Proje üzerinde çalışırken araştırma,uygulama, düşünme becerilerini öğrenirler. *Proje boyunca çalışmaları hakkında geribildirim verir ve alırlar.

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Temel Sorular ve Ünite Sorularını aşağıdaki amaçlarla kullanacağım: Öğrencilerin yiyecek ve içeceklerle ilgili düşüncelerini ve görüşlerini öğrenme Üst düzey düşünme becerileri ve 21. yüzyıl becerilerine yönelik bilgi toplama: *İyi aşçıların nasıl yemek tarifi sunduklarını inceleyerek öğrenciler kendi düşünme stratejilerine ilişkin metabilişsel farkındalıklarını sergileyecekler *Öğrenciler farklı bakış açılarını ve ihtiyaçları öğrenerek, farklı yemek tariflerinde hangi besinler kullanıldığını bulmaya çalışacaklar

Hedeflerim Öğrencilerin çok yönlü gelişmesini sağlayarak,yaratıcı ürünler oluşturmalarını sağlamak. Proje tabanlı öğrenme sistemini kullanmalarını sağlayarak gerçek dünyayla ilişkilendirilmiş ortak bir ürün oluşturmaları beklenir .