Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
HÜCRE BÖLÜNMESİ HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL

2 ÜNİTE ÖZETİ Hücre döngüsü uzun bir İnterfaz ve Mitotik Evreden oluşur.İnterfaz evresinde büyüme, gelişme ,DNA eşlenmesi ve bölünmeye hazırlık gerçekleşir.Mitotik evrede hücre çekirdek ve sitoplazma bölünmesi ile ikiye bölünür.DNA eşlenmesi ve kardeş kromozomların ayrılması sayesinde oluşan hücrelerin kromozom niceliği ve niteliği aynı olur.Mitoz bölünme ile bir hücrelilerde üreme,çok hücrelilerde büyüme,gelişme sağlanır.

3 ÖĞRETİM PROĞRAMI TASARIM SORULARI
TEMEL SORU: Bölerek nasıl büyütebiliriz? ÜNİTE SORULARI: Boyunuz nasıl uzar? Bölünme hangi canlılarda büyümeyi sağlar? Hangi dokularda bölünme sınırsızdır? Kontrolsüz hücre bölünmesinin sonuçları ne olabilir? Kemoterapide kullanılan ilaçlar hücre bölünmesine nasıl etki ediyor olabilir?

4 İÇERİK SORULARI Hücreler neden bölünür?
Hücre döngüsünün aşamaları nelerdir? Mitoz bölünmenin amacı nedir? Mitotik evrede bitki ve hayvan hücrelerinde hangi farklar görülür? Hangi hücreler mitoz bölünme geçiremez? Mitoz sonucu oluşan hücrelerin benzerliğinin nedeni nedir?

5 ÜNİTE AMACI Bu proje ile öğrencilerin mitozun evreleri hakkında bilgi edinmeleri Mitoz bölünmenin eşeysiz üreme ve büyüme ile ilişkisini öğrenmeleri “Hücre Döngüsü”, “İnterfaz”, “Mitotik Evre”, “Karyokinez”,”sitokinez” ve “eşeysiz üreme” anahtar kavramları etrafında biyoloji okuryazarlığı için gerekli beceri,tutum,değer ve anlayışları kazanmaları amaçlanmaktadır.

6 21.YÜZYIL BECERİLERİ Öğrenciler aşağıdakileri gerçekleştirerek 21.yüzyıl becerilerini gerçekleştireceklerdir: Büyüme ve hücre bölünmesi arasındaki ilişkileri belirleyecekler. ÖPTS sorularını yanıtlamak üzere bilgiyi sınırlandıracak, çözümleyecek ve birleştirecekler. Hücre bölünmesi ile ilgili ; bilgiye yeterli ve etkili düzeyde ulaşmak için bilgiyi eleştirel ve yeterli düzeyde değerlendirecek, büyüme ile ilişkisini açıklamak için doğru ve yaratıcı bir şekilde kullanacaklar.

7 Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme:
K-W-L şemalarını kulanarak öğrenci ihtiyaçlarını belirleme Öptsleri kullanarak hücre bölünmesi ile ilgili bilgilerini analizleme ve değerlendirme Hücre bölünmesi ile büyüme ve üreme ilişkisini kurabilmelerini sağlayacak etkinlikler hazırlama ve tartışma konuları belirleme

8 Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme
Ölçme sonucu ulaştığım bilgileri şu amaçlarla kullanabilirim: Hücre Bölünmesi ile ilgili öğrencilerin yanlış ön bilgilere sahip olduğu bölümlerine odaklanma Sorularının yanıtlarını bulabilecekleri etkinlikler düzenleme Öğrenciler bu bilgileri şu amaçlarla kullanabilir: Biyoloji dersi ile günlük hayat ilişkisini kavrama Hücre bölünmesi ile ilgili merak edilen konulara 21.yüzyıl becerilerini kullanarak ulaşma Kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirme

9 TEŞEKKÜR Proje tanıtım sunumum sona ermiştir.İzlediğiniz için teşekkürler…


"HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları