Sağlıklı ve Güvenli Tesisler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Enerjisi Sistemi
Advertisements

R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 77 İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları.
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme rehberi Nisan 2010, Türkiye.
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
ISO Çevre Yönetim Sistemi ve Çevresel Risk Analizi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
M. Ali SÜNGÜ 8. Uluslararası Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi Belek, Antalya Nisan 2014 Sağlıklı ve Güvenli Tesisler.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
1 İnnova Bilişim Çözümleri Enerji ve Atık Yönetimi Yazılımları.
İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
LABORATUAR GÜVENLİĞİ Fazilet TAVUKÇUOĞLU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
Tamir Bakım Planlaması
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
İş Sağlığı ve Güvenliği
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Evsel Tehlikeli Atıkların Toplanması Çöl Manzarası.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
TS EN ISO 13485: 2003TIBBI C İ HAZ ÜRET İ C İ LER İ İ Ç İ N KAL İ TES S İ STEMLER İ TS EN –ISO 13485: 2003 Standardı TS-EN ISO 9001 : 2008 standardı temel.
AMAÇ Samulaş’ın faaliyetlerinin yürütüldüğü tüm alanlarda geçerli olacak Çevre ve İSG uygulamaları için genel şartları tanımlamaktır. KAPSAM Çevre ve.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
Murat KULOĞLU Öğretim Görevlisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
Periyodik Kontroller-Ölçümler
KORUNMA POLİTİKALARI. KORUNMA POLİTİKALARI Korunma politikalarının amacı işyerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek ve çalışanların.
Ciddi Sonuçlara Neden Olabilecek Mallar
Y A N G I N G Ü V E N L İ Ğ İ ve T A H L İ Y E.
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ
Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Güvenliği

COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MUSTAFA ARİF BAŞKÖYLÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TEHLİKE ve RİSK LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Sunum transkripti:

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı alis@amerikanhastanesi.org

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler İngiliz Tesisleri Yönetimi Enstitüsü (BIFM) göre, tesis yönetiminin bir tanımı : Tesis içinde bir çok faaliyet ve alanların, insan ve çalışma ortamına olan etkisinin yönetimi ve entegrasyonu olarak ifade edilmektedir. Teknik Servis

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Tesis Yönetim Planı nedir ? Tesis Yönetim Planı, tesis yönetimi hizmetini daha iyi ve pro-aktif olarak tüm organizasyona ve paydaşlara sunulmasına yönelik süreçlerin tanımlanması ve planlanmasıdır.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Bu Kapsamda ; Müşteri, çalışan, ziyaretçi ve çevre açısından güvenli ortamlar ve ideal çalışma koşulları sağlamak Tesisin ve organizasyonun fonksiyonlarında enerji kaynaklarının kesintisiz ve verimli bir şekilde sürekliliğinin sağlamak Bina işletmesinde bakım faliyetlerini düzenli yapmak, denetlemek, kayıt altına alarak, olası riskleri azaltmaya yönelik sistemleri kontrol altında tutmak

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Tesis Yönetim Planı : Tesisin Tanımlanması Yasal Zorunluluklar Enerji Kaynakların Sürekliliği Koruyucu Bakım Test ve Kontrol Planları Tehlikeli Madde Planı Yangın Güvenlik Planı Risk Değerlendirmesi

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Tesisin Tanımlanması : Tesisin konumu ve faaliyet alanı Tesisin inşai ve mimari yapısı Tesise ait bölüm ve mahallerin tanımlamalar Teknik altyapı ve ekipanlar

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Yasal Zorunluluklar : Yasa ve yönetmelikler gereği, faaliyet alanına göre tesisin, insan ve işletme güvenliği açısından tabii olduğu zorunlu test ve kontrollerin belirtilmesi ve tanımlanmasıdır.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Yasal Zorunluluklar : Uygulama Örneği : Tesisin baca gazı analizinin Hava Kirliliği Yönetmeliğinde belirtilen kriterlerin tanımlanması

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Yasal Zorunluluklar : Uygulama Örneği : Atık Su Deşarj Yönetmeliğine tabii ise kriterlerin belirlenmesi

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Enerji Kaynakların Sürekliliği: Bir tesisin varlığını oluşturan başlıca unsur enerji kaynaklarıdır. Bu kaynaklar : Elektrik Su Gaz Bu kaynakların olağandışı durumlarda sürekliliğin sağlanmasına yönelik alternatif kaynak önlemlerin tanımlanması gerekmektedir.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Enerji Kaynakların Sürekliliği: Elektrik Enerjisinin Sürekliliği

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Enerji Kaynakların Sürekliliği: Suyun Sürekliliği

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Koruyucu Bakım Test ve Kontrol Planları : Bakım planı ve yöntemimi, tesisin hayati unsurlarını oluşturan su, elektrik, doğlaz, havalandırma sistemlerini oluşturan cihaz ve ekipmanların, kesintisiz ve güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamasını amaçlamaktadır.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Sistemlerin performanslarını, güvenirliliklerini, düzenli ve verimli, arızayı önleyecek şekilde emniyetli çalışmasını en üst düzeyde tutmak ve işletme kayıplarını en aza indirilmesi hedeflenmektedir. İnsan hayatı, mal ve işletme açısından sistemlerin bakımları, tesisin teknik ekibi, tedarikçi firma bünyesinde bakım sözleşmeli ve yasa gereği zorunlu olarak dışardan alınması gerekn hizmetler olarak üç ana başlık altında toplamak ümkündür.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Koruyucu Bakım Test ve Kontrol Planları :

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Koruyucu Bakım Test ve Kontrol Planları :

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Tehlikeli Madde Planı : Tesisde kullanılan tehlikeli maddelerin kontrol altına alınarak olumsuz etkilerinden çevre ve çalışanların korunması amacıyla oluşturulması gereken bir plandır. Bu kapsamda tehlikeli maddelerin envanteri, taşınması, depolanması, kullanımı ve atıkların kontrolü ve bertaraf edilmesi ile ilgili uygulamaları tarif etmektedir.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Tehlikeli Madde Planı : Tehlikeli Maddeler, kullanılan maddenin adı, sınıfı (kimyasal, tıbbi ve infekte atık, kemoterapik, radyoaktif, tehlikeli gaz ve buhar, diğer), yoğunluklu olarak kullanıldığı bölüm, risk derecesi ve maruz kalındığında yapılması gerekenler, depolama koşulları, kullanılması gereken koruyucu ekipman bilgisini kapsayacak şekilde “Tehlikeli Maddeler Listesi” oluşturulmalıdır.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Tehlikeli Madde Planı : Kullanılan tüm kimyasalların MSDS formları olmalı ve bu maddeleri kullanan tüm çalışanların ulaşabildiği bir yerde saklanmalıdır.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Yangın Güvenlik Planı

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Risk Değerlendirmesi: Sistematik metotlarla çalışma ortamı, şartları yada çevrede var olan olan tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmaların tümüdür.

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler RİSK ANALİZİ PROAKTİF ÖNLEMLER REAKTİF ÖNLEMLER Kontrol Kaybı OLASI SONUÇ TEHLİKE

Risk Değerlendirmesi: Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Risk Değerlendirmesi: Risk değerlendirmesi beş temel adımdan oluşmaktadır : 1.Tehlikeleri belirlemek 2.Riskleri Değerlendirilmek 3.Önlemleri Belirlenmek 4.Tedbirleri Uygulamak 5.İzlemek ve Tekrar Etmek

Sağlıklı ve Güvenli Tesisler Risk Değerlendirmesi:

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Teşekkürler M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı 0533 920 35 98 alis@amerikanhastanesi.org