Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ
Türkiye’deki Kamu İnternet Siteleri Ne Kadar Vatandaş Odaklı?
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
DEREBUCAK TAPU MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU  MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 1 MÜDÜR ODASI, 1 SERVİS, 1 ARŞİV VE 1 TAKBİS ODASI MEVCUT OLUP BİR MÜDÜR, 1 ADET BİLGİSAYAR.
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
GELENEKSEL KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞI
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Performans yönetiminin durumu Visa Paajanen/UDK
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
PERFORMANS PROGRAMI SÜRECİ VE SGB.net SİSTEMİ UYGULAMASI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ÇOBANLAR TAPU MÜDÜRLÜĞÜ
Hesap verebilirlik kavramı Visa Paajanen Finlaniya Ulusal denetim Ofisi
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Turizm Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
Sonuçlar (hesap verebilirliğin sonuçları) Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Harcama Yetkilileri.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA KILAVUZU GELECEĞE YÖNELİM 2 1 Mehmet ÇİÇEK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Denetim Faaliyetlerinde İklim Değişikliği Ersin Çelik - Mustafa Keleş Yasama Uzmanları Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı – Denetim Bürosu.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi T.C. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi

Sunuş Planı Muhtemel Değişiklikler Stratejik Politikalar Performans Hedefleri Faaliyetler Operasyonel Düzey Kaynaklar İzleme ve Değerlendirme

Muhtemel Değişiklikler Seçim Yeni stratejik plan 2/B orman vasfını kaybetmiş arazilere ilişkin yasal mevzuat Milli emlak mevzuatının birleştirilmesi (parçalı yapının tek hale getirilmesi) Siyasi baskılardan çok etkilenen bir alan olması Keyfi uygulamaların yaygın olması Parçalı mevzuat

Temel Bilgiler Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bakanlığın ana hizmet birimlerinden birisidir. Merkez ve taşra teşkilatı bulunmaktadır. Taşrada 3745 merkezde 317 olmak üzere toplam 4.062 personel bulunmaktadır. Türkiye'deki kamu taşınmazları Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir.

I. Stratejik Politikalar (a) Misyon Devlete ait malları yönetmek, kamu malları ile kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmaz malları konusundaki yönetim esaslarını belirlemek ve bunlara ilişkin diğer işlemleri yapmak, Vizyon Hızlı ve kaliteli hizmet sunan, saydam, hesap verebilir, öncü bir kurum Stratejik Amaç Kamu kaynaklarının kullanılmasında etkinliği, verimliliği, hesap verebilirliği ve saydamlığı sağlamak Stratejik Hedef Kamu taşınmazlarını rasyonel bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine sağlanan katma değeri artırmak

I. Stratejik Politikalar (b) Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Devletin sahip olduğu taşınmazların etkin bir şekilde yönetilmesi ile ekonomik ve sosyal hedeflerin desteklenmesinden sorumlu olup, gerektiğinde diğer kamu idareleri ile işbirliği yaparak, Bölgeler arası ekonomik ve sosyal farklılıkların giderilmesi, Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, Çarpık kentleşmenin önlenmesi, konut sorununun çözümlenmesi, kültür ve tabiat varlıklarının korunması, Erozyonla mücadele ve ağaçlandırma, Yatırım ve istihdamın teşviki gibi başat konularda, önemli bir fonksiyona sahiptir.

Stratejik Göstergeler Gerçek ve tüzel kişilere temin edilen taşınmaz miktarı Yönetilen taşınmazların içinde değerlendirilen (satış, kira, tahsis, ecrimisil vb.) taşınmazların oranı Taşınmaz yönetiminden elde edilen gelir Taleplerin ortalama cevaplanma/karşılanma süresi Sektörel alan bazında değerlendirilen taşınmaz miktarı

II. Performans Hedefi Kamu taşınmazlarının tahsis, satış, kira irtifak ve trampa işlemlerinin hızlı, etkili, verimli ve zamanında yapılmak suretiyle rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi sağlanacaktır. Bakanlığımız, Devletin sahip olduğu taşınmazların etkin bir şekilde yönetilmesinden sorumludur. Bu kapsamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, çarpık kentleşmenin önlenmesi, konut sorununun çözümlenmesi, kültür ve tabiat varlıklarının korunması, erozyonla mücadele ve ağaçlandırma, yatırım ve istihdamın teşviki gibi başat konularda önemli bir fonksiyona sahiptir. Ayrıca Bakanlığımız, Devletin sahip olduğu taşınmazları rasyonel bir şekilde kullanarak ve diğer kamu idarelerine verdiği destekle ülke ekonomisine sağlanan katma değeri artırmaya çalışmaktadır.

Sonuç/ Kalite göstergeleri Özel sektöre devredilen toplam emlak değeri Yönetilen taşınmazların içinde değerlendirilen (satış, kira, tahsis, ecrimisil vb.) taşınmazların oranı Özel mülkiyet /Kamu mülkiyeti Vatandaş ve diğer kamu kurumlarından gelen taleplerin karşılanma yüzdesi ve süresi

III. Faaliyetler Emlak yönetim faaliyeti Yönetilen mal miktarı (adet) Kiralama İrtifak, Tahsis Yönetilen mal miktarı (adet) Sosyal amaçlı yapılan irtifak hakkı tesisi (turizm, eğitim, sağlık, fuarcılık vb)

III. Faaliyetler Edinim faaliyeti Edinilen mal miktarı Edinilen malın değeri

III. Faaliyetler Elden çıkarma Satış Devir ve Terk Satılan taşınmazlardan elde edilen gelir Kalkınmada öncelikli illerde yatırım amaçlı olarak verilen taşınmazların toplam değeri

IV. Operasyonel Düzey İşlemlerin yapılması sırasında mevzuat ve karar alma süreçlerinden kaynaklanan ve taşınmazların ekonomiye kazandırılması sürecinde etkinlik ve verimlilik ilkelerinin tam olarak uygulanamamasına ve zaman kaybına neden olan sorunların azaltılması için çalışmalar yapacaktır. Çalışan memnuniyeti oranı Kamu taşınmazlarına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortam üzerinden (MEOP) yapılarak işlem maliyetlerinin düşürülmesi MEOP üzerinden yapılan işlemlerin/tüm işlemlere oranı 13

Kaynaklar Milli Emlak Genel Müdürlüğü faaliyetlerini yürütmek amacıyla 2011 yılında 170 milyon 902 bin TL’lik ödenek tahsis edilmiştir.

İzleme ve Değerlendirme Göstergelerin takibi genel olarak üçer aylık dönemler itibarıyla elektronik sistem yapılacaktır. Toplu değerlendirme raporu bir sonraki mali yıl Ocak ayında kamuoyuna sunulacaktır.

İzleme ve Değerlendirme Şablonu

Teşekkürler…