Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

AĞ YAPISI İNTERNET AĞLARI.
ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.
Tarık Kaplan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı
BBY 302 Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ. Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı.
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
METRO ETHERNET INTERNET Metro Ethernet ile alınabilecek servisler
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
Bilgisayar Ağ Sistemleri
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli
BİLGİSAYAR AĞLARI Neden var?.
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri İMİ Bilgi İşlem şube Müdürü
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Erhan AKBAL, Aytuğ BOYACI, Mustafa ULAŞ, Gürkan KARABATAK Fırat Üniversitesi Enformatik Bölümü Fırat Üniversitesi Enformatik Bölümü.
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
UZAKTAN EGİTİMDE SİSTEM ODASI TASARIMI VE İŞLETİLMESİ
Ağ ve Sistem Yönetimi Şubesi
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
EV-NET Projesi ALTIN FORMÜL 5: SIFIR AİDAT ! “ 0 “ SIFIR AİDAT ! “ 0 “
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
ESKİ YENİ.
1- BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
FIRAT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL OTOMASYONU
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
OKUL / KURUM BİLGİLERİ GÜNCELLENİRKEN; ADRES BUTONU, ADNKS’DA KAYITLI ADRES ALINARAK GÜNCELLEME YAPILMALIDIR. DOĞRU ÖRNEK 1: Merkez Mahallesi.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ
BULUTBİLİŞİM.
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Modern işletmeler için sınıfının en iyisi üretkenlik araçları Telista Bilişim ve İletişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ ÖğrenciÖğretmen Okul ATATÜRK İLKOKULU ve ORTAOKULU.
Kasım Webinarı Ü. Esra KÖROĞLU - Alparslan MESRİ.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
EDİRNE VALİLİĞİ Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Numan OKUMUŞ Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İ.Ö.) Aralık
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Murat Erkan Genel Müdür BÜYÜK VERİ Bulut ve Veri Merkezi Yatırımları.
Haziran 2014 DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantı İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Büyük Menderes Havzası Gerçek Zamanlı İzleme İstasyonlarının.
Yerel Alan Ağı Altyapı Sorumlu Firma Sentim Bilişim Sorumlu Firma Yöneticisi Ahmet Cimilioğlu Cep Tel: Arıza Kaydı Setim Çağrı Merkezi:
DÜZ BAĞLANTıYA GÖRE DAĞıTıLMıŞ OTOMASYON TEKNOLOJISI.
Kütüphane ve Dokümantasyon
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ Fatma tekin no:
Okullarımızda FATİH Projesi 2
Felaket Merkezi Berk Aydoğdu
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
Dijital kütüphane işlevleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Mustafa COŞAR- Murat DOĞAN- İsmail ARIK Hitit Üniversitesi
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler

Ajanda Tamamlanan Faaliyetler Tamamlanacak Faaliyetler 1.1. Genel Müdürlük Bilgi İşlem Sistem Odası ve Eğitim Salonu 1.2. OGM Bölge Müdürlükleri Altyapı Projesi 1.2.1. Yapısal Kablolama 1.2.2. Sistem Odaları 1.2.3. Aktif Cihazlar 1.3. Video Konferans Sistemi 1.4. Genel Müdürlük IP Yapılandırması 1.5. Pilot Bölge Active Directory ve VPN bağlantısı Tamamlanacak Faaliyetler 2.1. İşletme Müdürlükleri Altyapı Projesi 2.2. VPN Bağlantısı 2.3. EDYS için Tarayıcı, Harici Depolama Ünitesi ve Blade Sunucu Alımı 2.4. Kesintisiz Güç Kaynağı ve Sunucu Alımı

Sistem Odası ve Eğitim Salonu Genel Müdürlük Bilgi İşlem sistem odamız en yeni ve en son sistemlerden oluşacak şekilde kurulmuştur. Çok amaçlı eğitim salonumuzun modernizasyonu tamamlanıp 2010 yılında hizmete açılmıştır.

OGM Altyapı Projesi Altyapı envanterleri ve envanter tespitleri Bölge Müdürlüklerinde gerekli fizibilite çalışmaları yapılarak mevcut binaların durumları projelendirilmiştir. Pilot Bölge uygulaması kapsamında Kastamonu OBM’de eğitim yapılmıştır.

Amaç

Neden Yapısal(Akıllı) Kablolama?? Bilgisayar sistemlerinin hızlı, sağlıklı ve problemsiz çalışabilmesi için gerekli Yavaşlık ve bağlantı kopukluğu gibi problemlerin bir çoğu mühendislik formatlarına uyulmadan yapılan kablolalama sistemleri yüzünden oluşmakta Kablolama altyapısı baştan iyi tasarlanıp yapılmalı ve yıllarca kullanılmalı Kablo karmaşıklığı olmaz, daha az yer kaplar ve kolay düzenlenir Arızalar kısa sürede tespit edilip giderilebilir

OGM Yapısal(Akıllı) Kablolama Tek seferde telefon, data, kesintisiz güç kaynağı için çözüm sağlanmıştır. Kablosuz erişim için wireless ve binalardaki güvenlik için merkezi bir kamera sistemi planlanmıştır. Toplam 7047 adet modül kullanılmış, 718000 metre data kablosu(Cat6), 221500 metre enerji kablosu, 18120 metre fiber optik kablo, toplamda yaklaşık 1000 km kablo döşenmiştir. Bölge Müdürlükleri sistem odalarına yükseltilmiş taban uygulaması yaptırılmış, klimalar yerleştirilmiştir. Bölgelerimizdeki binalar arası Fiber Optik kablo ile irtibatlandırılmıştır. Etiketlemeler her bilişim sektörü personelinin anlayacağı yapıda etiketlenmiştir.

Örnek Resimler

Aktif Cihazlar Nedir? Ağ altyapısı üzerinde iletişimi sağlayan elektronik cihazlardır. Ağ üzerinde iletişim, yetkilendirme, paylaşım, güvenlik bu cihazlar ve üzerlerinden çalışan yazılımlarla sağlanır.

OGM Aktif Cihazlar 212 adet aktif cihaz satın alınmış, konfigüre edilerek bölge müdürlüklerinde kurulumu yapılmıştır. Her bir aktif cihaz için topoloji haritası çıkarılmıştır.

Video Konferans Sistemi Nedir? Yüz yüze görüşme konforunun çeşitli cihazlarla icra edilmesi Neden video konferans; Yüz yüze iletişim Seyahat giderlerinden tasarruf Zamandan tasarruf Kullanım alanları; Uzaktan eğitim amaçlı çalışmalar Sağlık ve tıp alanında kullanım Gözetim alanları(Mağaza, havalimanları vs.) Bankacılık , sigortacılık vs.

OGM Video Konferans Sistemi 4 adet Genel Müdürlüğümüze, 27 adet Bölge Müdürlüklerimize olmak üzere 31 adet çoklu konferans cihazı 48 adet IP telefon konferans cihazı 18 Ocak 2011 Uluslar arası Orman Yılı Açılışı ve Sergisi etkinliğinde, 03 Şubat 2011 Birleşmiş Milletler Ormancılık Formu Oturumunda yapılan toplantıları Merkez ve Bölge Müdürlüklerimiz canlı olarak izleyebilmişlerdir.

OGM Güvenlik ve IP Yapılandırma Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüklerimizde her türlü güvenlik, güvenlik duvarı(firewall) ile sağlanmıştır. Güvenlik için alınan cihazlar merkezde konfigüre edildikten sonra bölgelerde kurulumu yapılmıştır. Yakın zamanda Genel Müdürlüğümüzde IP yapılandırma çalışması yapılarak internetin kullanımı ve sistemlerin çalışması daha optimum hale getirilmiştir.

Yapılacak Faaliyetler Tüm işletme müdürlüklerimizin kablolama altyapısı tamamlanacaktır. Tüm işletme müdürlüklerimize aktif cihazlar alınarak kurulumu yapılacaktır. VPN hizmeti ve sunucular alınarak merkezi bir yönetim sağlanacaktır. EDYS(Elektronik Doküman Yönetim Sistemi) projesi için tarayıcılar, harici depolama ünitesi(storage) ve blade sunucular alınacaktır. Tüm bölge ve işletme müdürlüklerimize kesintisiz güç kaynakları alınacaktır.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM Ömer ÖZCAN Sistem ve Ağ Yönetimi Şube Müdürü