Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ. Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ. Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı."— Sunum transkripti:

1 KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ

2

3 Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı

4 Ankara Merkez Zemin 1. Kat Sistem Odası 2. kat 3. kat 4. kat 6. kat 5. kat 7. kat Ana Merkez Fiber optik Uçlar CAT 6 Switch

5 Bina İçi Genel Bilgilendirme 565TOPLAM 307. Kat 826. Kat 1035. Kat 634. Kat 603. Kat 922. Kat 1201. Kat 15Zemin ve Giriş Kat TOPLAM UÇ (Adet) KATLAR 6 ve 7. Katlardaki uçlar7. Kat 3, 4 ve 5.Katlardaki uçlar 4.Kat Zemin, Giriş, 1 ve 2. Katlardaki uçlar 1.Kat ANA TOPLAMA MERKEZİ (Bilgi İşlem Merkezi- Sistem Odası) 1. Kat TOPLANACAK UÇLAR KAT TOPLAMA MERKEZLERİ

6 KABLOLAMA  Genel Şartlar  UTP Kablolama  Category 6 UTP Kablo  Cat 6 UTP Patch Kablo  Kabinet  Kablo Kanalları

7 SİSTEM GENELİNDE  Sistemde;  50 adet sunucu  1400 tane bilgisayar  157 tane yazıcı kullanılıyor.  1800 tane kullanıcı tanımlaması yapılmış.

8 Genel Şartlar  Kurulan sistem tamamen esnek ve ileride yapılacak tüm genişletme, büyütme ve hız arttırma işlemlerine açık.  Kullanılan tüm UTP ve Fiberoptik kablolar ürünler aynı marka.  Kablolar kesinlikle dışarıdan gitmiyor. Kablolar özel mekanlarda kamuflajlı bir şekilde çekili.  Katlar arası kablo geçişleri her kat girişinde sağ tarafta yer alan şaft noktalarından gerçekleştirilmiş.

9 Genel Şartlar  Kablolarda kabinet içerisine girdiği noktadan itibaren en az 2mt.pay var.  Kablolar Aktif Cihaz ile prizler arasında en uygun kanal güzergahından hiçbir şekilde açıkta kalmayacak şekilde çekilmiş.  Kablolar hiçbir şekilde topak haline gelmeyecek şekilde düz olarak çekilmiş.

10 Genel Şartlar  Kablolar kanal içerisinde gittiği güzergaha göre belli mesafelerde birbirine kablo bağıyla bantlanmışlar.  Genel Müdürlük hizmet binasındaki kat toplama merkezleri; 6 ve 7.kattaki uçlar 7. Katta toplanmış.3,4 ve 5.kattaki uçlar 4. Katta toplanmış.Giriş-Zemin,1 ve 2. Kattaki uçlar 1. Katta toplanmış. Ana Toplama Merkezi ise 1. kat’da yer alan Bilgi İşlem Müdürlüğü Sistem Odası olmuş.  Genel Müdürlük ile 24 Bölge Müdürlüğü arasında veri, ses ve görüntü iletişimi ile internete erişim amacıyla kullanılmakta olan kiralık data hatları ile aktif cihazların (modem ve router) Ana Toplama Merkezine bulunmaktadır.

11 Genel Şartlar  Binada kullanılacak toplam uç sayısı 565 adet olup, bunların katlara dağılımı şu şekildedir. Zemin ve Giriş Kat: 15 adet, 1.Kat: 120 adet, 2.Kat: 92 adet, 3.Kat: 60 adet, 4.Kat: 63 adet, 5.Kat: 103 adet, 6.Kat: 82 adet, 7.Kat: 30 adet’tir.  Kablolama ve pasif ağ donanımları yerinde 15 yıl süre ile garantilidir.

12 UTP Kablolama  Yapısal kablolamada kullanılacak; kablo, sonlandırma ve aktarma gibi tüm ara birimler aynı marka(Belden 7965e) ve Cat 6 standartlarında.

13 Category 6 UTP Kablo  Kullanılan kablo içerisinde sarmal çiftler arasındaki sinyal etkileşimini en aza indirmek amacıyla, sarmal çiftlerin ortasına gelecek şekilde plastik dolgu malzemesi bulunuyor.  Kablo 100 m’lik mesafede en az 250 MHz.’lik Cat 6 standartlarına uygun iletişimi destekliyor.  10 Base-T, 100 Base-T, 1000 Base-T (Gigabit Ethernet)  Kablo iletkeni, çıplak ve katı bakırdan oluşuyor.

14 Category 6 UTP Kablo  Kablo dışında kılıflama için yüksek yoğunluklu PVC kullanılmış.  Kabloda 4 adet sarmal çift var, kablo içerisindeki sarmal çiftlerin renk kodları şu şekilde:  Mavi / Mavi-Beyaz  Yeşil / Yeşil-Beyaz  Kahverengi / Kahverengi-Beyaz  Turuncu / Turuncu-Beyaz

15 Cat 6 UTP Patch Kablo  Duvar prizleri ile bilgisayarlar ve aktif cihazlarla arasındaki bağlantılar patch kablolar ile yapılmış.  Her bir kullanıcı için 3 metrelik patch kablo, patch panel ile aktif cihaz arasındaki bağlantılar için ise 1 metrelik patch kablo verilmiş.  Patch Kablolar Cat6 standardındadır ve RJ45 tipi uç kullanılmış.

16 Kabinet  1, 4. ve 7. katlarda kullanılacak olan kabinetler kablo geçişlerinin yapılacağı şaft noktalarına yerleştirilmiş.  Kabinde, 4’lü fan grubu ve termostat var.  Kabinet yüksekliği ağ aktif cihazları ve pasif cihazları kabinete yerleştirildikten sonra en az % 30 boşluk kalacak şekilde yerleştirilmiş  Kabin kapısı kilitlenebilir ve kapı yönü değiştirilebilir şekilde düşünülmüş.  Kabinlerde tekerlek bulunuyor.

17 Kabinet  En az 9’lu sigortalı grup prizi var.  Kabinet; üst kapak ve/veya şapka söküldüğünde, fan grubuna müdahale edilebilecek şekilde tasarlanmış.  Kabinete kablo girişinde kabinetin çevrilmesine imkan tanıyacak kadar kablo payı var.  Kablo kanalları, kabinet arkasına en yakın noktaya kadar çekili, kanal ile kabinet arasında hiçbir kablo açıktan çekili değil, kanal çıkışından itibaren kablolar kabinete kadar PVC spiral içerisinden çekili.

18 Kablo Kanalları  Kullanılan kablo kanalları 34 x 100 mm, 50 x 100 mm, 16 x 32 mm ölçülerinde (legrand marka).  Kullanılacak kablo kanalları polivinil klorid (PVC) malzemeden imal edilmiş, güneş ışığına (ultraviole) dayanıklı maddeden yapılmış.  Kullanılacak kablo kanalları beyaz renkte, kanal üzerine yatay/dikey vidalı veya klipsli ve aynı marka kullanılmış.  Kablo kanalları köşelerde, değişken açılı 90  dirsek ve T dirsek gibi montaj aksesuarları ile kullanılmış.  Kablo kanalları alev iletmeme özelliğine sahip maddeden yapılmış.

19 Kablo Kanalları  Kablo kanallarının kapak veya aksesuarlarında sıcak ve soğuk havaya bağlı olarak bir deformasyon olmayacak şekilde yapılmış.  Kablo kanal kapaklarının içten kilitlenebilir tırnakları var.


"KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ. Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları