Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

Havza Rehabilitasyon Projelerinde Sor-Sap-Çöz Çalışması
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Kamu özel ortaklığı nedir ?
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sabancı Vakfı Hibe Programı
PROJE KOORDİNATÖRÜ DOÇ.DR. SEFER GÜMÜŞ
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
ARAZİ TOPLULAŞTIRMADA MESLEK GRUPLARI
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesinde Tarım ve Çevre Analizi Serdarlı, 29 Mart 2011.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Katılımcı Havza Planlama Teknikleri Erdoğan Özevren
-8- tarım alanları için planlama ©cnokan slayt tercüme ile 60 dakika ©cnokan2009.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
BÜYÜK KAPADOKYA TURİZM HAVZASI İÇERİSİNDE ERCİYES MASTER PROJESİ
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
1 İnnova Bilişim Çözümleri Enerji ve Atık Yönetimi Yazılımları.
Bütçe Formunun Doldurulması
 Gelir düzeyleri arasında giderek artan farklılıklar, iş bulmak, daha iyi sosyal ve ekonomik altyapıya ulaşabilmek için tarımdan diğer sektorlere geçiş.
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
BAŞARILI BİR HAVZA PLANLAMASININ TEMEL İLKELERİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
AKARÇAY HAVZASI.
Merhaba Değerli Misafirler
Toprak ve Havza Yönetimi Giriş Prof. Dr. Günay Erpul
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
TÜRKİYEDE ÇİFTÇİNİN ÖRGÜTLENME DESENİ VE KOOPERATİF DIŞI ÖRGÜTLENME MODELLERİ Prof.Dr.Murat YERCAN.
ESKİŞEHİR İL ÖZEL İDARESİNİN 2008 YILI FAALİYET RAPORU SUNUMU
İşletmeyi neden kurarız ?
2. BÖLÜM SULAMA SİSTEMLERİ
“YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ (YGG)” TOPLANTISI (Teknik Rapor)
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
Bilişim sistemlerinin türleri
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD ( ) SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER 1.
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİSİ PLANI TARIM SEKTÖRÜ ADANA TOPLANTISI SUNUMU Prof. Dr. Süleyman KODAL
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
ORMANCILIK UYGULAMA PROJELERİNİN ÇEŞİTLERİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük.Müh.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
NİĞDE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIĞI
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
SÖKE TARIM ve ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SWOT ANALİZİ(GZFT).
Sunum transkripti:

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Uygulayıcı Kuruluşlar: OGM, CEM Finansörler: TC Hükümeti, IFAD ve Faydalanıcılar Tahmini Toplam Maliyet: ABD$ 39,742,000

ÖZET MALİYETLER 1. DOĞAL KAYNAKLARIN VE ÇEVRENİN YÖNETİMİ ABD$ 3.176 milyon 2. DOĞAL KAYNAKLAR ile ÇEVRE DEĞERLERİNE DÖNÜK YATIRIMLAR ABD$ 16.736 milyon 3.GEÇİM KAYNAKLARINI İYİLEŞTİRME YATIRIMLARI ABD$ 18.502 milyon 4. UYGULAMA BİRİMİ ABD$ 1.327 milyon

DOĞAL KAYNAKLAR ve ÇEVRENİN YÖNETİMİ ($3.176 mil) (OBM) Yatırım Kalemleri Araç kiraları: 4x4’ler ; minibüsler Ekipman ve Malzeme: Bilgisayarlar ve destekliyici ofis ekipmanı, fotokopi, vs. GPS el cihazları GIS yazılımlar ve haritalar

DOĞAL KAYNAKLAR ve ÇEVRENİN YÖNETİMİ Yatırım Kalemleri (devam) Teknik Yardım Konu uzmanları GIS / veri yönetimi ( I&D) Fiziksel yatırımların izlenmesi (İ&D) MH Planlama Ekipleri ( sözleşmeli)

DOĞAL KAYNAKLAR ve ÇEVRENİN YÖNETİMİ Yatırım Kalemleri (devam) Eğitim ve Çalıştaylar DK ekonomisi Planlama ve teknik konular Karbon emilimi Bilinçlendirme kampanyaları Köyler-arası ziyaretler Çok-amaçlı orman yönetim planları İPE’nin eğitimi

DOĞAL KAYNAKLAR ve ÇEVRENİN YÖNETİMİ Yatırım Kalemleri (devam) Etüdler Doğal kaynak ekonomisi Karbon emilimi için fırsatların değerelendirilmesi Odun-dışı ürünlerde fırsatların değerelendirilmesi Alternatif enerji kaynaklarının değerelendirilmesi Özel / kamu fidanlıkları fizibilite (karşılaştırmalı)

DOĞAL KAYNAKLAR ile ÇEVRE DEĞERLERİNE DÖNÜK YATIRIMLAR (16,736 mil) (OBM) Yatırım Kalemleri İNŞAAT İŞLERİ Bozuk arazi toprak ve flora yatırımları bozuk alanalarda erozyon kontrolu + bakım (3 yıl) Ağaçlandırma faaliyetleri bozuk ormaların ağaçlandırılması + bakım rehabilitasyon çalışmaları + bakım bozuk alanlarda kapatma

DOĞAL KAYNAKLAR ile ÇEVRE DEĞERLERİNE DÖNÜK YATIRIMLAR Yatırım Kalemleri (devam) İNŞAAT İŞLERİ (devam) Mera / otlatma alanlarının rehabilitasyonu Kapatma Hayvan içme suyu göletleri ve bağlantılı yatırımlar Ortak kullanım için hayvan/çoban barınakları

DOĞAL KAYNAKLAR ile ÇEVRE DEĞERLERİNE DÖNÜK YATIRIMLAR Yatırım Kalemleri (devam) EKİPMAN ve MALZEME Kamu fidanlığı yatırımı Fidanlık için soğuk hava deposu (Elazığ) Erozyon ve sedimet ölçüm ekipmanı (mini-istasyon)

DOĞAL KAYNAKLAR ile ÇEVRE DEĞERLERİNE DÖNÜK YATIRIMLAR CARİ GİDERLER Saha bekçiliği

Teknik yardım ve çiftçi eğitimi hizmetleri GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI ($18,502 mil) (Tüm birimler) Yatırım Kalemleri Teknik yardım ve çiftçi eğitimi hizmetleri İl Proje Ekipleri (İPE) Sözleşemeli elemanlar Odak noktası kişiler (OGM’den - %20 maliyet projeden )

GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI (Tüm birimler) Yatırım Kalemleri (devam) Teknik yardım ve çiftçi eğitimi hizmetleri (devam) Demonstrasyonlar, çiftçi eğitim kursları ve bilgi alış-veriş gezileri Demonstrasyon programı Çiftçi eğitim programı Çiftçi bilgi alışveriş gezileri

GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI (Tüm birimler) Yatırım Kalemleri (devam) Tarla-içi ve İşletme-dışı yatırımlar Buğday-arpa verimini iyileştirme Hayvansal üretimi iyileştirmek Kuruda yem bitkisi üretimini artırmak Suluda yem bitkisi üretimini artırmak Köylerde hayvan barınaklarını iyileştirmek (havalandırma, boya, ilaçlama, vs.)

GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI (Tüm birimler) Yatırım Kalemleri (devam) Tarla-içi ve İşletme-dışı yatırımlar (devam) Bitkisel üretimi iyileştirmek Meyve bahçesi kurulumu Plastik örtü altında sebze üretimini geliştirmek Tarlada sebze üretimini geliştirmek

GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI (Tüm birimler) Yatırım Kalemleri (devam) Tarla-içi ve İşletme-dışı yatırımlar (devam) Küçük sulamaları geliştirme Su depolama havuzları Toprak kanalların rehabilitasyonu Tarla-içi damla sulama - Sözleşmeli fidan üretimi

GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI (Tüm birimler) Cari Masraflar Seyahatler Uçak ile yolculuk Illerde çalışan elemeların harcırahları Diğer cari masraflar (illerin ofis masrafları, vs)

GEÇİM KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YATIRIMLARI (Tüm birimler) Cari Masraflar Seyahatler Uçak ile yolculuk Illerde çalışan elemeların harcırahları Diğer cari masraflar (illerin ofis masrafları, vs)

(proje) UYGULAMA BİRİMİ (UB) ($ 1.327 mil) (OGM) Yatırım Kalemleri Ekipman ve malzeme Bilgisayarlar Yazıcılar Fotokopi makinaları (+ ilgili cari giderler)

UYGULAMA BİRİMİ (UB) Yatırım Kalemleri Etüdler Baseline sörvey (proje başlarken durum tespiti) 18 aylık değerlendirme Proje-ortası değerlendirme (IFAD kuralı) Proje etki değerlendirmesi

Yatırım Kalemleri (devam) UYGULAMA BİRİMİ (UB) Yatırım Kalemleri (devam) Etüdler (devam) Proje etki değerlendirmesi Proje sonuçlanma raporu (IFAD) UB eğitim ihtiyacı değerlendirmesi Çeşitli etüdler (ihtiyaca göre belirlenebilir)

Yatırım Kalemleri (devam) UYGULAMA BİRİMİ (UB) Yatırım Kalemleri (devam) Eğitim ve çalıştaylar UB’nin (merkez & taşra) proje hk. eğitimi Proje başlatma çalıştayı - merkez (IFAD) Proje başlatma çalıştayı - taşra (IFAD)

Yatırım Kalemleri (devam) UYGULAMA BİRİMİ (UB) Yatırım Kalemleri (devam) Eğitim ve çalıştaylar (devam) Planlama çalıştayları (yıllık plan & bütçe) (IFAD) Proje sonuşlandırma çalıştayı - merkez (IFAD) Uluslararası etkinliklere katılım / u.a.eğitim Yabanci dil kursları

UYGULAMA BİRİMİ (UB) Cari masraflar Maaşlar Proje koordinatör yardımcısı (sözleşmeli-Elazığ) Odak noktası sorumlu (Ankara) (%20 katkı) İ&D uzmanı (ÇEM) Satınlama / finans uzmanı (sözleşmeli-UB) Tercüman-sekreter (sözleşmeli-UB)

UYGULAMA BİRİMİ (UB) Cari Masraflar Seyahatler Uçak ile yolculuk Harcırahlar (yılda ± 30 gün) Diğer cari masraflar (OU; proje için OGM & CEM)

UYGULAMA BİRİMİ (UB) Cari Masraflar Seyahatler Uçak ile yolculuk Harcırahlar (yılda ± 30 gün) Diğer cari masraflar (OU; proje için OGM & CEM)