Ağustos 2013 0 « Kamu özel elele enerji verimliliğine » Trabzon Ahievren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 22 Ağustos 2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş.
Enerji Performans Uygulamaları,
EKOkredi Hizmet Paketi 1 Mayıs 2010 Bireysel Pazarlama Ma.
ADOPEN.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Firmalarımız. Firmalarımız İştiraklerimiz Arıdil Beton Kandıra Tesisi Arıdil Beton Kaynarca Tesisi Arıdil Beton Erenler Tesisi Arıdil Beton Arifiye.
ISI YALITIMI.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI KARTAL BELEDİYESİ Belediye Başkanı Op
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
Sunum Planı Hakkımızda Grup Şirketlerimiz Faaliyet Alanlarımız
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Mustafa Salman Pazarlama Müdürü 16 Eylül 2014 İstanbul
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
Otel ve Alışveriş Merkezlerinde Trijenerasyon Uygulamaları
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Seminar on Sustainable Buildings
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Mak.Yük.Müh. – Enj.Ver.Dai.Bşk.V. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
ISI YALITIMI.
HAKKIMIZDA 2013 yılında faaliyete başlayan firmamız otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektrik, kozmetik vb. sektörlere lastik ve plastik malzeme imalatı.
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
Güneş enerjisi.
KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZ DAĞITIM ŞEBEKESİ VE
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TASARRUF Tasarruf Fonksiyonu
Lezzet, Sağlık ve Güven..
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
PROJE BAŞLIĞI ENDÜSTRİYEL DANIŞMANAKADEMİK DANIŞMAN STAJYER Firma Logosu ‘’PTS Proje Posteri’’ Powerpoint şeklinde adresine.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Performans & Finansal Sonuçlar – Çeyrek Hacim ve Büyüklükler
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
Sunum transkripti:

Ağustos « Kamu özel elele enerji verimliliğine » Trabzon Ahievren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 22 Ağustos 2013

Ağustos •Şişecam, Türkiye İş Bankası kuruluşudur. •Topluluk yurtiçi ve yurtdışında; •Düzcam (Trakya Cam Sanayii A.Ş.) •Cam Ev Eşyası (Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş.) •Cam Ambalaj (Anadolu Cam Sanayii A.Ş.) •Kimyasallar olmak üzere dört ana grupta faaliyet göstermektedir. • çalışanı ile uluslararası standartlarda üretim yapan Şişecam Topluluğu’nun 5 şirketi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir. Şişecam Topluluğu Kurumsal Tanıtım

Ağustos •Şişecam Grubu’nun düzcam alanındaki faaliyetlerini yürüten Trakya Cam, Türkiye düzcam pazarının lider ve bölgemiz düzcam pazarının öncü kuruluşudur. •Trakya Cam, en son teknolojilerle üretim gerçekleştirmekte olup, -Mimari camlar (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine, kaplamalı cam), -Otomotiv camları, -Beyaz eşya camları, -Enerji camları alanlarında faaliyet göstererek inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım sektörlerine girdi sağlamaktadır. •Dünya’da 6, Avrupa’da ise 4. büyük firma konumunda olan Trakya Cam; otomotiv, enerji ve beyaz eşya alanlarında ise Avrupa’nın ve bölgemizin genişleyen üretim odaklarının güçlü bir cam tedarikçisidir. Trakya Cam Sanayii A.Ş. Kurumsal Tanıtım

Ağustos •Trakya Cam, düzcam üretimini yüksek kalitede ve düzcam üretiminde dünya standardı olan float teknolojisi ile gerçekleştirmektedir. •Türkiye’de float cam üretimi 1981 yılında Trakya Cam Sanayii A.Ş. tarafından kurulan Lüleburgaz fabrikasında başlamıştır. •Trakya Cam Sanayii A.Ş. daha sonra yurtiçinde Mersin ve Bursa – Yenişehir’de, yurtdışında ise Bulgaristan’da float cam üretimi amacıyla fabrika kurmuştur. •Mısır’da başka bir float cam üreticisinin yerel bir yatırımcı ile yürütmekte olduğu düzcam üretim projesine iştirak etmiştir. •Trakya Cam, bağlı ortağı Trakya Polatlı Cam Sanayii A.Ş. bünyesinde, Ankara–Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde iki düzcam hattı kurulmasına yönelik yatırım kararı almıştır. •Güçlü büyüme ve bölgesel gelişme stratejisi bağlamında Trakya Cam, Türkiye, Rusya ve Bulgaristan’da yatırımlarını sürdürmektedir. Düzcam Üretimi

Ağustos Trabzon Ahievren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi •« Kamu Özel elele enerji verimliliğine » projesi kapsamında enerji verimli bina haline dönüştürülmesi amaçlanan Trabzon Ahievren Hastanesi’nde tarihinde Bakanlık yetkilileri ve hastane idarecileri ile birlikte yapılan inceleme ve görüşmelerde ;  Binada ısıtma ve soğutma amaçlı hazır bir altyapının bulunduğu,  Özellikle kış döneminde ısıtma giderlerinin, yaz döneminde ise klima ve chiller grubunun yoğun olarak çalıştırılması nedeniyle soğutma giderlerinin arttığı,  Bu anlamda yapılacak olan yalıtım çalışmasında hem ısı hem de güneş kontrolünün önem arz edeceği konuları gündeme getirilmiştir. Ayrıca Trabzon Ahievren Hastanesi’nin pencerelerinde PVC ve Alüminyum doğramalara yer verildiği ve kombinasyonlu çiftcam kullanıldığı yapılan incelemeler esnasındaki bir diğer tespitlerimizdir. Tespitlerimiz

Ağustos •Trabzon Ahievren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin pencere camlarında ısı ve güneş kontrol özelliği olan ISICAM KONFOR markalı ürünümüzün kullanılması önerilmiştir. Trabzon Ahievren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önerimiz

Ağustos Enerji Verimliliği – Isı ve Güneş Kontrolü Trakya Cam’ın Yalıtım Ürünü - Isıcam Konfor •Ülkemiz dört mevsimi de yaşayan bir coğrafya da yer almaktadır. •Bazı bölgelerde ısı yalıtımı ile birlikte güneş kontrolü de enerji tasarrufu ve konfor açısından bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır. Isıcam Konfor bu ihtiyaçları karşılamak üzere geliştirilmiştir. •Isıcam Konfor, kışın sıcağı içeride tutarak, ısı kayıplarını, Isıcam Klasik'e göre %50 azaltır ve yakıt giderlerinden tasarruf sağlar. •Gün ışığını engellemez. •Cam yüzeyinde oluşan buğulanmaları geciktirir. •Pencere önlerinin kışın soğuk olmasını önler. •UV ışınlarının girişini azaltarak eşyaların renginin solmasını geciktirir. •Isıcam Konfor, Trakya Cam’ın Solar Low-E (ısı ve güneş kontrol) kaplamalı yalıtım camının markasıdır.

Ağustos Trakya Cam’ın Yalıtım Ürünü – Isıcam Konfor •Isıcam Konfor yazın içeri giren güneş ısısını da klasik Isıcama göre %40 oranında azaltarak soğutma giderlerinden tasarruf sağlamaktadır •Isıcam Konfor tüm bu özellikleri sayesinde kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlanmaktadır. •TS 825'de pencerelerde Isıcam Konfor kullanılması kullanılması önerilir. •Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Birim Fiyat Analizlerinde;  /07-09/A-F poz no  Y / C 45 – C 52 rayiç no ile tariflenmiştir. Enerji Verimliliği – Isı ve Güneş Kontrolü

Ağustos Isıcam Konfor ile Elde Edilecek Kazançlar Trabzon Ahievren Hastanesi’nde yapılması tavsiye edilen iyileştirmeler ile ilgili Gürışık Enerji Verimliliği ve Yönetimi Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından hazırlanan raporda ; Binanın dış kabuğunda yapılacak olan uygulamalara ( pencerelerde cam değişimi + mantolama) ödenecek bedelin uygulama sonrasında enerji giderlerinden yapılacak olan tasarruf ile 1,5 – 2 yılda kendini amorti edeceği tespitinde bulunulmuştur. SONUÇ

Ağustos FAALİYETLERİMİZ - Genel Enerji tasarrufu sağlayan ürünlerimizin yeni bina projelerinde kullanımının artırılması amacıyla kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları ile görüşülerek ürünlerimizin tanıtımı ve cam şartnamelerine yazdırılması faaliyetleri sürmektedir.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Milli Savunma Bakanlığı  Sağlık Bakanlığı  Adalet Bakanlığı  Milli Eğitim Bakanlığı  TOKİ  Kiptaş  Emlak GYO  Ağaoğlu  Teknik Yapı  Varyap  Soyak İnşaat  Fer Yapı  Büyükhanlı İnş  Nurol İnş  Regnum A.Ş.  Mesa İnşaat  Dumankaya  Eroğlu Yapı  Yeşil İnşaat  Garanti Koza  Ofton İnşaat  Ege Yapı  Muhtelif GYO’lar

Ağustos FAALİYETLERİMİZ - Kamu Spotu projemiz  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte pencerelerin ısı yalıtımındaki önemi konusunda bireysel ve toplumsal bilincin artırılması amacıyla KAMU SPOTU hazırlıklarımız sürüyor.  Kamu spotunda pencerelerde ısı yalıtımının önemi ve doğru cam & doğru doğrama seçimi konusunda farkındalık yaratılarak nihai tüketicilerde bilinç ve otokontrolün oluşturulması hedeflenmektedir. …Elektrik ve doğalgaz faturaları artık korkutmayacak…

Ağustos •Türkiye’deki mevcut konut camlarının tamamının Isıcam Konfor’a dönüşmesi durumunda bir yılda sağlanacak ısıtma enerjisi tasarrufu yaklaşık 2,5 milyar $’ dır. Toplumsal Kazanç Tek cam Isıcam Konfor ile Elde Edilecek Kazançlar SONUÇ

Ağustos İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.