“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Allianoi/Gördüklerimden utanıyorum :Tanıklığımdan utanıyorum!
Advertisements

Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren - Tr TAHYK YK Başkanı
SERBEST VETERİNER HEKİMLİK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
BASIN TOPLANTISI 15 Nisan Yeni dönemde AMPD AMPD’nin yeni yönetim döneminde amacı, bilimsellik platformu çerçevesinde; Sektörün büyümesini sağlamak,
İstanbul /Tüyap Kongre Merkezi
AB Sürecinde Türk Veteriner Hekimliği
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ (SDŞ)
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
GIDA GÜVENLİĞİ TÜKETİCİ HATTI 2008 YILI FAALİYET RAPORU “GÜVENLİ GIDA SAĞLIKLI TÜRKİYE”
Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği
CAOBISCO Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Derneği FILIPPO CERULLI, Başkan CAOBISCO.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve Yeni Teşkilat yasası
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER.  Karadaki hayvanlarla ilgili kod…  Sudaki hayvanlarla  Veteriner hekim :Bulunduğu ülkede veteriner bilimi veya hekimliği pratiği.
Hayvan sa ğ lı ğ ının korunması için önlemler alan, hayvan hastalıklarına tanı koyan, tıbbî ve cerrahî girişimlerde bulunarak hastalı ğ ın tedavisini.
AMPD PERAKENDE ENDEKSİ by NIELSEN EYLÜL AYI SONUÇLARI 25 EKİM 2007.
2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 18 EKİM 2011.
Hızlı Tüketim Ürünleri
Yanlış Eller / Doğru Eller…
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
Bilgilendirme Toplantısı
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
ARALIK AYI SONUÇLARI 21 OCAK CİRO ENDEKSİ ►ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ CİROSU KASIM AYINA GÖRE %13 ARTMIŞTIR ►2008 ARALIK AYI CİROSU GEÇEN SENE AYNI.
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
Avrupa Birliği Eğitim Programları. Avrupa Birliği ülkelerinde gerek toplumsa değişim ve hareketliliğin sağlanması gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
İGMD. Dünyada YYS Uygulamaları ve Diğer Gelişmeler.
TÜRK İ YE PERAKENDE SEKTÖRÜ: VERİ UFUKLARI/UFUKTAKİ VERİLER DR ŞÜKRÜ ASLANYÜREK RETAIL VISION 11/23/
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
FUAR PAZARLAMA & TANITIM SÜREÇLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
İşletme Yönetimi.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
PAZARLAMA KANALLARI VE FİZİKSEL DAĞITIM
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
Sunum transkripti:

“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu;  12 Eylül 2006 da kuruldu, - Türkiye genelinde 6 dernek, (Doğu Anadolu PERDER kurulum aşamasında) yerel ve yerli marka, - 4,5 milyar $ ciro, i aşkın personel, mağaza Türkiye’ nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi.

AMACIMIZ;  Perakende Sektörünün Kültürünün oluşumuna katkıda bulunmak,  Perakendeciler federasyonu olarak yasa çalışmalarında görüş bildirmek, kamuoyu oluşturmak,  Sektörümüzle ilgili mevcut yasaların anlaşılmasına ve uygulanmasına katkı sağlamak  Üyelerimize Yönelik eğitim faaliyetleri tertip etmek,  Teknolojik gelişmeleri takip ederek sektörümüze kazandırmak.  Sivil toplum örgütü olarak ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunarak toplum standartlarının yükselmesini sağlamak,

VETERİNER HEKİMLERİN EĞİTİMLERİ;  Üniversiteler Perakende Dernekleri ile İşbirliği Yapmalıdır.  Veteriner Hekimler Marketlerin İşleyişlerine ve Sektörel Gerçeklere uygun Yetiştirilmelidir.  Veteriner hekimlerin stajları marketlerde yapılmalıdır.

GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR;  Hayvansal gıdaya bulaşan hayvan hastalıkları ve parazitler, çiftliklerde çözülmelidir.  Üretim yerlerinde son kontrol ve denetimler yapılmalı,  Perakendeciler bunlarla uğraşma yerine hizmet üretmeliler,  Federasyon olarak üreticilerin denetlenmesiyle ilgili standartlarımızı oluşturma çalışmalarımız sürmektedir.

 AB Ülkelerinde ki gibi Veteriner ve gıda ofisleri benzeri “Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü” oluşturulmalıdır.  Veteriner hekimler özerk bir yapıya kavuşturulmalıdır.

 Belediyelerin marketlere yönelik denetim ve bilgi desteği aktif hale getirilmeli, marketlere yönelik hizmetlerde gönüllülük ilkesiyle müşavirlik misyonu (ücretsiz) yüklenmelidir.

 Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak; - Tüm üyelerimize gıda güvenliği ve hijyen eğitimlerini sürekli teşvik ve organize etmekteyiz.  Bu organizasyonlarımızda; - Üniversitelerden, - Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneğinden, - Yerel yönetimlerden destek almaktayız.  Tüketici dernekleriyle eğitim ve denetim iş birliklerimiz devam etmektedir.

 Üye Firmalarımız Bünyesinde Özellikle Hayvan Kökenli Gıdalarda Sağlık Kriterlerinin Takibi İçin Veteriner Hekimler İstihdam Etmekteyiz.

 Ülke genelinde hayvan kökenli gıdalardan bulaşabilecek hastalıklardan tüketicilerimizi korumak için Avrupa Birliği üyeleri gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan uluslar arası Veteriner Hekimlik uygulamalarının ülkemizde de bir an önce uygulanmasını Türkiye Perakendeciler Federasyonu olarak istemekteyiz.