Meriç Belediyeler Birliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ŞIRNAK YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAAL İ YET BR İ F İ NG İ.
Advertisements

Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİ POLİTİKASI
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI “Uluslararası Ticaret Hacminin.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
BELEDİYELERDE MECLİS VE ENCÜMEN İŞ VE İŞLEMLERİ
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci AB Mesleki Eğitim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
İLLER BANKASI.
Özlem Keçim.
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA)’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tanıtım Çalışma Grubu
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Meriç Belediyeler Birliği Faaliyetler & Planlar

Hakkımızda Meriç Belediyeler Birliği Trakya bölgesindeki 19 üye belediye ile 2003 yılında kurulmuştur.

Misyon - Vizyon Misyon Meriç Belediyeler Birliğinin misyonu, uluslararası ilişkiler, mevzuat eğitimi ve ortak yerel problemlerin çözümü konularında belediyelerin ihtiyaçlarını sağlamaktır. Vizyon Meriç Belediyeler Birliği’nin misyonu uluslararası ilişkiler, mevzuat eğitimi ve ortak yerel problemlerin çözümü konularında belediyelerin tüm ihtiyaçlarını sağlayacak bölgenin en etkin bilgi merkezi olmaktır.

Faaliyet Alanı – 1 Mevzuat Konusunda Çalışmalar Meriç Belediyeler Birliği’nin başlıca işlevi üye belediyeler için mevzuatta mevcut ve değişen uygulamaları öğretmek ve kolay bir şekilde uygulamaktır. Bu bağIamda birlik bu konu ile ilgili faaliyetleri yürütmektedir.

Devamlı Faaliyetler Bilgi Bülteni (Aylık) Meriç Belediyeler Birliği belediyelerle ilgili mevzuat değişikliklerini takip ederek aylık bültenler hazırlar ve elektronik ortamda üyelerine iletir. Bilgi bülteni içerisinde üye belediyelerin yararlanabileceği “Hibe Fonları” hakkında haberler yayınlanır. Soru – Cevap Servisi Meriç Belediyeler Birliği üye belediyelerin mevzuat ve uygulamaları hakkındaki sorularını toplar ve ilgili uzmanlarla görüşerek üye belediyelere soruların cevaplarını iletir. Eğitim Seminerleri: Meriç Belediyeler Birliği, Türkiye’deki tüm yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla eğitim programları düzenler.

Seçilmiş Geçen Faaliyetler Bilgilendirme Toplantısı AB ve AB Mali Yardımları ; Ekim 30,2009 Meriç Belediyeler Birliği, 2009 yerel seçimleri sonrasında yeni belediye başkanı ve meclis üyelerine AB ve AB Mali Yardımları konusunda “Bilgilendirme Toplantısı “ düzenlemiştir. Toplantıda aşağıdaki konular ele alınmıştır; - Avrupa Birliği’nin doğuşu - Türkiye – Avrupa Birliği İlişkileri - AB kapsamında Türkiye’nin Finans Kaynakları - Belediyelerin başvurabilecekleri Finansal Programları Toplantıya Edirne’deki tüm belediye başkanları ve meclis üyeleri davet edilmiştir.

Faaliyet Alanları - 2 Uluslararası İlişkiler Meriç Belediyeler Birliği’nin başlıca işlevi dış ülkelerle ilişkiler geliştirmek, karşılıklı bilgi,deneyim ve en iyi uygulamaları paylaşmaktır. Bu bağlamda Birlik, bu konularla ilgili projeler geliştirmektedir.

Seçilmiş Geçen Faaliyetler Evros Birliği Ziyaret Programı,Yunanistan Meriç Belediyeler Birliği olarak 15-16-17 Ocak 2004 tarihlerinde Yunanistan Evros Birliği ve Tichero Belediyesi ziyaret edildi. Bu bağlamda Tichero Belediye Başkanı, Evros Birliği Yetkilileri ve Meclis Üyeleri ile karşılıklı bilgi paylaşımına dayalı ‘AB Fonlarından Yararlanma’ konulu bir toplantı yapılmıştır.

Faaliyet Alanları - 3 Bölgesel Kalkınma Meriç Belediyeler Birliği’nin başlıca işlevi bölgede belediye hizmetlerinin kalitesini etkileyen ortak sorunları gündeme getirmek ve ulusal düzeyde destekle bu sorunlara çözüm sağlamaktır. Bu çerçevede birincil sorunlar Birlik Meclisi tarafından belirlenecek, etkinlikler ve uygulamaya dönük çözüm odaklı projeler Birlik personeli tarafından geliştirilecektir. 2011 için belirlenen ortak bölgesel sorun “Ergene Havzası ve Çevre Kirliliği” dir.

Seçilmiş Geçen Faaliyetler Meriç Belediyeler Birliği, Hizmetiçi Eğitim Semineri, Aralık 11-13, 2009 Meriç Belediyeler Birliği olarak Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Belediye Personellerini bilgilendirmek amacıyla Personel ve Mali Yönetim Mevzuatı konularında bir seminer düzenlenmiştir. Seminerin amacı yerel hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesine katkıda bulunmaktır. Seminer Trakya Bölgesi belediyelerinin katılımı ile 11-13 Aralık 2009 tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilmiştir.