HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

Bilgi Edinme Birim Amiri
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
HASTA HAKLARI.
HASTANE HİZMET KALİTE STANDARTLARI; AKILCI İLAÇ KULLANIMI
Hasan H. YAVUZ Bahar Tekstil İnsan K. Müdürü
KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Gazete İlanları ve Okul Kütüphaneciliği
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
HASTANELERDE HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
ERGANİ DEVLET HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ
EN TEMEL HASTA HAKKI “hekim seçme hakkı”
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
HASTA HAKLARI ve UYGULAMALARI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
Güvenlik Raporlama Sistemi (GRS)
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
MEMNUNİYET ANKETLERİ Yük.Hemş. Betül BOZACI Kalite Birimi
Merkezi Randevu Sistemi
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
Msc. Melahat BAYRAM Uzman
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi
ÖNERİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
BALIKESİR DEVLET HASTANESİ EVDE BAKIM BİRİMİNDEN FAYDALANAN HASTALARIN SOSYO DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ VE MEMNUNİYET DURUMLARININ BELİRLENMESİ   S.Türker*,
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
KURUM ÖZELLİKLERİ Hastane yatak sayısı: 750 Personel Sayısı: 1229
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
SHKS HASTA BAKIM HİZMETLERİ
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
SAĞLIK TESİSLERİNDEKİ KALİTE UYGULAMALARI DOĞRULTUSUNDA KURUMLARINDA YAPILAN UYGULAMALAR İLE İLGİLİ; ÇALIŞAN PERSONELİN BİLGİ, ALGI VE DÜŞÜNCELERİ Emre.
HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
DENİZLİ 18. TAPU VE KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Denizli Horozu İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ PROSEDÜRÜ
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Sunum transkripti:

HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ

HASTA HAKLARI BİRİMİ: Hasta Hakları Uygulamalarına ilişkin sağlık tesislerinden gelecek şikayetleri almak, değerlendirmek ve çözüm önerileri üretmek üzere Hasta Hakları Birimi oluşturuldu.

26.04.2005 Tarih ve 3077 sayılı makam oluru ile yürürlüğe giren Hasta HAKLARI Uygulama yönergesi doğrultusunda, 5-9 Eylül 2005 tarihlerinde, Op.Dr.Ali Şenbaş ve Hemş.Ayşe Ekşi’nin Sakarya Devlet Hastanesinde almış oldukları eğitim sonrası, Hasta Hakları Kurul üyelerininde belirlenmesi ile 12.09.2005 tarihinde Hasta Hakları Birimi faaliyete başlamıştır.

Hasta Hakları Birim sorumlusu olarak, genelgenin 15 Hasta Hakları Birim sorumlusu olarak, genelgenin 15. maddesi doğrultusunda Hemşire Ayşe Ekşi görevlendirilmiştir

08. 11. 2006 Tarihinden itibaren Kurul Başkanı olarak Op. Dr 08.11.2006 Tarihinden itibaren Kurul Başkanı olarak Op.Dr.Gürhan Erkan görevlendirilmiştir.

Hasta hakları Biriminde genelgenin 20 Hasta hakları Biriminde genelgenin 20. maddesine uygun gerekli düzenlemeler yapılarak , birimin telefon fax ve internet gibi tüm büro ihtiyaçlarıda genelgeye uygun olarak düzenlenmiştir.

Hasta Hakları Kurulu Hasta Hakları Yönergesinin 13 Hasta Hakları Kurulu Hasta Hakları Yönergesinin 13. maddesine göre işlem yapmaktadır. Hasta Hakları Kurulu 15.05.2007 tarihine kadar Hasta Hakları Birimi tarafından alınan 18 dosyaya ait başvuruyu değerlendirip oy çokluğu ile sonuçlandırmıştır.

Ayrıca yönergenin 13. Maddesine göre “Hasta Hakları Uygulamalarının geliştirilmesi ” için toplam 10 konuda Başhekimliğe önerilerde bulunulmuştur. 15.05.2007 Tarihine kadar Birimde 107 sorun yerinde çözülmüştür.

YAPILAN ÇALIŞMALAR   PANOLARIN OLUŞTURULMASI : Hasta Hakları Uygulamalarına ilişkin olarak hazırlanan “Hasta Hakları ve Hasta Sorumlulukları ” panoları hastalar tarafından kolaylıkla görülebilen yerlere , yatan hasta katlarına ve polikliniğin her 3 katına asılmıştır.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI : 09.11.2005 – 14.11.2005 tarihleri arasında 12.30- 14.00 arası hasta ve hasta yakınlarına yönelik Hasta Hakları,Hasta Sorumlulukları ve iletişim konusunda eğitim verildi. Eğitim sonunda, hasta ve yakınlarının hasta hakları uygulamaları hakkındaki görüşleri alınarak anket olarak değerlendirilmiştir.

Aynı yönergenin 13. maddesi esas alınarak Hasta Hakları Birimi tarafından hastane personeline Hasta Hakları Biriminin işleyişi , Hasta Hakları Uygulamaları , Tarihsel Gelişimi , Empati ve Etkin Dinleme,Hasta Sağlık Çalışanı İlişkileri ve hasta haklarının hukuki boyutu konularında slayt çalışmaları ile hizmetiçi eğitim verilmiştir . Eğitim sonunda personelin eğitim hakkındaki görüşleri alınarak anket olarak değerlendirilmiştir.

Hasta Hakları yönetmelik ve Yönergesi ile t. c Hasta Hakları yönetmelik ve Yönergesi ile t.c.k nın ilgili maddeleri imza karşılığı bütün çalışanlara dağıtılmıştır.

Kalite Birimi Tarafından hazırlanarak Hastanemizin belirli bölümlerine yerleştirilen Dilek ve Öneri Kutularının anahtarları Birimimize teslim edilmiş olup,her hafta Cuma günleri kutular Birim Sorumlusu tarafından açılarak Dilek ve Öneri kutuları takip formuna işlenmektedir.Bu veriler ayda bir kez KYB ile değerlendirilmektedir.

Birime mail yolu ile de Hastaların ulaşabilmesi için Bilgi işlem tarafından gerekli düzenleme yapılmış olup, Hastalarımızdan gelen mail’ler Hasta Hakları Birimi tarafından cevaplandırılmaktadır.

4.12.2006 Tarihinden itibaren Hasta Hakları Birim sorumlusu tarafından yatan hastaların bilgilendirilmesi projesi uygulamaya başlanmış olup 15.05.2007 Tarihine kadar toplam 1869 Hasta Bilgilendirilmiştir.