Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı 2007-2013 Kültürel faaliyetlere destek, Edebi çeviri projeleri ( Dizin 1.2.2 )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ Bilgi Ortaklıkları
Advertisements

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB BURS programı ÖĞRETİM YILI 2013/14
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İdari hibeler ( Dizin 2 )
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği projeleri(Dizinler 1.1& 1.2.1) Mali Konular.
Avrupa Birliği, Avrupa Ülkeleri, ve bugünün Avrupa'sın da ki vatandaşlar, taraflar ve araştırmacılar üzerindeki konulara odaklanan artı değerli bir bilgi.
Nisan 17 Kırsal Kalkınma Sektör Programı Rekabet Gücünü, Çeşitlendirmeyi Ve Sürdürülebilirliği Artırmak Hibe Programı Başvuru Hazırlama Eğitimi Şubat-Mart.
ERASMUS+ Sektörel Beceri Ortaklıkları
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
Leonardo da Vinci Hareketlilik Proje Yönetimi
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
ÇOK FAYDALANICILI PROGRAM KAPSAMINDA DUYURULAN HIBE PROGRAMLARI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
Bütçe Formunun Doldurulması
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı YENİLİK TRANSFERİ PROJELERİ 2008.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
İKV İKTİSADİ KALKINMA VAKFI ECONOMIC DEVELOPMENT FOUNDATION Can Mindek 1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ Can Mindek.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Sunum transkripti:

Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Kültürel faaliyetlere destek, Edebi çeviri projeleri ( Dizin )

Kültür Bilgi-Günü 2011 Dizin ne hakkında? Edebi çeviri: -Kültürler arasında fikir, görüş ve yorumlama birlikleri kurar. -Avrupa vatandaşları arasındaki ortak kültürel değerleri güçlendirir. -Daha çok yayını elde mevcut ve ulaşılabilir yaparak yaratıcılığı harekete geçirir=Okumayı teşvik eder & Sanal muhakemenin gelişimi.

Kültür Bilgi-Günü 2011 Dizin ne hakkındadır? Gerekli ipuçları: Bir Avrupa tasarısına proje yolladığınızı unutmayın!!! Başvurunuz bu amaçlarla uyuştuğunu içeriğinde yansıtmalı. (özellikle projenizi tanımladığınızda)

Kültür Bilgi-Günü 2011 Nasıl başvuracaksınız? 2011’den itibaren E-form İpuçları: Projenizi hazırlamadan önce(Kasım-Aralık) E- formun içeriğini eksiksiz bir şekilde kontrol edin.E- form içersindeki teknik kurallar program rehberine uymanıza yardımcı olacaktır.

Kültür Bilgi-Günü 2011 Kimler başvurabilir? Kültür programına katılan ülkelerden birinde yasal olarak tescilli olan Yayın evleri veya yayın grupları. İpuçları: Kurumunuzun yasal durumuyla birlikte kısa bir tanımını sağlamayı unutmayınız.(tüzel kişi ilavesi)

Kültür Bilgi-Günü 2011 Ne zaman başvurulur? Her yıl bir başvuru son teslim tarihi: Her yıl Şubatın 3’ü İpuçları: 2013’e kadar tüm son teslim tarihlerinin sabit olduğu program rehberine müracaat ediniz.

Kültür Bilgi-Günü 2011 Ne tür projeler geçerlidir? 10 kurgu esere kadar çeviri, bir Avrupa dilinden diğer bir Avrupa diline. İpuçları: -Bağımsız her türlü kurgu eser ve şiir -Program katılımcısı ülkeler tarafından resmi olarak kabul edilen diller

Kültür Bilgi-Günü 2011 Süreç? 24 aya kadar Hibe miktarı? Avro’dan Avro’ya kadar İpuçları: -Süreç: projenin tamamı için tanımlanmalı & başvurunun takviminde gösterilmeli. -Hibe miktarları:Kurgu eser için sabit oranlı sistem / şiirler için bütçe-esaslı sistem

Kültür Bilgi-Günü 2011 Seçim kriterleri nelerdir? Projeyi yönetebilecek profesyonel ve mali beceri İpuçları: Teklifinizi şu evraklarla desteklemeyi unutmayınız: -İdari kapasite: Faaliyet raporları ve Cv’ ler -Mali kapasite: Resmi hesaplar & Mali kapasite formu (sadece Avro’nun üstündeki hibeler için)

Kültür Bilgi-Günü 2011 Hibe kriterleri nelerdir? Başvuranın dizinle uyum sağlayabilme becerisini gösteren nitel ve nicel göstergeler. İpuçları: Projenizi tanımlarken sizin teklifinizin Dizinin amaçlarıyla hangi yönlerden örtüştüğünü tam olarak açıklayın.

Kültür Bilgi-Günü 2011 Hibe kriterleri: Avrupa katma değeri ve programın amaçlarıyla olan alakası. Çeviri faaliyetinin seçkinliği İletişim ve teşvik İpuçları: Ayrıntılar için program rehberine danışabilirsiniz.

Kültür Bilgi-Günü 2011 Avrupa katma değeri ve programın amaçlarıyla olan alakası Projedeki kitapların seçilmesinin hangi yönlerden olduğunun açıklanması şunlara kabulünüzü kolaylaştıracaktır: - bir ortak Avrupa edebi mirasına Ve/veya - diğer kültürlere Kapsamlı olmayacak şekilde

Kültür Bilgi-Günü 2011 Bütçe nasıl hazırlanır? Program içerisindeki her bir katılımcı ülkenin dilleri için özel bir sabit oran kullanılır. …basit ifadeyle: Her kitap için hibe miktarı eşittir= Sabit-Oran: Tüm kurgu türleri dahil, şiirler hariç Kitabın çevrilecek olan sayfa sayısı x dil için belirlenmiş sabit fiyat

Kültür Bilgi-Günü 2011 Sabit fiyat : Örnek 262 sayfa olan bir İngilizce kitabın Sırpçaya çevirisi Sabit fiyat (Sırpça)= Avro => 262 x Avro = 4.233,92 Avro ( maksimum hibe)

Kültür Bilgi-Günü 2011 Bütçe nasıl hazırlanır? Bütçe-esaslı: Şiir

Kültür Bilgi-Günü 2011 Seçim süreci: 1. Uygunluk taraması 2.Hibe kriterleri değerlendirmesi (uzmanların paneli) 3.Değerlendirme komitesinin önergesi 4.Hibe kararı 5.Başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi 6.Hak ve çeviri sözleşmelerinin kontrolü 7. Hibe miktarının belirlenmesi ve final bilgilendirme

Kültür Bilgi-Günü 2011 Seçim süreci -Başvuru ve seçim zamanı arasındaki süre -Hibe alan projeler için seçim ve ilk ödeme arasındaki süre 4 ay civarında 2 ay civarında Projelerin kontrol edilmesi Sabit kuralların takip edilmesi, ajansla iletişime girilmesi, rapor verme ve ödemeler

Kültür Bilgi-Günü 2011 Kapsamlı olmayacak şekilde Bazı örnekler? Şimdiye kadar bu kitapların çevirilerini destekledik: M. Houellebecq, Stieg Larsson, Doris Lessing, Boris Pahor, Orhan Pamuk, Licia Troisi

Kültür Bilgi-Günü 2011 Daha fazla bilgi ister misiniz? - n.php -Kültürel İrtibat Noktası (CCP) Türkiye