TAPINAĞI’ NI BİZANSLILAR YIKTI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements


Dünyanın yedi harikası
PAMUKKALE’ NİN İŞGALİ ANTİK ÇAĞ’ DA BAŞLADI.
Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
HAZIRLAYAN:Bengisu Kuzey Ceren Arım
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !.
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
İSTANBULDA TARİHİ BİR YER ?
Tarih bilimi araştırmayı ve öğretimi kolaylaştırmak amacıyla,
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI.
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
Bilgidagi.com.
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
Anadolu ve Mezopotamya Devletleri
Hazırlayan: ๑ஐ_KaTaSkOpOs_ ๑ஐ
HAZIRLAYAN: Eren Arım, Yusuf Şahin
Edirne ilimizin en önemli ve en tanınan simgesi tabii ki SELİMİYE Camisi ve Mimarı Koca Sinan’dır.
Algürppsx En büyük Bizans kilisesidir. Eski kaynaklara göre, burada bulunan Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından.
Hazırlayan: ÖMER FARUK AYDOĞAN 6-G 233
Kırgızistan Cumhuriyeti
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SÖZCÜKTE ANLAM SORULAR:
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
Sekiz Dama Taşı Bulmacası
MISIR’DA TURİZM. MISIR ANTİK MEDENİYETİYLE ÜNLÜ BİR ÜLKEDEDİR VE DÜNYANIN EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİHSEL ANITLARINDAN BAZILARI YİNE BURADADIR. Gize Piramitleri,
Parantez ve Köşeli parantez
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
Ders:Avrupa Mimarisi Konu:Ayasofya,Aya İrini Kilisesi,Aya Sergius ve Bacchus,Küçük Ayasofya Kilisesi,San Vitale Kilisesi Danışman:Yrd.Doç.Dr. Yasemin İNCE.
Dünyanın Yedi Harikası
DÜNYA’NIN YEDİ HARİKASI
YAZILIKAYA.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
Ozan Ege SEMERCİ Bahçeşehir Koleji 4/B 2046 Müzeyi: Bilim, Kültür ve Sanat eserlerinin korunduğu, saklandığı ve sergilendiği Yapı ya da alanlara, Müzeyi.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Birlik, onluk ve yüzlüklerden oluşmuştur.
HAZIRLAYAN: BERKTUĞ ÇELİK 6B_2
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
GSB109 Anadolu Arkeolojisi 12 ders
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
Ondalık Kesirlerde Toplama İşlemi ( on yedi tam yüzde elli sekiz )
Hititlerrr!.
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.
Asıl adı Cevat Şakir Kabaağçlı. 1890’da İstanbul’da doğdu. 13 Ekim 1973’te İzmir’de yaşamını yitirdi. Yazılarında, çok sevdiği Bodrum’un antik çağlardaki.
Hece ve Hece Çeşitleri Tek bir ses ya da ses öbeğinden oluşan,ağzımızdan bir çırpıda çıkan ses birimine hece denir. Sesleri gösteren işaretlere hece denir.
Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ.
METNİN KONUSU,ANA FİKRİ VE YARDIMCI FİKİRLERİ KONU:Bir yazıda,eserde ele alınan düşünce,olay veya duruma konu denir.
BİZANS RESİM SANATI.
GEÇM İŞ VE GÜNÜMÜZDEK İ DÜNYANIN YED İ HAR İ KASI İLKAY DOĞAN 11/D 1413.
SEVEN WONDERS OF THE WORLD
Cem GÜZEL İZMİR’İMİZİ İZMİR’LİLERE ANLATMAK DEĞİL AMA BELKİ ONLARIN BİLE BİLMEDİKLERiNİ ONLARA VE TÜM TÜRKİYE’YE TANITMAK İSTEDİM.
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
Dünyanın Yedi Harikası Keops Piramidi Babil'in Asma Bahçeleri Zeus Heykeli Rodos Heykeli İskenderiye Feneri Kral Mausollos'un Mezarı (Halikarnas Mozolesi)
DÜNYANIN ESKİ VE YENİ YEDİ HARİKASI
EFES ANTİK KENT.
TARİH PROJESİ:DÜNYA’NIN 7 HARİKASI
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Öğr. Gör. Şebnem Kurtuluş Kıvanç
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
VATANIMIZ. Şimdide vatanla ilgili vidyomuzu izleyelim.
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

TAPINAĞI’ NI BİZANSLILAR YIKTI ARTEMİS TAPINAĞI’ NI BİZANSLILAR YIKTI

Antik Çağda Efes’in en önemli yapısı, o zamanlar “Dünyanın Yedi Harikası” ndan biri olan Artemis Tapınağı’ ydı. Günümüze gelene dek bu yapıya ne olduğunu ünlü Doğa ve Tarih Yazarı “Halikarnas Balıkçısı” adıyla anılan Cevat Şakir Kabaağaç’ tan dinleyelim.

”Dördüncü Yüzyılda Efesli Hıristiyanlar tapınağa saldırdılar ve yıktılar. Burası daha sonra Bizans İmparatoru Jüstinyen zamanında mermer ocağı olarak kullanıldı. İstanbul’daki yapılarda işe yarayacak ne varsa hepsi buradan taşınmıştır ki, Ayasofya’nın sekiz yeşil billuri sütunu da buradan getirilmiştir. Asırlar geçti, Ondokuzuncu Yüzyıl’da Mr.Wood adlı bir arkeolog o günkü hükümetten aldığı bir izinle, geri kalan kalıntıların çoğunu Londra’daki Britsh Museum’a taşıdı.”

“Peki, Dünya’nın Yedi Harikasından biri olarak kabul edilen Artemis Tapınağı’nın yerinde günümüzde ne var? Bir sütundan başka hiçbir şeyi yerinde kalmayan, dört yanı toprak yığıntısıyla çevrili bu yere günümüzde İngiliz Çukuru adı verildi. Kış gelince burası yağmur suyu ile dolar, içinde kurbağalar varaklayıp, kaplumbağalar yüzer.”