Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz."— Sunum transkripti:

1 IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz ve siyahtır.

2 Renkleri hayatımızın her anında daima kullanırız
Renkleri hayatımızın her anında daima kullanırız. Farklı renkler hayatımızı çok kolaylaştırır. Cisimleri ayırt etmemizde büyük yardımı vardır.

3 Doğada var olan binlerce renk üç ana rengin karışımı ile oluşur.

4 Işık renkleri ayırt etmemizi sağlar.
Işık cisimler üzerinde yansıyarak baskın rengin ortaya çıkmasını sağlar. Böylece farklı renkleri ayırt ederiz.

5

6 Beyaz ışığı oluşturan tek renk ışıklar sırasıyla kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi ve mordur.

7 Yağmur yağdığında gökyüzünde ortaya çıkan gökkuşağı, kristal taşlardan oluşan bir avizenin duvarda oluşturduğu renkler. Beyaz ışığın kendini oluşturan renklere ayrılması sonucunda ortaya çıkmıştır.

8 Beyaz cisimler, üzerlerine düşen tüm renkleri yansıtır.

9 Siyah cisimler üzerlerine düşen tüm renkleri soğurur hiçbir renk yansıtmaz. Cisimden göze ışık gelmediğinden cisim siyah olarak görülür.


"IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları