Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ."— Sunum transkripti:

1 Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin.

2 Romen Rakamları Geçmiş çağlarda insanlar sayılara ihtiyaç duymuşlardır. Sizce ilk kullanılan sayılar nasıldı? Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

3 Eski Çağlarda Kullanılan İlk insanların kullandığı sayı örneği
Sayılar Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir. İlk insanların kullandığı sayı örneği

4 Eski Çağlarda Kullanılan Sayılar Türklerin kullandığı sayı örneği

5 Eski Çağlarda Kullanılan Sayılar Mısırlıların kullandığı sayı örneği

6 Eski Çağlarda Kullanılan Sayılar
Arapların kullandığı sayı örneği

7 Romen Rakamları Eski Romalıların kullandığı sayıdır.
Padişah isimlerini ayırmak için kullanılır. Saat gibi yerlerde dekoratif amaçla, Günümüzde kitapların baş sayfalarını numaralandırma da, Kitaplarda ve metinlerde madde işaretlerinde, Her konu için bir bölüm üstbilgisi kullanarak izleyicilere açık ve anlaşılır bir geçiş sağlayın.

8 Günümüzde romen rakamları neden matematikte kullanılmaz?
Toplama ve çıkarma işlemleri zordur ve bazı işlemlerde sonuçları hatalı olur. Romen rakamlarında 0 (Sıfır) yoktur. Her konu bölümüne tablo, grafik ve resim içeren istediğiniz kadar slayt ekleyin. Örnek için sonraki bölümüne bakın grafik, resim ve video düzenleri için sonraki bölüme bakın.

9 BAZI ROMEN RAKAMLARINI YAZALIM
Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

10 ROMEN RAKAMLARI I 1 (Bir)

11 ROMEN RAKAMLARI V 5 (Beş)

12 ROMEN RAKAMLARI X 10 (On)

13 Microsoft Üstün Mühendislik Başarısı
ROMEN RAKAMLARINDA SEMBOLLERİ KULLANMA Roma rakamlarında az önceki sembolleri kullanarak diğer sayıları yazarız. Sununuz olabildiğince düzenli mi? Eke başka içerik taşımayı düşünün. Soru slaydı sırasında başvurmak isteyebileceğiniz veya ayrıntılı araştırma yapmak isteyebilecek katılımcılar için yararlı olabilecek içeriği depolamak için ek bölümü slaytları kullanın. 1’den başlayarak yazmaya başlayalım. Microsoft Gizliliği

14 I I I I I I ROMEN RAKAMLARI Bir İki Üç
3’ü yazmak için sağa bir tane daha I yazarız. 2’yi yazmak için 1’in sağına bir tane I yazarız. Roma Rakamlarında en fazla üç tane rakam yan yana yazılabilir.

15 4’ün yazılışına dikkat edelim.
ROMEN RAKAMLARI I V Dört 4’ün yazılışına dikkat edelim.

16 5 rakamını aynen yazıyoruz.
ROMEN RAKAMLARI V Beş 5 rakamını aynen yazıyoruz.

17 ROMEN RAKAMLARI V I V I I V I I I Altı Sekiz Yedi I X X Dokuz On


"Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları