Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
Dogu Anadolu Kaplanları
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
KÖŞE YAZARLARIYLA TOPLANTI Lefkoşa, 21 Ekim 2010
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.

TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
Performans yönetiminin durumu Visa Paajanen/UDK
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BASIN TOPLANTISI Lefkoşa, 22 Ekim 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VE KAMPANYASI.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
AB’de ve Türkiye’de trafik güvenliği çalışmaları ve etkin çözümleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 24 Mayıs 2011 Lefkoşa.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
İZLEME & DEĞERLENDİRME Maliye Bakanlığı Grup Çalışması
Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
Stratejik Yönetim.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA KILAVUZU GELECEĞE YÖNELİM 2 1 Mehmet ÇİÇEK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
KUŞ GRİBİ ve İNSANA TESİR EDEN SALGINA KARŞI HAZIRLIK ve MÜCADELE PROJESİ (AIHP) İZLEME ve DEĞERLENDİRME İZLEME ve DEĞERLENDİRMEÇALIŞMALARI ACAR ŞENSOY.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
Tanıtım Çalışma Grubu
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK VE YOL GÜVENL İĞİ EĞİTİMİ & KAMPANYASI

Proje Genel Amaç: Kuzey Kıbrıs’ta trafik ve yol güvenliği konusunda kamuoyu ve paydaşlar nezdinde bilinç oluşturmak. Özel Amaçlar: •Trafik kazalarının nedenleri konusunda bilgilendirme faaliyetleri düzenlemek. •Trafik kazalarını azaltmak için alınması gereken önlemler konusunda bilinç yaratmak. •Trafik ve yol güvenliğini iyileştirmeye yönelik etkin kampanyalar ve eğitim faaliyetleri yürütmek üzere Kuzey Kıbrıs’ta var olan kapasiteyi geliştirmek.

Proje Kapsamında Su ana kadar –Paydaşlarla toplantı ve çalıştay •Öncelik analizi •Riskli görülen gruplar •İletişim mecraları –Masa başı araştırması •Gazetelerden trafik kaza haberleri derlemeleri •Trafik kazalarına yönelik istatistik veri incelemeleri •Sürücü okulları ve ehliyet sistemine yönelik incelemeler •Yasa çalışmalarına yönelik incelemeler •Ilk öğretimde kullanılan müfredata yönelik incelemeler •Geçmişte hazırlanmış rapor, çıktı gibi yazılı verilerin incelenmesi •AB’de bu konu üzerine yapılmış çalışmalardan derlemeler –Birebir paydaş görüşmeleri –Saha araştırması – halkın gözüyle yol ve trafik kazaları –İletişim Stratejisi –Eğitim İhtiyaç Analizi –Basın toplantısı

Kapasite Geliştirme Kapsamı Hedefe ulaşmak için yapılması gerekenler HEDEF Sürdürülebilirlik adına yapılması gerekenler. Denetim Sinyalizasyon Güvenli Yol Bilinçlendirme Bilgilendirme Sinyalizasyon Yasama Veri Takibi Bu Projede Kapasite Geliştirme Kapsamı Denetim Sinyalizasyon Güvenli Yol Sinyalizasyon Yasama Veri Takibi Bilgilendirme Bilinçlendirme Bilgilendirme Bilinçlendirme Mevcut durum değerlendirmesi

Mevcut Durum Ortalama yaş 2007’de İçişleri ve KADEM tarafından yapılmış çalışma

Trafik işaretleri ne kadar biliniyor?

Saha Çalışmasından

Mevcut Durum

Saha Çalışmasından

Mevcut Durum

Gündem

Tartışma Gündemi Kurumsal Sahiplenme ve İşbirliği a)Yol ve Trafik Kazalarında Ölüm, Yaralanma ve Ekonomik Kayıpları Kalıcı şekilde Minimuma indirmek Üzere Trafik Güvenliğine Yönelik bir Kültür Oluşturmak b)Bu amaca yönelik trafik ile ilgili düzenlemelerle ilgili yasama, bilgilendirme, eğitim, izleme/ uygulama seviyelerinde kamu kuruluşları, STK’lar ve özel sektörün de dahil olduğu süreçleri geliştirmek. Kurumsal Sahiplenme ve İşbirliği •Kurallar sisteminin iyileştirilmesi •Uyarı Sisteminin kurulumu •Bilinç ve eğitim faaliyetleri •Denetim faaliyetleri •Teşvik edici faaliyetler •Kolaylaştırma •Teşvik amaçlı bilgilendirme •Katılım ve istek uyandırıcı faaliyetler •Kuralları öğretici faaliyetler •Sonuç almaya yönelik teşvik •Kolaylaştırma Yayalara Yönelik Bilinçlendirme Sürücülere Yönelik Bilinçlendirme Kurumsal Sahiplenme ve İşbirliği Kamu seviyesinde: Yasama / Uygulama Denetim, Eğitim/ Bilgilendirme STK Seviyesinde: Bilgilendirme, Geri Bildirim Özel Sektör: Sosyal Sorumluluk finansmanı, Teşvik /Takip Üniversiteler: Konya yönelik araştırma, akademik değerlendirme ve geri bildirim Medya: Sürekli bilinçlendirme ve konuyu canlı tutma

Grup Çalışması: Trafik ve Yol Güvenliğini Sağlamaya Yönelik Hedefler • Trafik ve Yol Güvenliğini Sağlamaya Yönelik – Bilinçlendirme ve Eğitim faaliyetleri açısından ölçülebilir hedefler nasıl konulmalıdır? – Bugune kadar hedef koyma açısından başarılı ve başarısız örnekler verebilir misiniz? – Temsil ettiğiniz kurumun konuyla ilgili hedefleri varsa belirtiniz.

TARTIŞMA: Bugune Kadar Yürütülen Kampanyalar • Temsil ettiginiz kurumlar tarafından yürütülen veya katılınan başarılı ve başarısız kampanya örnekleri veriniz. Başarılı buldugunuz ve bulmadıgınız noktaları aşağıdakiler açısından değerlendiriniz: – Hedeflerin net şekilde ölçülebilir göstergelerle tanımlanmış olması, – Hedef kitleye ulaşma, – Elde edilen ölçülebilir sonuçlar ve kampanya bütçesi açısından etkinlik, – Çarpan etkisi, kalıcılık, kurulu organizasyonel yapılar – Diğer paydaşlarla kurduğunuz işbirliklerinin etkinliği – Kayıtlar

ÖĞLE ARASI

Tartışma Gündemi Kurumsal Sahiplenme ve İşbirliği a)Yol ve Trafik Kazalarında Ölüm, Yaralanma ve Ekonomik Kayıpları Kalıcı şekilde Minimuma İndirmek Üzere Trafik Güvenliğine Yönelik bir Kültür Oluşturmak b)Bu amaca yönelik trafik ile ilgili düznelmelerle ilgili yasama, bilgilendirme, eğitim, izleme/ uygulama seviyelerinde kamu kuruluşları, STK’lar ve özel sektörün de dahil olduğu süreçleri geliştirmek. Kurumsal Sahiplenme ve İşbirliği •Kurallar sisteminin iyileştirilmesi •Uyarı Sisteminin kurulumu •Bilinç ve eğitim faaliyetleri •Denetim faaliyetleri •Teşvik edici faaliyetler •Kolaylaştırma •Teşvik amaçlı bilgilendirme •Katılım ve istek uyandırıcı faaliyetler •Kuralları öğretici faaliyetler •Sonuç almaya yönelik teşvik •Kolaylaştırma Yayalara Yönelik Bilinçlendirme Sürücülere Yönelik Bilinçlendirme Kurumsal Sahiplenme ve İşbirliği Kamu seviyesinde: Yasama / Uygulama Denetim, Eğitim/ Bilgilendirme STK Seviyesinde: Bilgilendirme, Geri Bildirim Özel Sektör: Sosyal Sorumluluk finansmanı, Teşvik /Takip Üniversiteler: Konya yönelik araştırma, akademik değerlendirme ve geri bildirim Medya: Sürekli bilinçlendirme ve konuyu canlı tutma • Kampanya ve Eğitim Personeli Yürütmek üzere uzmanlaşmış ekip •Geçmiş Tecrübelerden çıkarımlar için Kampanya Kayıtları •Trafik Güvenliği Eğitimi ve Kampanyası Kaynakları ve Rehberleri •Geçmiş Aktivitlere yönelik veri tabanları Broşürler Program Planları İhtiyaç Analizleri Uzman Bilgileri Eğitim Programları Filmler, Finansman Kaynakları, vs.

Grup Çalışması: Geliştirmeye Açık Konular • Yürütülen kampanyalarda ve eğitim faaliyetlerinde geliştirmeye açık konular neler? • Neler, nasıl daha iyi yapılabilir? • Kurumsal katkılar ne olabilir?

Tartışma2: Kurumsal Süreçler • Eğitim ve Kampanya faaliyetleri açısından kurumunuzun operasyonel veya yönetsel süreci var mı? • Yeterli mi? • Hazırlanması veya geliştirilmesi gereken süreçler var mı? SÜREÇ: Hedeflerin, ölçülebilir çıktıların, kaynakların veya kaynak bulma yöntemlerinin, iş yapma şekillerinin, karar noktalarının, performans göstergelerinin, izleme metodunun yazılı tanımı

• Kampanya ve Eğitim Personeli Yürütmek üzere uzmanlaşmış ekip •Geçmiş Tecrübelerden çıkarımlar için Kampanya Kayıtları •Trafik Güvenliği Eğitimi ve Kampanyası Kaynakları ve Rehberleri •Geçmiş Aktivitlere yönelik veri tabanları Broşürler Program Planları İhtiyaç Analizleri Uzman Bilgileri Eğitim Programları Filmler, Finansman Kaynakları, vs. Grup Çalışması – Değerlendirme

Öneriler – WB Country Guidelines for the Conduct of Road Safety Management Capacity… • Öneri 1: Kamuda yol ve trafik güvenliği faaliyetlerine önderlik etmek üzere lider bir kuruluş belirleyin • Öneri 2: Yol güvenliği ile ilgili problemi, politikaları, kurumsal yapıları ve kurulu kapasiteyi degerlendirin. • Öneri 3: Trafik ve Tol Güvenliği Stratejisi ve aksiyon Planını hazırlayın. • Öneri 4: Hedeflere yönelik gerekli mali ve insan kaynağını temin edin. • Öneri 5: Aksiyonları uygulamaya koyun. • Öneri 6: Yerel kapasite ve uluslar arası işbirliği imkanları ile pekiştirin.

Çalıştay Özeti • Önemli Noktalar

Teşekkür Ederiz………………… Trafik ve Yol Güvenliği Eğitimi ve Kampanyası