Eğitim İhtiyaç Analizinin Kilit Bulguları & Sonuçları Simon Forrester 26 Haziran 2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“Eğer hepimiz, yapabileceğimiz her şeyi yapsaydık, şaşkınlıktan kendi aklımızı başımızdan alırdık ”
Advertisements

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi
Middle East Technical University
KalDer Türkiye Kalite Derneği
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LdV Programı Koordinatörü
SANAYİ KURULUŞLARININ YÜSEM’DEN BEKLENTİLERİ ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
YERELDE AB SÜRECİ.
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Eğitim İhtiyaç Analizi Sonuç Değerlendirme Toplantısı Dr. İlksen Hilâl YILDIR Koordinatör Proje.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
5. ULUSAL MESLEKYÜKSEKOKULLARI MÜDÜRLERİ TOPLANTISI 2.KOMİSYON: BOLOGNA SÜRECİ VE MESLEK YÜKSEKOKULLARI MODERATÖRLEREŞ MODERATÖR Prof.Dr.Vecihi KIRDEMİRProf.Dr.
ERASMUS+ Gençlik.
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
Aile Atölyeleri Projesi
Hızlandırma Programı ‘Fikirden Girişime En Hızlı Yol’
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
ETwinning PORTAL.
Kariyer Yönetimi Araçları
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
KARİYER YÖNETİMİ DERSİ EGZERSİZLERİ Prof. Dr. Serkan Bayraktaroğlu
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
… Sınıf Öğretmeni.
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
BURS BİRİMİ (Ünİversİte)
Sunum transkripti:

Eğitim İhtiyaç Analizinin Kilit Bulguları & Sonuçları Simon Forrester 26 Haziran 2013

Kilit Bulgular ve Eğitim İhtiyaç Analizinin Amacıyla İlişkilendirilmesi  Eğitim dışında başka çalışmalar gerektiren hususlar  Valiliklerin AB birimlerinin, ele alınmasında destek sağlayabilecekleri hususlar  Eğitim yoluyla ve diğer kapasite geliştirme faaliyetleri ile gerçekleştirilebilecek hususlar  Öncelikli eğitim ihtiyaçları  Kapasite geliştirme önlemlerinin planlamasındaki hususlar

Eğitim İhtiyaç Analizinin Kapasite Geliştirme Aktiviteleriyle İlişkilendirilmesi Karar verilmesi gereken hususlar:  Valilikler için en önemli öncelikler nelerdir?  Hangi paydaşların dahil edilmesine ihtiyaç var?  Eğitimler nasıl bir katma değer oluşturacak?  Eğitimlerin ne zaman uygulanması uygun olacaktır?  Eğitimlerin tasarlanması ve uygulanması için gerekli olan kaynaklar nelerdir?

Katma Değer Kapasite geliştirme teklifleriniz ‘ortalama bir eğitimden’ daha fazla katma değeri nasıl sağlayabilir?  İyi uygulamaları göstermek üzere yenilikçi yöntemlerin pilot uygulamasını yaparak  ‘Katlanarak artan’ bir etki yaratarak (çarpan etkisi)  Planlı ‘takip’ler gerçekleştirerek  Diğer eğitim kaynaklarını da birlikte kullanarak  Ortaklıklar ve ağlar kurarak

Metodolojiler

Farkındalık Artırma ve Bilgi Paylaşımına Yönelik Bazı Yöntemler  Konferans  Seminer  Bilgilendirme Toplantısı  Yurtiçi/Yurtdışı Çalışma Ziyaretleri  Çevrimiçi (Online) Destek Beceri ve Bilgi Düzeylerini Artırmaya Yönelik Bazı Yöntemler  Çalıştay  Çalışma Oturumları  İş başında eğitim (Koçluk)  Mentörlük (Danışmanlık)  Uygulama Ödevleri  Bireysel Öğrenme / E-öğrenme Modülleri

Küçük Grup Çalışması Vali Yardımcıları Valilik AB Birimleri B.ÖZCAN H.YILDIR Grup 2 S. FORRESTER Grup 3 A.ÖNEM Grup 4 Grup 2,3,4’ün kapanış oturumunda Grup Sunumları