Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BURS BİRİMİ (Ünİversİte)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BURS BİRİMİ (Ünİversİte)"— Sunum transkripti:

1 BURS BİRİMİ (Ünİversİte)

2

3 Strateji 6 Hedef 1 Üniversite burs birimi her yıl ağustos ayı sonuna kadar o yıl verilecek bursların tutarını ve eğer varsa o yıl içinde öncelikli burs verilmesi istenen disiplinleri ve burs verme kriterlerindeki değişiklikleri GMYK onayından sonra şubelere duyuracak.

4 Strateji 6 Hedef 2 Üniversite Burslarını Ortak Bir Zeminde Buluşturmak
Burs Tutarı Burs Süresi Ay

5 Strateji 6 Kasım 2015 Kuş grupları Toplantısından Aldığımız Sonuçlar:
Burs Tutarı 28 şube 150 TL 33 şube 200 TL 9 şube TL arası 4 şube: TL arası 1 şube sponsorların belirlediği kadar ( TL arası) (Öğrencinin ihtiyacına göre değişiyor) Toplam 75 şubeden 70 şube 150 – 200 arası

6 Strateji 6 Kasım 2015 Kuş grupları Toplantısından Aldığımız Sonuçlar:
Burs Süresi 44 şube 10 ay 15 şube 9 ay 3 şube 12 ay 13 şube 8 ay 1 şube: 7- 8 ay (Öğrencinin ihtiyacına göre değişiyor.) Hedefte ilerleme var. Hedef devam ediyor.

7 Strateji 6 Hedef 3 Burs verilen alanlarda öncelikler belirlemek
Genel Merkez gelen bağışçı istekleri doğrultusunda tıp ve hukuk alanlarına öncelik vermiştir. Hukuk alanında yüksek lisans burslarını (İstanbul ve çevresindeki illerde) başlatmıştır. Kasım 2015’de yapılan kuş grupları toplantısında bu hedef tartışılmış ve gelen sonuçlar doğrultusunda öncelikli alanlar belirlenecektir.

8 Strateji 6 Hedef 4 Burs başvurularının alınmasından bursların ödenmesine kadar uzanan işlemler için ortak zaman takvimi hazırlamak Kasım ayı kuş grubu toplantısında şubelerin önerileri alınmış. Buna göre öğrenim dönemi için ortak zaman takvimi hazırlanacaktır.

9 Strateji 6 Hedef 5 Şube görüşlerini alarak elektronik başvuru hazırlıklarını başlatmak Bu hedefi uygulamaya geçirebilmek için yarın çalıştayda şube temsilcileriyle görüşülecektir.

10 Strateji 6 Hedef 6 Burslu öğrencilerin derneğimize kazandırılması için Proje ve Kurumsal İletişim Birimleriyle ortaklaşa projeler geliştirmek Mentorluk Projesi uygulanmaktadır. ICF Koçluk ile ortak çalışma yapılmaktadır. Uluslararası projeler desteklenmektedir Proje Birimi ile Gençlik Birimleri sorumluları bu konuda ortak çalışmalarını sürdürmektedir.

11

12 Strateji 6 Hedef 7 GM'de entegrasyonu sağlanan burs-muhasebe programını şubelere yaygınlaştırmak Çalıştayda şubelerle görüşülecektir

13 Strateji 6 HEDEFLER : Burs tutar ve süresini ortak bir zeminde buluşturmak Hedefte ilerleme var. Hedef devam ediyor. Ortak Zaman Takvimi oluşturmak Bursların devam etmesi ve yeni bursların verilmesi konusundaki ölçütlerin yeniden gözden geçirilmesi Burslarda tıp, hukuk, eğitim vb gibi belli alanlara öncelik tanımak Elektronik burs başvurusu

14 Strateji 6 Burslu öğrenciler için proje geliştirmek (Gençlik Birimi ile birlikte çalışılması) Mezunlar için proje geliştirmek (Mezunlar Birimi ile birlikte proje çalışılması)

15 TEŞEKKÜR EDERİM


"BURS BİRİMİ (Ünİversİte)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları