27 Şubat – 2 Mart 2012 Hükümetlerarası Müzakere Komitesi Birinci Oturumu’na (INC1) Doğru … Serdar Yegül – 24 Şubat 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
COP 10’a Hazırlık Amaçlı Kuzey Akdeniz Bölgesel İstişare Toplantısı -BONN Ülkemizin etkin olduğu Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin.
Meriç Belediyeler Birliği
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
Eylem Planı Sonraki Adımlar
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
FOREST EUROPE Bakanlar Konferansı Serdar Yegül Orman Mühendisi 21 Aralık 2010.
Uluslararası Sözleşmeler
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Avrupa’da Ormanların Korunması Bakanlar Konferansı - FOREST EUROPE
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Prof. Dr. Nejat Erk, Türkiye Bologna Uzmanı ŞUBAT 2008 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ-MANİSA.
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.
Engellilik Tanımı ve Savunusu Yuvarlak Masa Toplantısı 4 Aralık 2012 Ankara.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
16/12/2010 Kurumsal Kimlik 2 ULUSLARARASI ALANDA ORMANCILIK VE GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Küçük Yatırımlar Fonu, Ormanlarımızın Ekonomik, Sosyal.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
TÜRKİYE BİLİŞİM ŞURASI
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
Oslo Bakanlar Kararları
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bir REPARIS Sekreteryası Oluşturma Önerisi Viyana Mart 16, 2006.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
FOREST EUROPE İlke Kararları Bağlamında Türkiye’deki Faaliyetler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri Serdar Yegül Orman Müh. Orman Genel Müdürlüğü Temmuz 2010.
Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBAM) Faaliyetleri Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
Uluslararası Ormancılık Prof.Dr. Mehmet MISIR, Ekim 2016 ©
Sunum transkripti:

27 Şubat – 2 Mart 2012 Hükümetlerarası Müzakere Komitesi Birinci Oturumu’na (INC1) Doğru … Serdar Yegül – 24 Şubat 2012

Sunumun İ çeri ğ i  Bakanlar Konferansı Sürecinin Geçmişi  Geçen Toplantı (ELM Toplantısı)  Gelecek Toplantı (INC1 Toplantısı)  Sunum süresi: 15 dakika

Bakanlar Konferansı Süreci 1990 Bakanlar Konferansı Strazburg 6 Karar

1. Bakanlar Konferansı Kararları (Strazburg) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel S1: İ zleme ve Orman Ekosistemleri S2: Genetik Kaynaklar S3: Orman Yangınları Veri Bankası S5: Orman Fizyoloji konusunda Araştırma S4: Da ğ lık Ormanların Yönetimini S6: Orman Ekosistemleri konusunda Araştırma

Bakanlar Konferansı Süreci BakanlarKonferansı StrazburgHelsinki 6 Karar4 Karar

2. Bakanlar Konferansı Kararları (Helsinki) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel H1: Avrupa’da Ormanların Sürdürülebilir Yönetimi H2: Orman Biyoçeşitlili ğ inin Korunması H3: Ekonomisi Geçiş Durumunda olan ülkelerle İ şbirli ğ i H4: Ormanların İ klim De ğ işikli ğ ine Adaptasyonu

Bakanlar Konferansı Süreci BakanlarBakanlarBakanlar KonferansıKonferansıKonferansı StrazburgHelsinkiLizbon 6 Karar4 Karar2 Karar

3. Bakanlar Konferansı Kararları (Lizbon) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel L2: Avrupa’da Ormanların Sürdürülebilir Yönetimi (SOY) için Tüm Avrupa Kriter, Göstergeler ve Tüm Avrupa Operasyonel Düzey Rehberi (PEOLG) L2: Avrupa’da Ormanların Sürdürülebilir Yönetimi (SOY) için Tüm Avrupa Kriter, Göstergeler ve Tüm Avrupa Operasyonel Düzey Rehberi (PEOLG) L1: Sürdürülebilir Orman Yönetiminin (SOY) Sosyo-Ekonomik Yönleri

Bakanlar Konferansı Süreci BakanlarBakanlarBakanlar Bakanlar KonferansıKonferansıKonferansıKonferansı StrazburgHelsinkiLizbonViyana 6 Karar4 Karar2 Karar 5 Karar

4. Bakanlar Konferansı Kararları (Viyana) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel V4: Orman Biyolojik Çeşitlili ğ i V2: SOY’un Ekonomik Yaşayabilirli ğ i V3: SOY’un Sosyal ve Kültürel Boyutları V5: İ klim De ğ işikli ğ i ve SOY V1: Sektörler arası İ şbirli ğ i ve Ulusal Ormancılık Programları (NFPs)

Bakanlar Konferansı Süreci BakanlarBakanlarBakanlar Bakanlar Bakanlar KonferansıKonferansıKonferansıKonferansı Konferansı StrazburgHelsinkiLizbonViyanaVarşova 6 Karar4 Karar2 Karar 5 Karar2 Karar

Bakanlar Konferansı Süreci BakanlarBakanlarBakanlar Bakanlar Bakanlar KonferansıKonferansıKonferansıKonferansı Konferansı StrazburgHelsinkiLizbonViyanaVarşova 6 Karar4 Karar2 Karar 5 Karar2 Karar Sürecin 20 Yıllık kriti ğ inin yapılması ve bir Avrupa Orman Anlaşmasına gidilmesi kararı

2. Bakanlar Konferansı Kararları (Varşova) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel W1: Ormanlar, Odun ve Enerji W2: Ormanlar ve Su

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı Oslo 2 Karar Taslak Avrupa Orman Anlaşaması (NonPaper)

6. Bakanlar Konferansı Kararları (Oslo) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel Oslo 1: 2020 Avrupa Ormanları Vizyonu SOY SÜRDÜRÜLEB İ L İ R KALKINMA Oslo 2: LBA için Oslo Görev Alanı Oslo 2: LBA için Oslo Görev Alanı

6. Bakanlar Konferansı Kararları (Oslo) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel Oslo 1: 2020 Avrupa Ormanları Vizyonu SOY SÜRDÜRÜLEB İ L İ R KALKINMA Oslo 2: LBA için Oslo Görev Alanı Oslo 2: LBA için Oslo Görev Alanı 2020’ye kadar yeni vizyon, amaç, hedefler, görevler ve eylemler

6. Bakanlar Konferansı Kararları (Oslo) Ekolojik Ekonomik Sosyo-Kültürel Oslo 1: 2020 Avrupa Ormanları Vizyonu SOY SÜRDÜRÜLEB İ L İ R KALKINMA Oslo 2: LBA için Oslo Görev Alanı Oslo 2: LBA için Oslo Görev Alanı 2020’ye kadar yeni vizyon, amaç, hedefler, görevler ve eylemler Hükümetlerarası Müzakere Komitesi (46 ülke) ve onun Bürosu (10 ülke) kurulmuştur.

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri GCC (5 ülke)

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri GCC (5 ülke) Büro (10 ülke)

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2012 Ortası Uzman Düzey Toplantısı

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2012 Ortası Uzman Düzey Toplantısı 27 Şubat 2 Mart INC-Viyana

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2013 Ortası Uzman Düzey Toplantısı 27 Şubat 2 Mart INC-Viyana Haziran Sonu – Temmuz Başı 2..INC- İ stanbul Aralık INC Yeri: ? Mayıs INC Yeri: ?

Geçen Toplantı (14-15 Şubat ELM)  ELM Öncesi Yapılanlar  Toplantının Gündemi  Toplantıda Konuşulanlar  Toplantıya Türkiye’nin Katkıları ELM: Expert Level Meeting ELM’in İ şlevi: Konferanslararası ara kararların alındı ğ ı organ

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı ELM ÖNCES İ YAPILANLAR 1 – Sekreterya’nın Organizasyonu 2 – Büro Üyelerinin Görevlendirilmesi 3 – Büro Hazırlık Toplantıları ELM ÖNCES İ YAPILANLAR 1 – Sekreterya’nın Organizasyonu 2 – Büro Üyelerinin Görevlendirilmesi 3 – Büro Hazırlık Toplantıları

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı ELM GÜNDEM İ 1 – 2011 Oslo Konferansından Kazanılan Tecrübeler ve Ö ğ renilen Dersler 2 – 2011 Oslo Konferansı Taahhütlerinin Uygulanması (Çalışma Programı) 3 – Hükümetlerarası Müzakere Komitesi (INC) Çalışmaları Hakkında Bilgi 4 – Gelecek Uluslararası Toplantılar Hakkında Bilgi ELM GÜNDEM İ 1 – 2011 Oslo Konferansından Kazanılan Tecrübeler ve Ö ğ renilen Dersler 2 – 2011 Oslo Konferansı Taahhütlerinin Uygulanması (Çalışma Programı) 3 – Hükümetlerarası Müzakere Komitesi (INC) Çalışmaları Hakkında Bilgi 4 – Gelecek Uluslararası Toplantılar Hakkında Bilgi

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı ELM’deki Konuşmalar 1 – Müzakeresi yapılan çalışma programı ile Oslo Karaları, LBA ve UNFF ba ğ lantısı konusunda şüpheler! 2 – Çalışma Programında öngörülen faaliyetlerin 1,5 yılla bitirilip bitirilememesi endişesi! 3 – İ lave faaliyet önerirken ilave finansmanın da düşünlmesi gerekti ğ i! 4 – K&G’lerin “gözden geçirilmesi” de ğ il, “analiz edilmesi” önerildi. 5 – Forest Europe ile FAO FRA’nın ortak raporlama yapması ELM’deki Konuşmalar 1 – Müzakeresi yapılan çalışma programı ile Oslo Karaları, LBA ve UNFF ba ğ lantısı konusunda şüpheler! 2 – Çalışma Programında öngörülen faaliyetlerin 1,5 yılla bitirilip bitirilememesi endişesi! 3 – İ lave faaliyet önerirken ilave finansmanın da düşünlmesi gerekti ğ i! 4 – K&G’lerin “gözden geçirilmesi” de ğ il, “analiz edilmesi” önerildi. 5 – Forest Europe ile FAO FRA’nın ortak raporlama yapması

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı Türkiye’nin ELM’e Katkıları 1 – Türkiye, Çalışma Programını (ÇP) hazırlayan Genel Koordinasyon Komitesi üyesi idi ve ÇP’na katkı sa ğ ladı. 2 – Türkiye, ÇP’na bazı faaliyetlerin ilave edilmesini önerdi. Bu faaliyetler; (1) Çölleşme ile Mücadele ve ve Kurak Alan Ormancılı ğ ı; (2) Kent Ormancılı ğ ı. 3 – Türkiye; Ekosistem Hizmetler için Ödeme faaliyet başlı ğ ı altındaki çalışmalar içinde yer alacaktır. 4 – Çölleşme ile Mücadele konusunda röportaj yapılmıştır. Röportaj, web sitesine konulacaktır. Türkiye’nin ELM’e Katkıları 1 – Türkiye, Çalışma Programını (ÇP) hazırlayan Genel Koordinasyon Komitesi üyesi idi ve ÇP’na katkı sa ğ ladı. 2 – Türkiye, ÇP’na bazı faaliyetlerin ilave edilmesini önerdi. Bu faaliyetler; (1) Çölleşme ile Mücadele ve ve Kurak Alan Ormancılı ğ ı; (2) Kent Ormancılı ğ ı. 3 – Türkiye; Ekosistem Hizmetler için Ödeme faaliyet başlı ğ ı altındaki çalışmalar içinde yer alacaktır. 4 – Çölleşme ile Mücadele konusunda röportaj yapılmıştır. Röportaj, web sitesine konulacaktır.

Gelecek Toplantı (27 Şubat – 2 Mart 2012 – INC1)  INC1’de Neler Yapılacaktır ?  Toplantı Zaman Çizelgesi  INC1’in Beklenen Sonuçları Nelerdir ?

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2012 Ortası Uzman Düzey Toplantısı 27 Şubat 2 Mart INC-Viyana INC1’de Neler Yapılacak ? 1 – Organizasyonel Konular (1. gün) a) Büro’nun Yapısı; b) İ şleyiş Kuralları c) İ ş Organizasyonu 2 – İ lk taslak müzakere metnin geliştirilmesi için bir rehber oluşturulması 3 – Tartışmalar: a) Komite Çalışma Planı; b) oturumlar arası faaliyetler; c) İ lgi Gruplarının Katılımı için Yöntemler. INC1’de Neler Yapılacak ? 1 – Organizasyonel Konular (1. gün) a) Büro’nun Yapısı; b) İ şleyiş Kuralları c) İ ş Organizasyonu 2 – İ lk taslak müzakere metnin geliştirilmesi için bir rehber oluşturulması 3 – Tartışmalar: a) Komite Çalışma Planı; b) oturumlar arası faaliyetler; c) İ lgi Gruplarının Katılımı için Yöntemler.

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2012 Ortası Uzman Düzey Toplantısı 27 Şubat 2 Mart INC-Viyana 27 Şubat28 Şubat29 Şubat1 Mart2 Mart Genel Açılış Konuşmaları Org. Konular LBA’nın Ögeleri Genel LBA’nın Temel Bileşenleri Tartışma Genel Başkanın giriş konuşması Resmi olmayan görüşmeler Genel Başkanın giriş konuşması Resmi olmayan görüşmeler Genel İ lke taslak müzakere metninin geliştirilmesi ile ilgili rehber hakkında Başkanın Önerisi Tartışma Genel LBA’nın Yapısı Başkanın özeti Genel Tartışma Başkanın Özeti Genel Görüşmelerin Sonuçları Genel Görüşmelerin Sonuçları Genel Müzakere Süreci için yol haritası Kapanış İ ki paralel resmi olmayan oturum

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2012 Ortası Uzman Düzey Toplantısı 27 Şubat 2 Mart INC-Viyana INC1’in Beklenen Sonuçları 1 – İ lk taslak müzakere metnin geliştirilmesi için bir rehber oluşturulması; 2 – İ ş planı (Yol haritası) kararı; 3 – Oturumlar arası faaliyetler ve ilgi gruplarının katılım yöntemleri konularında karar alınması beklenmektedir. INC1’in Beklenen Sonuçları 1 – İ lk taslak müzakere metnin geliştirilmesi için bir rehber oluşturulması; 2 – İ ş planı (Yol haritası) kararı; 3 – Oturumlar arası faaliyetler ve ilgi gruplarının katılım yöntemleri konularında karar alınması beklenmektedir.

Bakanlar Konferansı Süreci 2011 Bakanlar Konferansı 2013 Bakanlar Konferansı Oslo Bakanlar Konferansı Faaliyetleri Avrupa Orman Anlaşması Müzakereleri Şubat 2012 Uzman Düzey Toplantısı 2012 Sonu Uzman Düzey Toplantısı 2012 Ortası Uzman Düzey Toplantısı 27 Şubat 2 Mart INC-Viyana SON SÖZ Türkiye; GCC ve INC Büro’su üyesidir. Yani, Forest Europe sürecinde öncü çalışmaları yapan gruptadır. INC1 öncesi elimizde yeterli hazırlıklar mevcuttur. Türkiye; toplantıya önemli katkılar sa ğ layabilir. SON SÖZ Türkiye; GCC ve INC Büro’su üyesidir. Yani, Forest Europe sürecinde öncü çalışmaları yapan gruptadır. INC1 öncesi elimizde yeterli hazırlıklar mevcuttur. Türkiye; toplantıya önemli katkılar sa ğ layabilir.

Teşekkür ederim. Serdar YEGÜL