Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
TOPLUM DESTEK MERKEZİ (TODOMER)
Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
TÜRKİYE GENÇLİĞİ EL ELE PROJESİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modülü Geliştirme
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
YERELDE AB SÜRECİ.
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI…
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
TRH2.IQVETII/P-03/246 AĞRI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Hep Sizinle) KAPANIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ 20 Ağustos.
PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OKULÖNCESİ İLKOKUL/ORTAOKULORTAÖĞRETİM KURUMLARI ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜSKÜDAR ÇAMLICA KIZ ANADOLU LİSESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BİR MİRAS ON VARİS: BALKANLAR
Rehberlik Servisini Tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından, TR-31-E332-2013-R3 proje numarasıyla fonlanmış bir projedir. Bu proje “Disleksi”nin geniş kitlelerce bilinmesini ve bu konuda disleksik bireylere nasıl daha iyi yardımcı olunabileceğinin öğrenilmesini hedeflemektedir.

Disleksi eğitiminin önemine dikkat çekmek Disleksi eğitiminin ne derece önemli olduğu, ana babalar tarafından bilinmemektedir. Kişiliğin geliştiği, çocuğun temel bilgi, beceri ve alışkanlıklarının oluştuğu bu dönemde çocukların mutlaka disleksi eğitimi alması gerekmektedir. Projemiz, yapılacak faaliyetlerle halkın dikkatinin konuya çekilmesini sağlayacak ve halkın bilinçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

İlimizdeki durumun tespitini yapmak Proje çerçevesinde gerçekleştireceğimiz çalışma ziyaretleri ile kurumlarımızda yapılan faaliyetler, projeler ve geleceğe ilişkin planlar öğrenilecek, disleksi eğitimi alanında ilimizin bir fotoğrafı çekilecektir. Destekleyen Kurumlar: İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi İzmit Belediyesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı Ümmü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yenidoğan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Avrupa’da uygulanan iyi örneklerin paylaşılmasını sağlamak Disleksi eğitiminde başarı yakalanabilmesi için en önemli unsur, eğitimcilerin nitelikli eğitim verebilmeleridir. Projemize katılacak olan Romanya (Association for Intercultural Dialogue) ve Sırbistan (Association of Citeznes Educational Center of Roma) Disleksi Eğitimine ilişkin aktif olarak görev yapmaktadırlar. Bu ortakların gruplarında birer kreş öğretmeni yer alacak ve bu alandaki çalışmalarını aktaracaklardır. Tüm grupların Disleksi Eğitimiyle ilgili yapacakları sunumlar, Avrupa’daki uygulamalar konusunda iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayacaktır. Projemize yalnızca grubumuzu oluşturan arkadaşlarımız değil, mevcut Disleksi Eğitimi öğretmenleri ve üniversitemizin ilgili bölümünde okuyan öğretmen adayları da katılacak olup, onların aktif katılımı, görüşlerini açıklamaları ve konuya ilişkin bilgi donanımlarını geliştirmeleri Disleksi Eğitimi hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yardımcı olacaktır.

Öğretmen adaylarını motive etmek Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölümünde okuyan genç arkadaşlarımızın projeye katılımları sağlanacak ve böylece onlar da faaliyetlerin bir parçası olarak kendilerini geliştirecek, motivasyon kazanacak ve bir eğitim gönüllüsü olarak yerlerini alacaklardır.

Disleksi eğitimine ilişkin Avrupa Birliği düzeyinde ortak çalışma alanları oluşturmak ve karşılıklı bilgi akışını tesis etmek Gelen ortaklarımız aracılığıyla bilgi edineceğimiz Avrupa’daki Disleksi Eğitimi kurumları ile yeni projeler üretmek ve karşılıklı olarak bilgi paylaşımını sağlamak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu amaca dönük ortak iletişim ağı oluşturulacak ve bilgi akışını çift yönlü olarak sürekli tesis etmek amacıyla yönlendirici ve takip edici olunacaktır.

Kültürümüzü tanıtmak ve yeni kültürler tanımak Yabancı misafirlerimizi geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde en güzel şekilde ağırlamak, ülkemizin ve kültürümüzün tanıtımını yapmak amaçlarımız arasında yer almaktadır. Proje çerçevesinde oluşturduğumuz olabildiğince zengin gezi ve etkinlik programı ile, yabancı misafirlerimize kentimizi en güzel şekilde tanıtılması hedeflenmiştir.

Yaşa, Hisset, Öğret!