TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Advertisements

TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Edirne Bölge Müdürlüğü
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
TAŞINMAZ BİLGİ SİSTEMİ
HARİTA OKUMA BİLGİSİ SORU 1: Haritaların alt kenar çizgisi hangi anayönü gösterir?    A. Doğu   B.  Batı  C.  Güney   D.  Kuzey   SORU 2: Haritanın sol.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
ORMAN KADASTRO KOMİSYONLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TAKBİS KADASTRO ÇÖZÜMÜ
MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ CBS Web Uygulaması
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Harita Dairesi Başkanlığı
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
E- İ MZA KULLANIM REHBER İ 1- E-imza pin numarasını öğrenme 2- Doküman Yönetim Sisteminde E-imza’nın kullanımı.
Fen Dairesi Başkanlığı
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Fen Dairesi Başkanlığı
Yapılan Çalışmaların Tesis Kadastrosu ile Karşılaştırılması
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Pazarlama Karma Elemanları: DAĞITIM
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
DEREBUCAK TAPU MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU  MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 1 MÜDÜR ODASI, 1 SERVİS, 1 ARŞİV VE 1 TAKBİS ODASI MEVCUT OLUP BİR MÜDÜR, 1 ADET BİLGİSAYAR.
Optimum İyileştirme Takımı Antalya 2012 OPTİMUM İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde (CBS) Kocaeli Modeli
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Fizibilite Etüdü Danışmanlık Projesi
CBS BİRİMİ 03 EYLÜL SBB bünyesinde Bilgi İ şlem Daire Başkanlı ğ ı’na ba ğ lı olarak CBS birimi bulunmaktadır. Mart 2012 tarihinde kurulmuş olup,
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AV YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA EĞİTİMİ
2010 Yılı Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
ESKİŞEHİR TAPU VE KADASTRO XVII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
ÇOBANLAR TAPU MÜDÜRLÜĞÜ
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
TEST – 1.
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
2 ve 1’in toplamı 3 eder..
Belediyelerin kentsel yönetim ve denetimine destek olmak üzere tasarlanmış, kentle birlikte yaşayan Coğrafi Bilgi Sistemidir. Kapsamında kentin tüm harita,
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
YABANCI İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNE GİRİŞ Orhan Gündüz
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 25 Eylül 2009 Cuma Matematik Aynı türden 10 nesnenin sayısına ………… denir. Aynı türden …. nesnenin sayısına.
KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İLAN EDİLEN RİSKLİ ALANLAR
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
YHGP: YEŞİLIRMAK HAVZASI GELİŞİM PROJESİ ÖDEVİ ŞÜHEDA NUR ARISOY 11TM/A 266 İYİ SEYİRLER…
Sunum transkripti:

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TKGM TAPU ve KADASTRO birimleri ile FIG-Kadastro 2014 tanımlarına uygun bir şekilde aynı çatı altında bu sorumluluğu yerine getiren kurumdur. TAPU KİMİN ? NASIL ? ….…….? KADASTRO NEREDE…….? NE KADAR….? ..……….…….?

MEKANSAL BİLGİ SİSTEMİ ALTYAPISI 6083 sayılı Teşkilat Kanunu ile Genel Müdürlüğümüzün görev ve yetkilerinin tanımlandığı 2.maddesinin ç bendi “Mekânsal bilgi sistemi altyapısını ve harita üretim izleme merkezini oluşturmak, verilerden gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının faydalanmasını sağlamak, coğrafi bilgi sistemleri konusunda verilecek görevleri yapmak.” şeklindedir.

2002 – 2009 VERİ ÜRETİM ÇALIŞMALARI

KADASTRO VERİ ALTYAPISI

DÖNÜŞÜM & KAZANÇ

MEKANSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) Kadastro verilerinin sayısal olarak toplanarak, tapu verileri ile uyumlaştırılması ve paydaş kurum, kuruluş ve belediyelere sunulması amacıyla geliştirilmiş açık kaynaklı bir uygulamadır.

İlişkilendirilmiş Bilgi Sistemi MEGSİS ile … İlişkilendirilmiş Bilgi Sistemi Tapu kütüğü Kadastro Paftası

MEGSİS ile … Düzeltmeler sonucunda arazi ile uyumlu kadastro parsellerinin oluşturulması Yenileme çalışmalarında zemin uyumsuzluğu olan alanların tespiti Yollar üzerinde kalan aktif kamulaştırma parsellerinin tespiti Su havzalarında kamulaştırma sonrası aktif kalan parsellerin tespiti Dolgu ile oluşan ve idari tescil edilmesi gereken alanların tespiti

SİSTEM MİMARİSİ

MEGSİS ÇALIŞMALARI Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) kapsamında yapılan çalışmalar 4 ana başlık altında toplanmaktadır. Web tabanlı uygulama yazılımı Uluslararası standartlarda harita servisleri E-Devlet Servisleri Ortofoto Servisleri

WEB TABANLI UYGULAMA YAZILIMI Tapu ve kadastro verilerinin karşılık olarak kontrol edilmesi. Öznitelik bilgilerinin toplanması. ITRF96 koordinat sisteminde bütünlenmesi ve sunulması. Hava görüntüleri (ortofoto ve googlemaps) kullanılarak doğrulanması. Kontrol sorgulamaları ile veri kalitesinin artırılması. Verilerin güncel olarak tutulması.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA HARİTA SERVİSLERİ MEGSİS kapsamında toplanan kadastro verilerinin protokoller kapsamında talep eden kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaşımı sağlanmaktadır. Hazırlanan harita servislerinin standartlara ve kullanıma uygunluğu açık kaynak ve ticari ürünler ile test edilmiştir.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA HARİTA SERVİSLERİ Kadastro Harita Servisleri İstatistikleri Servis Tipi Cevaplanan Talep Sayısı Cevaplanamayan Talep Sayısı Toplam Talep Sayısı Başarı Oranı WMS (Web Map Services) 8.653.796 30.392 8.684.188 99,65% WFS (Web Feature Services) 425,970 155,640 581,610 94,44 % TOPLAM 9.079.766 186.032 9.265.798 97.99 % (Cevaplanamayan talep sayısı içerisine sistemden kaynaklanan kesintiler dâhil edilmiştir.)

E-DEVLET SERVİSLERİ MEGSİS kapsamında toplanan kadastro verileri aynı zamanda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tapu bilgileri ile birlikte harita servisi olarak e-Devlet kapısından sunulmaktadır. Bu servisler www.turkiye.gov.tr adresinden sunulan ilk ve tek coğrafi servis olma özelliği taşımaktadır.

E-Devlet Servisleri Kullanıcı İstatistikleri Cevaplanan Talep Sayısı Cevaplanamayan Talep Sayısı Toplam Talep Sayısı Başarı Oranı  E-Devlet (Vatandaş) 848.601 72 848.673 99,99 % (Cevaplanamayan talep sayısı içerisine sistemden kaynaklanan kesintiler dâhil edilmiştir.)

ORTOFOTO SERVİSLERİ Üretimi yapılmış 1/5.000 ölçekli ortofoto haritalarının açık kaynaklı GDAL kütüphanesi kullanılarak hazırlanan servisler aracılığı ile TileMapService (TMS) standardında sunulmasıdır.

ORTOFOTO SERVİSLERİ

MEVCUT DURUM ~ 52.75 Milyon Kadastro Müdürlükleri ~ 37.25 milyon TAKBİS I-II ~ 0.5 milyon UVDF ~ 5 milyon TRGM ~ 10 milyon Kadastro Müdürlükleri ~ 37.25 milyon TOPLAM ~ 52.75 Milyon

KADASTRO VERİSİ NEDEN ÖNEMLİ !!! Günümüzde vatandaşa yönelik bilgi paylaşımı ve kaliteli hizmet sunumu, kamunun öncelikli çalışma hedefini oluşturmaktadır. Bu nedenle, diğer kurum ve kuruluşlarca yapılacak çalışmaların temel altlığı olan tapu ve kadastro verilerinin hazırlanması ve sunulması, bu çalışmalara da önemli bir ivme kazandırmaktadır.

TEŞEKKÜRLER … Mert Yasin ÖZ Tel : 0 (312) 413 65 59 Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Tel : 0 (312) 413 65 59 Faks : 0 (312) 413 68 05 E-Posta : myasinoz@tkgm.gov.tr Web : http://cbs.tkgm.gov.tr