Türkiye Permakültür Derneği ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
Pazarlama ve İletişim Dünyasında Sosyal Medya Trendleri Araştırması
Online İletişim Eğitimi
5. Hendese Grup Toplantısı
Küçük İşletmeler için Pazarlama Araçları
Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı 1995 yılında 228 gönüllü üye ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
VERİCİ(DONÖR) TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR
HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
KIrmIzI SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİM PROJESİ
4/3/2017
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
HAYATI PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
Bölüm 6: Müşteriler Çekmek ve Süreklilik Oluşturmak Topluluk ortak bir ilgi ya da amacı paylaşan bir gurup insanın etkileşimini gerektirir. Bir topluluk.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
 BİLFORCE; hızla dönen ve gelişen dünyada, baş döndüren teknolojik gelişimlerin en temel dinamiği olan Bilişim ve Yazılım sektöründeki.
YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 Ortak Beklentiler Yurt dışı dernekleri ile etkileşiminin.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
YEŞİLAY İNDİRİM KARTI ile, Bir İlk’te hep birlikte…
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
PROJEYE DAYALI FEN DERSİ Proje tabanlı öğrenme yöntemi, öğrencilere problem çözmeyi, karar vermeyi ve araştırmayı öğretir. Ayrıca öğrencilere belirlenen.
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
Türk Beyin Takımı Temsilcilik Sistemi
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
2. Pazarlama Planının Hazırlanması
Sponsorluk 1.
Tarımsal Üretici Birlikleri ve Kooperatifler Açısından Biyodizel
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
Altın hiç bu kadar kazandırmamıştı!
Medya karması Eylem Ö.Tufan.
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
Tedarikçi Firma Sunumu
PROJE YÖNETİMİ RİSK ANALİZİ.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
Created by BM|DESIGN|ER IODA default Değer Önerileri.
Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Platformu. Biz kimiz?  KAGİDER 2012 yılında Antalya’da Türkiye’nin farklı bölge ve illerindeki kadın girişimci derneklerinin.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 1 BİLİŞİMDE GENÇ HAREKET.
Ben bir Yazarım Her öğretmen bir yazardır TPE-M ve TPE-M Sınıflarında Marka Tescili yapılmıştır.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
KURUM HİZMETLERİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK UYGULAMALARI
ELEKTRONİK TİCARET ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR VE RİSKLER
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
E - MIY. E - MIY Ülkemizden Veriler… ….. internete erişimi olan insan …..facebook kullanıcısı Haftalık 21,5 saat……internette geçirilen.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
Mükellef Hattı: veya Vergi Mükellefi Savunucuları Derneği İnternet Sitesi:
Sunum transkripti:

Türkiye Permakültür Derneği ? Faaliyetler, İşleyişi, Yapısı

Sürekli Hatırlamalı/Hatırlatmalı: Permakültürün temel direktifi, kendimizin ve çocuklarımızın sorumluluğunu üstlenerek doğaya verdiğimiz zararı mümkün olabildiğince azaltmaktır. Permakültürün temel ilkesi yardımlaşmaktır. Doğada mevcut yaşam sistemlerinin temelinde rekabet değil, yardımlaşmak bulunmaktadır ve insanlığın gelecekteki varoluşu da yardımlaşmamıza bağlıdır.

Eğitim Organizasyon DERNEK FAALİYETLERİ Tanıtım Araştırma Danışmanlık

ORGANİZASYON Dernek Web sitesi Permakültür gruplarının ortak çalışma/aktivite takvimi Kim nerede, ne zaman, ne yapıyor Gönüllülerin farklı işleri tecrübe edebilmelerini sağlarız, pratik artar. BİLGİ BANKASI Oluşturma: Genel doküman hazırlanımı: Kilit makale ve videoların çevrilmesi. Birbirimize/Derneğe destek: Zaman kredisi

WEB SİTESİ Üye bilgileri Aktif çalışmalar – permakültürcüler haritası Başarı Hikayeleri Takvim Duyurular: haberler, kurslar, aktiviteler… Kütüphane: kaynaklar, bilgi bankası Takas/Satış Alanı: Tohum bankası Üyelerin kendi arasında takası Dernek üzerinden satılabilecekler Kritik, Önemli madde, ürün, malzemelerin dernek üzerinden temini Tohumlar, dolomit, kalsit, solucan, gübre, ilaç, v.b.

EĞİTİM PDC kursları düzenleme Permakültüre Giriş Kursları düzenleme: Eğitmenlerin eğitimi: bu konuda zaten şu anda yol alıyoruz, son PDC kursu ile eğitmenler tecrübe kazanıyor. Eğitmen listesi oluşturma: Kim nerede ne sıklıkta eğitim verebilir?   Permakültüre Giriş Kursları düzenleme: Dernek için hem reklam, hem de gelir. Ayrıca PDC kursu için ön hazırlık. Giriş kursu için ortak bir içerik oluşturmalı Mümkün olan her yerde bu kurslar hızla yapılmalı, yayılmalı. Bu kursları aktif dernek üyeleri organize edecek. Pratik Kurslar: Kompost yapımı, aquakültür, dikey bahçecilik, v.b. Pratik Permakültür çalışmaları el kitapçığı? Hızlı sonuç verecek, kolay işler Önemli bitkiler, tohumlar…

TANITIM Kamuoyu Yaratabilmek Permakültür Tanıtım Günleri Düzenleme: Bu günlerin organizasyonu: prezentasyonlar, anlatılacaklar… Farkındalık, bilinç oluşturmak Yeni üyeler kazanmak Geniş bir kitleye yönelik 2 aylık bir e-bültenin hazırlanması. Okullarda çocuklara, gençlere tanıtma çalışmaları El kitapçığı, Başlangıç için kaynak sandığı (dernek deposundan elzem malzemeler…)

DANIŞMANLIK Ciddi bir proje geldiğinde bir ekip olarak projeyi üstlenmek ve derneğin güvencesi / imzası ile neticelendirmek. Dernek organize eder: Proje Lideri + Uzmanlar + Dernek kaynakları Dernek sertifikası, güvencesi Kent/Okul Bahçelerine destek verme Yoksun bölge çalışmalarına destek verme

ARAŞTIRMA Yeni, Güncel permakültür bilgileri Başkasına problem, bize fayda olabilecek kaynaklar: Belediyeler ile görüş: Budama artıkları, Sıvı yağ atıkları, Gübre Talaş Pazarlardaki organik atıklar Hayvan pazarlarından gübre…

DERNEK GELİRLERİ Kurslar Kursiyerlerden para, ürün veya zaman kredisi Üyeler Aidatlar Dernek Kasası Para + Ürün + Zaman Danışmanlık %80 proje grup üyelerine, %20 derneğe Pazar Yeri Kitaplar, Tohumlar, Elzem maddeler (dolomit, kalsit, yosun konsantresi, EM gübre… Üyelere %20 indirim Yayınlar kitaplar, bülten…

İNSAN KAYNAKLARI Üyeler Çıraklar – PDC’li Uzmanlar / Hocalar Aidat öderler, Web site kaynaklarına erişirler, Pazar yerinde %20 indirim Dernek işlerine destek vererek kredi kazanırlar Tecrübe kazanmak üzere projelerde önceliklidirler Çıraklar – PDC’li Daha aktif olmak, uzman olmak isteyenlerdir 3 gün (18 saat) hibe ederler, Uzmanlık çalıştaylarına ücretsiz katılırlar Projelerin önemli aşamalarına katılırlar Dernek işlerinde görev alırlar, sorumluluk üstlenirler Uzmanlar / Hocalar Alanlarında ustadırlar, 3 gün (18 saat) hibe ederler, Emeklerinin karşılığını para, ürün veya zaman kredisi olarak geri alabilirler

+ Ücretsiz/Burslu Kurs Alanlardan + Çırak ve Ustalardan 18’er saat kasada, Ek zaman koydukça kredisi artar, Krediyi Pazar yerinde kullanır + Ücretsiz/Burslu Kurs Alanlardan …. saat kasada, ZAMAN KREDİ SİSTEMİ + Zaman Koymak İsteyen …. saat koyar, Karşılığında kazandığı krediyi pazaryerinde kullanır Üye, Çırak ve Usta Zaman Değerleri Kredi & parasal değeri, Dernek yönetimi karar verecek.

Üye Ürünleri (Dernek Onaylı) İşgücü Veren Ücretsiz kurs aldı – zamanla ödeyecek Ürün aldı - « Kredi kazanmak için Üye Ürünleri (Dernek Onaylı) Kitaplar, Tohumlar, Gıda, v.b. Dernek alışverişten %... pay alır PAZAR YERİ Para + Ürün + Zaman İşgücü Arayan Kredisi var, işgücü alarak kullanır. Para öder - «