KAPATILMA SÜRECİ VE SONRASINDA TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dün Bugün Gelecek Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2010, Aydın.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ERZURUM
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Taslağı Dr.İskender Sayek TTB Merkez Konseyi Üyesi TUEK 2008 Ankara.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Prof. Dr. Akile Sarıoğlu-Büke*, Doç Dr. Osman Özdel**,
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
Bologna Sürecinde Enstitümüz
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
OKUL YÖNETİCİLERİNİN TEKNOLOJİK LİDERLİK ÖZ YETERLİLİKLERİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Dr. Özlem COŞKUN*, Yrd. Doç. Dr. Mehtap KARTAL**,
SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
“DÜADEKK Paylaşım Toplantıları” Ekim 2009, DİYARBAKIR
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
H.Ü. Meslek Yüksek Okulu tarihinde H.Ü. Meslek Yüksek Okulu’nda görevime başladım. Bu tarihten itibaren listelenen işler sırasıyla yapılmıştır.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI03 Politika Analizi Çalışma Programı.
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
ANTALYA KALİTE ÖDÜLÜ S Ü R E Ç Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: NEDEN VE NASIL? Çankaya Belediyesi Örneği
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Comenius Okul Ortaklıkları
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye’de Tıp Eğitiminde Eşyetkilendirme (Akreditasyon)
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
Hülya Aybek*, Nural Cevahir**
Sevda DEMİRÖZ DEÜ AFET YÖNETİMİ YL 2016
Hatice Şimşek Keskin***
Figüre 1. Anket ve sonuçları
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
27 nisan tüp doldurduğumuz tarih.
Sunum transkripti:

KAPATILMA SÜRECİ VE SONRASINDA TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARI

Son üç yıldır, Tıp Eğitimi (ve Bilişimi) Anabilim Dalları (TEAD) arasındaki, – ilişkilerin geliştirilmesi, – deneyim ve bilgi paylaşımı, – ortak bir yol haritası oluşturulması amaçları ile Tıp Eğitimcilerin katılabildiği Tıp Eğitimi Kış Okulu düzenlenmektedir.

İlk iki kış okulunda Tıp Eğitimi Anabilim Dallarının işlev ve sorumlulukları tartışılmış ve – “Eğitim” ana başlığı altında beş, – “Hizmet” ana başlığı altında iki ve –“Araştırma ve geliştirme” ana başlığı altında iki olmak üzere, toplam 9 görev belirlenmiştir.

Yükseköğretim Kurulu’nun geçen yıl aldığı TEAD’ların Tıp Fakültelerinde kapatılması kararı ülkemiz tıp eğitimi için çeşitli olumsuzluklar yaratmıştır. Ancak Danıştay’ın Yürütmeyi Durdurma kararı ile bu olumsuz durum aşılmıştır.

AMAÇ Bu çalışmada, kapatılma sürecinin TEAD’ların görev ve sorumlulukları üzerine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır.

YÖNTEM Çalışma 2-4 Nisan 2010 tarihleri arasında 37 Tıp Eğitimcisinin katılımı ile gerçekleştirilen 3. Kış Okulu’nda yapılmıştır. Veriler 16 farklı Üniversitenin TEAD temsilcilerinin doldurduğu bir anket formu aracılığı ile toplanmıştır.

YÖNTEM •İlk iki kış okulunda belirlenen 9 görev başlığı bağımlı değişkenleri oluşturmuş, her görev başlığı için, “kapatılma süreci öncesi”, “kapatılma süreci” ve “yürütmenin durdurulması süreci sonrası” değişiklik olup olmadığı sorgulanmış, anket sonuçları kış okulunda bir araya getirilerek değerlendirilmiştir. •Ayrıca her bir görevin toplamda %100 olacak şekilde anabilim dalının toplam iş yükü içerisinde % kaçlık işini oluşturduğu sorgulanmıştır.

Bulgular ve Sonuç Kapatılma sürecinin sadece üç TEAD’ın işlevinde kısmen bir değişime yol açtığı, ancak bu değişimde büyük ölçüde aslında kapatılma ile ilişkili olmadığı (biri hariç) ve Anabilim Dallarının büyük çoğunluğunda kapatılmanın işlevlerin yerine getirilmesini etkilemediği belirlenmiştir.

G ö revler Ortalama % Eğitim Mezuniyet ö ncesi ve sonrası ( ö ğrenci ve asistan) eğitimine katılım 60,2 Eğitici eğitimi, eğitici gelişimi sistemi ile ilgili programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve sonu ç larının değerlendirilmesi Mezuniyet ö ncesi, sonrası ve s ü rekli mesleksel gelişim ile ilgili eğitim programlarının geliştirilmesi Tıp eğitimi alanında sertifika, y ü ksek lisans ve doktora programlarının geliştirilmesi, s ü rekli mesleksel gelişim programlarının uygulanması ve değerlendirilmesi Ulusal, kurumsal, ö ğrenci ve program değerlendirme etkinliklerinin planlanması ve y ü r ü t ü lmesi Hizmet Tıp fak ü ltelerinde eğitimle ilgili her d ü zeydeki kurul ve komisyonda aktif g ö rev alarak ç alışmalara bilgi ve danışmanlık desteğinin sağlaması 24,9 Tıp eğitimi ile ilgili t ü m paydaşlara eğitim ö ğretim danışmanlığının sunulması (fak ü lteler arası hizmet sunumu paylaşımı ve ö ğretim ü yesi değişimi) Araş. ve Gelş. Tıp eğitimi alanında projeler ve araştırmalar planlayarak uygulanması, araştırma sonu ç larının sunulması, yayınlanması ve uygulanması; yeni eğitim araştırma y ö ntemlerinin geliştirilmesi (temel ve uygulamalı araştırmalar) 14,9 Tıp eğitiminde yeni eğitim- ö ğretim y ö ntemlerinin oluşturulması, izlenmesi, geliştirilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması

Eğitim Mezuniyet ö ncesi ve sonrası ( ö ğrenci ve asistan) eğitimine katılım 26,3 Eğitici eğitimi, eğitici gelişimi sistemi ile ilgili programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve sonu ç larının değerlendirilmesi 8,6 Mezuniyet ö ncesi, sonrası ve s ü rekli mesleksel gelişim ile ilgili eğitim programlarının geliştirilmesi 9,8 Tıp eğitimi alanında sertifika, y ü ksek lisans ve doktora programlarının geliştirilmesi, s ü rekli mesleksel gelişim programlarının uygulanması ve değerlendirilmesi 3,6 Ulusal, kurumsal, ö ğrenci ve program değerlendirme etkinliklerinin planlanması ve y ü r ü t ü lmesi 11,9 Hizmet Tıp fak ü ltelerinde eğitimle ilgili her d ü zeydeki kurul ve komisyonda aktif g ö rev alarak ç alışmalara bilgi ve danışmanlık desteğinin sağlaması 19,6 Tıp eğitimi ile ilgili t ü m paydaşlara eğitim ö ğretim danışmanlığının sunulması (fak ü lteler arası hizmet sunumu paylaşımı ve ö ğretim ü yesi değişimi) 5,3 Araş. ve Gelş. Tıp eğitimi alanında projeler ve araştırmalar planlayarak uygulanması, araştırma sonu ç larının sunulması, yayınlanması ve uygulanması; yeni eğitim araştırma y ö ntemlerinin geliştirilmesi (temel ve uygulamalı araştırmalar) 8,3 Tıp eğitiminde yeni eğitim- ö ğretim y ö ntemlerinin oluşturulması, izlenmesi, geliştirilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması 6,6

Eğitim Mezuniyet ö ncesi ve sonrası ( ö ğrenci ve asistan) eğitimine katılım 26,3 Eğitici eğitimi, eğitici gelişimi sistemi ile ilgili programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve sonu ç larının değerlendirilmesi 8,6 Mezuniyet ö ncesi, sonrası ve s ü rekli mesleksel gelişim ile ilgili eğitim programlarının geliştirilmesi 9,8 Tıp eğitimi alanında sertifika, y ü ksek lisans ve doktora programlarının geliştirilmesi, s ü rekli mesleksel gelişim programlarının uygulanması ve değerlendirilmesi 3,6 Ulusal, kurumsal, ö ğrenci ve program değerlendirme etkinliklerinin planlanması ve y ü r ü t ü lmesi 11,9 Hizmet Tıp fak ü ltelerinde eğitimle ilgili her d ü zeydeki kurul ve komisyonda aktif g ö rev alarak ç alışmalara bilgi ve danışmanlık desteğinin sağlaması 19,6 Tıp eğitimi ile ilgili t ü m paydaşlara eğitim ö ğretim danışmanlığının sunulması (fak ü lteler arası hizmet sunumu paylaşımı ve ö ğretim ü yesi değişimi) 5,3 Araş. ve Gelş. Tıp eğitimi alanında projeler ve araştırmalar planlayarak uygulanması, araştırma sonu ç larının sunulması, yayınlanması ve uygulanması; yeni eğitim araştırma y ö ntemlerinin geliştirilmesi (temel ve uygulamalı araştırmalar) 8,3 Tıp eğitiminde yeni eğitim- ö ğretim y ö ntemlerinin oluşturulması, izlenmesi, geliştirilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması 6,6

Eğitim Mezuniyet ö ncesi ve sonrası ( ö ğrenci ve asistan) eğitimine katılım 26,3 Eğitici eğitimi, eğitici gelişimi sistemi ile ilgili programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve sonu ç larının değerlendirilmesi 8,6 Mezuniyet ö ncesi, sonrası ve s ü rekli mesleksel gelişim ile ilgili eğitim programlarının geliştirilmesi 9,8 Tıp eğitimi alanında sertifika, y ü ksek lisans ve doktora programlarının geliştirilmesi, s ü rekli mesleksel gelişim programlarının uygulanması ve değerlendirilmesi 3,6 Ulusal, kurumsal, ö ğrenci ve program değerlendirme etkinliklerinin planlanması ve y ü r ü t ü lmesi 11,9 Hizmet Tıp fak ü ltelerinde eğitimle ilgili her d ü zeydeki kurul ve komisyonda aktif g ö rev alarak ç alışmalara bilgi ve danışmanlık desteğinin sağlaması 19,6 Tıp eğitimi ile ilgili t ü m paydaşlara eğitim ö ğretim danışmanlığının sunulması (fak ü lteler arası hizmet sunumu paylaşımı ve ö ğretim ü yesi değişimi) 5,3 Araş. ve Gelş. Tıp eğitimi alanında projeler ve araştırmalar planlayarak uygulanması, araştırma sonu ç larının sunulması, yayınlanması ve uygulanması; yeni eğitim araştırma y ö ntemlerinin geliştirilmesi (temel ve uygulamalı araştırmalar) 8,3 Tıp eğitiminde yeni eğitim- ö ğretim y ö ntemlerinin oluşturulması, izlenmesi, geliştirilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması 6,6

Eğitim Mezuniyet ö ncesi ve sonrası ( ö ğrenci ve asistan) eğitimine katılım 26,3 Eğitici eğitimi, eğitici gelişimi sistemi ile ilgili programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve sonu ç larının değerlendirilmesi 8,6 Mezuniyet ö ncesi, sonrası ve s ü rekli mesleksel gelişim ile ilgili eğitim programlarının geliştirilmesi 9,8 Tıp eğitimi alanında sertifika, y ü ksek lisans ve doktora programlarının geliştirilmesi, s ü rekli mesleksel gelişim programlarının uygulanması ve değerlendirilmesi 3,6 Ulusal, kurumsal, ö ğrenci ve program değerlendirme etkinliklerinin planlanması ve y ü r ü t ü lmesi 11,9 Hizmet Tıp fak ü ltelerinde eğitimle ilgili her d ü zeydeki kurul ve komisyonda aktif g ö rev alarak ç alışmalara bilgi ve danışmanlık desteğinin sağlaması 19,6 Tıp eğitimi ile ilgili t ü m paydaşlara eğitim ö ğretim danışmanlığının sunulması (fak ü lteler arası hizmet sunumu paylaşımı ve ö ğretim ü yesi değişimi) 5,3 Araş. ve Gelş. Tıp eğitimi alanında projeler ve araştırmalar planlayarak uygulanması, araştırma sonu ç larının sunulması, yayınlanması ve uygulanması; yeni eğitim araştırma y ö ntemlerinin geliştirilmesi (temel ve uygulamalı araştırmalar) 8,3 Tıp eğitiminde yeni eğitim- ö ğretim y ö ntemlerinin oluşturulması, izlenmesi, geliştirilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması 6,6

Sonuç Kapatma kararının asıl olumsuz etkisinin, karar sırasında yeni kurulacak olan TEAD’lara olduğu değerlendirilmiştir.

Teşekkürler