İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulların Açıldığı İlk Hafta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?
Advertisements

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Baş Öğretmen Atatürk.
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
KARŞIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Bilim ve Teknoloji haftası
Newton’un Hareket Kanunları
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
23 NİSAN GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik
İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici.
ANKARA TİCARET MESLEK VE ANADOLU TİCARET MESLEK LİSESİ
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
TÜRKÇE / Parçada Anlam PARÇADA ANLAM Ana Düşünce Yardımcı Düşünce.
24 KASIM Öğretmenler Günü
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLUYORUZ.
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
CÜMLEDE ANLAM İLİŞKİLERİ - 1
SUNUM.
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
DİL ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
HARF İNKILABINDAN MİLLET MEKTEPLERİNE MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AYDINLANIYOR
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
ÖZEL EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
Öğretmenler Günü.
İsmail Hikmet ERTAYLAN
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI.
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
Aile Atölyeleri Projesi
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
İnsanın Çabası: EMEK ve RIZIK
OKUL YÖNETİMİ Dr. Kerim Karabacak
TRAFİK İŞARETLERİNİN ANLAMI
TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNDE KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILAN AHLAKİ DEĞERLER
Dünya Çocuk Günü.
GİRİŞ Hayat Bilgisi Öğretim Programı yoluyla çocuklar, kendilerini tanıyarak değişen toplum yaşamına hazırlanmaktadır. Bu bölümde, Millî Eğitim.
EĞİTİMLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Reklamlar Bir malı tanıtıp beğendirmek için yapılan çalışmalara reklam diyoruz. Reklamlar televizyon, radyo, gazete, dergi ve duvar panoları aracılığıyla.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
BİLME-BİLGİ EDİNME, BİLGİ EDİNMENİN YOLLARI VE ÖNEMİ
İLKÖĞRETİMLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER
OKULUMUZDA UYGULANMAKTA OLAN DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA AYIN DEĞERİ OLAN İYİLİK VE YARDIMLAŞMA İLE İLGİLİ HAZIRLADIĞIMIZ SUNUMU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİK.
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
AY-TUR TURİZM SAN VE TİC A.Ş. TURUNÇ RESORT OTEL
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
İLK ÖĞRETİM HAFTASI NE DEMEK ?
ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİNİN YORUMLANMASI. “Her insan farklı bir dünyadır.” “Öğrenme stillerimiz doğuştan var olan karakteristik özelliğimizdir.”
Andargojinin varsayımları
Sunum transkripti:

İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulların Açıldığı İlk Hafta

İlköğretim temel öğrenimdir. Yasalarımıza göre zorunlu ve parasızdır İlköğretim temel öğrenimdir. Yasalarımıza göre zorunlu ve parasızdır. İlköğretim, yedi yaşında başlar ve on beş yaşında biter. Sekiz yıldır.

Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığı’nın radyo, televizyon konuşması ile açılır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Törende konuşan okul müdürü ve öğretmenler; Eğitimin ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar. Okuma – yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar. Gerçekten, birey olarak başarılı olmak için en başta okumayı ve yazmayı öğrenmek zorundayız. Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz. Okuma – yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması düşünülemez.

Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. İlköğretim Haftası; bu gerçeklerin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma – yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır.

Milli Eğitim Bakanlığı; okuma – yazmayı yaygınlaştırmak amacı ile yetişkinler için kurslar açmakta, bu kurslara her yıl çok sayıda yurttaşımız katılmaktadır. Sonuçta okur – yazar oranımız artmaktadır. Yakın gelecekte öteki ilerlemiş ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da okuma – yazma bilmeyen kalmayacaktır.

İlköğretim Haftası’nda çevremize okuma – yazmanın gerekliliğini, değerini, önemini anlatmalıyız. Öğrenme, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmayı sağlar. Bilgisiz, eğitimsiz insanlar daha çok suç işleme eğilimindedirler. Genel olarak eğitim ve öğretim suç işleme oranını azaltır.

Gün gelecek vatandaşlarımızın tamamına yakını okuma – yazma öğrenecek, okuyarak edindikleri bilgileri günlük yaşamlarında uygulayacak, böylece işlerinde daha verimli ve başarılı olacaklardır. Kısacası ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün dediği gibi ” İlköğretim davası insan olma, ulus olma davasıdır.”

Her yıl Eylül ayının üçüncü haftası ( okulların açıldığı ilk hafta ) İlköğretim Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta boyunca okumanın önemi, okulun değeri ve kutsallığı halka anlatılır. Okumanın – yazmanın önemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya çalışılır. Bu konu üzerinde önemle durulur. Okulsuz yerlere okul açılmaya gayret edilir. İlköğretimin önemi anlatılır.

EĞİTİMLE İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER Eğitim, çocuğa bilmediğini öğretmek değildir. Çocuğa yaşamasını öğretmektir(W.Livingston) Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek. On yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik. Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan eğit. (Kuan-Tzu)

Bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır Bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. (Hacı Bektaş Veli) Eğitimsiz insan, ruhsuz bedene benzer. Milletimizi gerçek saadete ulaştıracak irfan ordusudur. Bilgisiz insan, meyvesiz ağaca benzer. En önemli ve verimli vazifelerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Milli eğitim programımızın temel taşı cahilliğin yok edilmesidir.

İnsan eğitimle doğmaz,ama eğitimle yasar. Cervantes İlim öyle bir şeydir ki sen ona tüm gücünü vermedikçe o sana yarısını bile vermez. Ebu yusuf Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. Alexander Everett

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi mirâs, tevfik gibi rehber, ilim gibi şeref bulunmaz.  Hz. Ali (R.A.)

SON Batıkent İlköğretim Okulu Hazırlayanlar: 1-Ahmet Fatih CÖMERT 5/A 744 2-Muhammed Ali DİNÇ 5/A 719 Batıkent İlköğretim Okulu