Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

2 PROJENİN ADI: OKULLAR HAYAT OLSUN
Projenin uygulandığı il/ilçe: Trabzon/Şalpazarı Proje sorumlusu kurum: Şalpazarı ÇPL İşbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar: Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim, Belediye Proje Sorumluları, Görevleri ve İletişim Adresleri: Kemal TÜRKMEN Okul Müdürü Telefon: (0462) Fax: (0462)

3 Projenin Başlatılmasına Sebep Olan Faktörler/Gerekçe
Bakanlığımızın yürüttüğü Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, okullar hayat olsun projesinin halka duyurulmasının gerekliliği, hayat boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde okul alanının halkın kullanımına açılmasının gerekliliği, Şalpazarı’nda ailelerin eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan güvenli alanlar” olmaması, mahallede küçük çocukların oyun parkı alanlarının yetersizliği, okulumuz bahçesinin mahalle halkının rahatlıkla ulaşabileceği bir merkezde olması, aileler ve çocuklar için güvenli ve sağlıklı bir ortam olması,halkın okulumuzla işbirliği içerisinde olmasının sağlanması, okulun eğitim öğretim zamanı dışında binanın ve bahçenin atıl kalmasının milli ekonomiye olan olumsuz etkisi, okul pansiyonunun eğitim öğretim süresi haricinde boş kalması.

4 Projenin Hedefi ve Amaçlar
1.Okullar Hayat Olsun Projesi amaçlarına katkıda bulunmak, 2.Okulumuzda toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek bir hayat boyu öğrenme sistemi oluşturmak ve bu sistemi işler ve sürdürülebilir duruma getirmek, 3.Şalpazarı ÇPL’yi yöremizde tanıtmak, 4.Okul bina ve eklentileri ile okul bahçesinden verimli yararlanmak, 5.Okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetlerini güçlendirmek, 6.Halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebini karşılamak, 7.Ülke kaynaklarını etkin kullanmak 8.Yeşil alan fiziki kapasitesinin okulumuz alanı ve bahçesi ile sınırlı olan Kireç Mahallesinde hizmet üretme potansiyelini ortaya çıkarmak,

5 Projenin Hedefi ve Amaçlar
9.Okul toplumunu ve halkı bir araya getirmek, 10.Şalpazarı merkezinde ailelerin eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan güvenli alan” oluşturmak 11.Okul bahçesinin halkın kullanımına sunulabilecek şekilde peyzaj ve tasarım yapmak, 12.Mevcut ağaçların bakımı ve yeni ağaç dikimini gerçekleştirmek, 13.Eğitim süresi dışında okul binası ve bahçesinin halk tarafından kullanımını sağlamak, 14.Okulumuz pansiyonunu eğitim öğretim zamanı dışında turizm ve özel günlere (düğün, konferans…) açarak atıl kalmasına engel olmak.

6 Proje özeti Projenin uygulama dönemi: 2012-2013
Proje üç ana faaliyet alanından oluşmaktadır. Okulun eğitim öğretim zamanı dışında hafta sonları ve yaz aylarında derslik, toplantı salonu ve kütüphanesinin kullanıma açılarak, öğrenci ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi haline dönüştürecek kurs ve seminer çalışmaları yapılacaktır. Okulumuzun Ağasar halkının eğlenme ve dinlenme aktiviteleri yapabileceği yaşayan güvenli alan haline getirilmesi için bahçe düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirilecektir. Okulumuz, bina alanı , bahçe alanı olup toplamda 3000m2 alana sahiptir. 1 pansiyon binası, derslik binası ve atölye binası olmak üzere üç binadan oluşmaktadır. Okulumuz bahçesinde binanın batı kesiminde bulunan 150 m2 lik bir alanın çocuk oyun parkı olarak düzenlenmesi, güney girişinde bulunan 100 m2 lik bir alanın otopark olarak düzenlenmesi, 500 m2 lik alanın halkın oturma alanı olarak düzenlenmesi, kuzey taraftaki 100 m2 lik alanının satranç sahası olarak revize edilmesi, bahçede mevcut olan ışıklandırma sisteminin çalışır hale getirilmesi, ayrıca Okul pansiyonunun ve bahçesinin tanıtımı yapılarak, pansiyon odalarının ve bahçesinin turizm ve özel günler için tören hizmetine açılması sağlanacaktır. Okul bahçesinde bulunan ağaçların bakımı ve yeni dikimlerin yapılması sağlanacaktır. 3. Okulun eğitim öğretime kapalı olduğu dönemde okul pansiyonunun; ilimize gelecek ekonomik durumu zayıf olan öğrenciler için kullanıma açık tutularak mevcut kaynakların etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması. Projenin uygulama dönemi:

7 PROJE KAPSAMINDA YAPILAN TEMEL ÇALIŞMALAR
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJE KAPSAMINDA YAPILAN TEMEL ÇALIŞMALAR

8 OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzun güney bahçesinde bulunan 200 m2 alana beş adet kamelya yapılmıştır. Burada vatandaşların kitap okuma, dinlenme, piknik yapma,eğlence gibi aktivitelerine olanak sağlanacaktır.

9 OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzun girişinde ön bahçede bulunan 150 m2 alana çocuklar için oyun parkı yapılmıştır. Vatandaşlar okulumuz bahçesinde aktivitelerini yaparken çocuklarına da güvenli bir oyun alanı yapılmıştır.

10 OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzun ön bahçesi güney cephesinde bulunan 100 m2 alana uygulama bahçesi yapılmıştır. Öğrencilerimiz ve veliler gönüllü çalışmalar yaparak, kreşteki öğrencilerimizin bahçe bitki çeşitleri ile tanışmalarını sağlamıştır.

11 OKULLAR HAYAT OLSUN OKULUMUZ PANSİYONU
Okulumuz pansiyonunu yaz tatilinde turizm sektöründe barınak olarak kullanmayı, düğün, özel gün ve eğlencelerde kullanmak amacıyla; kamelyası, yemekhanesi , salon ve bahçesi ile halkımızın hizmetine açmayı planlamaktayız.

12 OKULLAR HAYAT OLSUN

13 OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuz kantin, 110 kişilik kapalı salon, ses sistemi ve bahçesi ile her türlü düğün, nikah, merasim, konferans hizmetleri verebilecek kapasitede olup halkımızın hizmetinde kullanılacaktır.

14 OKULLAR HAYAT OLSUN

15 OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuz meslek programı öğrencileri staj çalışmalarını ilçemizde yaparak vatandaşımızın ayağına ulaşmakta, kaynakların ekonomik kullanımını sağlayarak hizmetin gereğini yerine getirmektedirler.

16 OKULLAR HAYAT OLSUN Okulumuzda belirli gün ve haftalarda
SOSYAL- SPOR- KÜLTÜREL FAALİYETLER Okulumuzda belirli gün ve haftalarda ŞİİR-TİYATRO-MÜZİK-KONFERANS-SEMİNER-ÖZEL EĞLENCE-TURİZM TANITIM etkinlikleri yapılmaktadır.

17 OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR HAYAT OLSUN VE GÜVENİLİR YAŞAM ALANLARINA
EN İYİ ÖRNEKLER VELİLERİMİZ İLE BÜTÜNLEŞME GÜNLERİMİZ

18 OKULLAR HAYAT OLSUN TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ -SİS DAĞI UÇURTMA ŞENLİĞİ VE YÖRESEL YEMEKLER TANITIMI

19 OKULLAR HAYAT OLSUN


"ŞALPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları