Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR"— Sunum transkripti:

1 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA İlgili Kazanım: A.5. Belirli gün ve haftalarla ilgili müzik etkinliklerine katılır.

2 Öğrencilerinize okulda hangi belirli gün ve haftalarla ilgili anma ve kutlama etkinlikleri yapıldığını sorun. Belirli gün ve haftalarla ilgili yapılan müzik etkinliklerini anlatmalarını isteyin. Şarkıları öğretmeden önce motivasyonu sağlamak için zamanı gelen belirli gün ve haftaların anlam ve önemine ilişkin sorular sorarak derse geçiş yapın. İlgili belirli gün ve haftalara uygun şarkıları öğrencilerinize öğretin.

3 Okulda hangi millî bayramların kutlandığını sorun
Okulda hangi millî bayramların kutlandığını sorun. Millî bayramlarımızın anlam ve önemi hakkında konuşmalarını sağlayın. Millî bayramlarımızın kutlanma sebeplerini anlatın. Millî bayramlarımızı kutlamak için okulda ve sınıfta hangi hazırlıkların yapıldığını sorun. Millî bayramları daha farklı kutlamak isteseydiniz nasıl etkinlikler hazırlardınız sorusunu sorun. Onların düşüncelerini alarak belirttikleri farklı kutlama biçimlerini tahtaya yazın (Müzikli rontlar, öğrenilen şarkılarla gün ve hafta ile ilgili canlandırmaların yapılması, koro konseri vermek gibi).

4 Cumhuriyet Her yıl 29 Ekim'i Cumhuriyet Bayramı olarak kutlar ve kutlama törenlerinde cumhuriyet ile ilgili şarkılar söyleriz. “Cumhuriyet” şarkısı da bunlardan biridir. Bu şarkıyı birlikte seslendirelim.

5 Belirli Gün ve Haftalarla İlgili Şarkılar
CUMHURİYET Sefai Acay Cumhuriyet hürriyet demek. Cumhuriyet özgürce yaşamak, Uygarlığa, çağdaşlığa, Durmadan, yılmadan koşmak demek. Cumhuriyet mutluluk demek. Cumhuriyet kol kola yürümek,

6 Kızılay Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım günleri arasında Kızılay Haftasını kutlarız. Bu hafta ile ilgili olan “Kızılay” şarkı¬sını öğrenelim ve birlikte seslendirelim.

7 KIZILAY Sefai Acay Depremlerde, yangınlarda, Hem barışta hem savaşta, Sen koşarsın yardıma, Güç verirsin yurduma. Sonsuza dek güçlenerek Her acıyı sar Kızılay. Kan vermekle yardım etmek, Çok büyük bir mutluluktur. Çözdüğün güçlükleri, Bilmeyen kimse yoktur.

8 Yerli Malı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okullarımızda Aralık tarihleri arasında kutlanır. “Yerli Malı” şarkısını öğrenelim ve hep birlikte seslendirelim

9 YERLİ MALI Hilmi Seyrek
Yerli malı yiyelim, yerli malı loy loy Yerli malı giyelim, haydi arkadaş. Yerli malı alalım, yerli malı loy loy Yerli malı satalım, yerli malı loy loy Yerli malı üretelim, yerli malı loy loy Yerli malı tüketelim, yerli malı loy loy

10 Orman bir ülkenin en değerli doğal zenginliklerinden biridir
Orman bir ülkenin en değerli doğal zenginliklerinden biridir. Bu kaynağı korumak ve geliştirmek de bizim en önemli vatandaşlık görevlerimizdendir. 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftasında ormanların korunması, geliştirilmesi gibi konularda halkımızı bilinçlendirecek çalışmalar yapılır. Bizler de ormanlarımızı korumalı, uygun olan yerleri ağaçlandırmalı, ormanlarımızın yararları hakkında çevremizi bilinçlendirmeliyiz. "Orman” şarkısını öğrenelim ve arkadaşlarımızla birlikte seslendirelim.

11 ORMAN Söz: İ. Bekir Tez Müzik: Erdoğan Okyay Kestane, gürgen, palamut, Altı yaprak üstü bulut, Gel sen burda derdi unut, Orman ne güzel, ne güzel. Dallar kolkola görünür, Yaprak yaprağa sürünür, Kışın karlara bürünür,

12 23 Nisan 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış günüdür.
Bu özel gün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. "23 Nisan” şarkısını öğrenelim ve hep birlikte seslendirelim.

13 23 NİSAN Saip Egüz Sanki her tarafta var bir düğün Çünkü en şerefli, en mutlu gün. Bugün yirmi üç nisan, Hep neşeyle doluyor insan. Bugün Ata’mızdan bir armağan, Yoksa tutsak olurdun sen inan.


"BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları