Konşimento talimatı / Shipping instruction

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Advertisements

turRUS® Otomasyon Sistemi
WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
DEM MUHASEBE PROGRAMI EĞİTİM SUNUMU
Bills of Lading / Konşimento
internet sitemize HOŞGELDİNİZ!
Kayıt olun’a tıklayın…
e - Rating. Ana sayfamızdan fiyatlarımızı görebilmek için Check rate bölümünden Container Rates linkini tıklayınız.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
METUnique Search ve Library Catalogue Search Tarayıcı Eklentisi Mozilla Firefox ve Google Chrome.
Servis Talebi Girişi Kullanım Kılavuzu. AMAÇ Servis aboneliğinize bağlı olarak ETG sisteminde yeni bir servis talebi oluşturarak, taleplerinizin daha.
BLOG KULLANIM REHBERİ.  Giriş yapmadan blog üzerine bilgi ekleyemeyeceğinizi unutmayın. Açılan sayfada ilk önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
Support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu.
MYENGLISHLAB ONLINE Kayıt Kılavuzu.
Otel Sözleşmeleri Giriş
Avcılık Belgesi Hazırlama
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Garanti Bankası Tahsilat Sistemi
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Ana sayfamızdaki Book Now bölümünden Container Booking bölümüne tıklayınız.
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Oxford Learn – Online Practice Öğretmenler için Kayıt Süreci
Otel alış fiyatlarını sisteme tanımlamak için Rezervasyon menüsünün altından Hotel Price seçilir.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
EXPORTAY’11.
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ DERS SEÇİMİ HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER.
TUSAŞ Yardımcı Sanayi Firmaları
Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Ulaştırma ve Lojistik Terminolojisi Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
KISITLAMALAR (Constraints)
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
TAŞIMA SİSTEMLERİ ve YÜK GÜVENLİĞİ
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
ÖN ÖDEME (AVANS) İŞLEMLERİ
Adım 1 adresine gidin.
IPad’e E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu EBSCO eBooks
WORDPRESS TE WEB TASARIM. Aşağıdaki linke gidin:
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ŞİFRE ALIMI BAYİLİK FORMU ALIMI ÜRÜN FORMU ALIMI.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Kullanım Kılavuzu
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Ebrary Reader Nedir? Ebrary Academic Complete veritabanında yer alan kitaplar EDF denilen formatta kullanıcıya sunulmaktadır. EDF formatındaki kitapları.
Döküman Ekleme Teklif kabul edildikten sonra, müşteriden gerekli evraklar talep edilir. Tüm evrakları, müşteriden aldıktan sonra, “RFK Yetkili Satıcı.
WEB İhbarı adresindeki Online İşlemler menüsüne tıklayarak hasar ihbarı sistemine giriş yapılır.
www. mersis. gumrukticaret. gov
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS
Sunum transkripti:

www.safmarine.com Konşimento talimatı / Shipping instruction

Ana sayfadan Manage Documents bolumunde Container SI linkini tıklayınız.

Açılan sayfada New Shipping Instruction bölümünden talimat gecmek istediginiz bookingin sağındaki kutuyu isaretliyip Actions bölümünden create SI on selected linkini tıklayınız.

Tüm bölümlere EDIT butonuna basarak detayları girebiliyorsunuz. Türkiyede metric sistem kullanıldığı için bu kısımda herhangi bir değişiklik yapmasına gerek yoktur. Tüm bölümlere EDIT butonuna basarak detayları girebiliyorsunuz.

Yükleyici firma(shipper) bilgileri girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz. Alıcı firma (consignee) bilgileri girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz. İhbar adresi( notify)bilgileri girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz.

Konşimento taraflarını girdikten sonra OK butonunu tıklayınız. Yüklemede gerçek yükleyici haricinde bir forwarder firma varsa o firmanın detayları bu kısıma girilir. Fiyat anlaşmasında taraf olan firma (contractual customer) bilgileri girilmelidir. Kontrat alıcı ile yapılmışsa o firmanın detayları girilmelidir. Eger konu firma daha önceki yüklemelerde yer almışsa “Reuse previous” (eskiyi kullan) seçeneğinden seçebilirsiniz. Yukarıdaki konsimento taraflarına ilave olarak “additional parties” (ilave taraflar) kısmından “invoice party” (fatura kesilecek firma) ve “transport document receiver” (konsimentoyu teslim almaya yetkili firma ) bilgilerinin de girilmesi gerekmektedir. Konşimento taraflarını girdikten sonra OK butonunu tıklayınız.

Konsimento - evrak detaylarının girilebilmesi için EDIT butonunun tıklanması gerekmektedir.

Bl-shipped seçilmiş ise talep edilen Orjinal sayısı girilmelidir Konşimento express release (seawaybill) olarak duzenlenmek isteniyorsa “Waybill – shipped” seçilmeli , orjinal konşimento talep ediliyorsa “BL-Shipped” seçilmelidir. Waybill-shipped tercih edildiğinde Number of originals kısmı “1” olarak seçilmelidir. Bl-shipped seçilmiş ise talep edilen Orjinal sayısı girilmelidir Bu kısımda “transport document receiver” seçilmelidir Booking aşamasında girilen kontrat numarası sisteme otomatik olarak gelecektir. Herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur Bu yüklemeyi daha sonra hatırlamanız için size ait bir referans girilebilir. Zorunlu alan değildir.

Yükleme limanı lokal masrafları/ kara nakliye Fatura detayları invoice details bölümüne girilmelidir. “Invoice to” ( fatura edilecek firma) bölümüne konu masrafları ödeyecek olan firma seçilmelidir. Free IN Deniz navlunu Free OUT Varış limanı lokal masrafları/ kara nakliye Şirketimizce verilebilen sertifikalar bu kısımda listelenmistir. Sertifika talep edilmesi halinde bu kısımda ilgili sertifika işaretlenmelidir. Konşimento – evrak detaylarının girişi tamamlandıktan sonra OK tuşuna tıklanması gerekmektedir.

Mal ve konteyner detaylarının girilebilmesi için EDIT butonunun tıklanması gerekmektedir.

Detaylar girildikten sonra OK butonu tıklanmalıdır Kap cinsi ( kind of package ) kısmı doldurulmalıdır Örn: cases, boxes,cartons,rolls vs. PALET kap cinsi bazı ülke gümrükleri tarafından kabul edilmediğinden bu kısma palet girilmeden önce müşteri temsilciniz ile görüşünüz. Mal tanımı ve konşimentonun orta kısmında görünmesini istediğiniz detaylar “cargo description” ( mal tanımı) kısmına girilmelidir. Daha önceki son 5 yüklemenize ait mal tanımlarını “descriptions” linkini tıklayarak görebilir, isterseniz kopyalayabilirsiniz. . Detaylar girildikten sonra OK butonu tıklanmalıdır Kap adedi Konteyner başına brüt ağırlık Konteyner no arada bosluk veya “-” olmadan ardışık şekilde girilmelidir. Örn: SAFU1234567

Yükleme talimatını göndermek için SUBMIT butonunu tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfada ise OK tuşunun tıklanması gerekmektedir. Boylece yükleme talimatınız gönderilmiş olacaktır.

Safmarine Web servislerini one smile one click the reason we believe e-business should be as personal as it is convenient Safmarine Web servislerini kullandığınız için Teşekkür ederiz.