ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Adem KARCI İlçe Nüfus Müdürü T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
Advertisements

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Muhtarlık Askı Süreci
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
Nüfus Hizmetleri Kanunu YETKİ ve SORUMLULUKLARI
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
DEREBUCAK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
YETKİ ve SORUMLULUKLARI
ULUSAL ADRES VERİ TABANI
MAL BİLDİRİMLERİ.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
Kamu Harcama Süreci.
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI PROGRAMI Kartal Belediyesi
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kartal Belediyesi KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYETLERİ.
RESMİ MÜHÜR YÖNETMELİĞİ
ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE ONAYI GENELGESİ
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
SEÇİM SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETÇİNİN EN SİHİRLİ SÖZÜ SİYASETİN HARMAN YERİ SİYASETİN HARMAN YERİ BÜTÜN EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ.
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADRES DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSAL ADRES VERİ TABANI.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
ADRES KAYIT SİSTEMİ Mustafa ADIGÜZEL Daire Başkanı.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Muhtar Bilgi Sistemi.
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
TÜRKİYE’DE KENT BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMALARININ GELİŞİMİ
Çocuk İzlem Merkezinin tanıtımı ve işleyişi
Çocuk Koruma ve İzlem Merkezinin
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS ve VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
ADRES DAİRE BAŞKANLIĞI
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
İNSANLAR VE YÖNETİM.
HARCAMA.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
ÖĞRETMENLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
Ahi Evran İlkokulu/Ortaokulu
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
Sunum transkripti:

ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS ve VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ nvi ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ İllerden Gelen Teknik Büro Personeli Eğitim Anketi Haziran – 2008 Adres Daire Başkanlığı

1.ADRES BİLGİLERİNİN KURUMLARLA PAYLAŞIMIN KPS ÜZERİNDEN YAPILACAĞININ ANLATIMI NE ÖLÇÜDE YARARLI OLABİLMİŞTİR? %8 Yararsız olduğunu düşünenlerin görüşleri: * Başta belediye ve özel idare olmak üzere hizmet veren kurum temsilcileri bu sistemi önemsemediklerinden yararsız olduğu düşünülmektedir. * Görsel ve eğitsel olarak tanıtım eksikliği olduğundan kurumlara sorumluluk ciddiyetinin sağlanması gereklidir. * KPS nin hangi kurumlarda kullanıldığı bilinmiyor. * Kurumlar alt yapılarının oturmadığından problem yaşadıklarını söylüyorlar.

%13 Evet diyenlerin karşılaştığı sorunlar: 2.YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ VERMEKTE SORUN YAŞANIYORMU? %13 Evet diyenlerin karşılaştığı sorunlar: * Eşin, beyanında bulunulan şahısların, ergin çocukların anne ve babasının yerleşim yeri belgesini alamaması. * Yakınları ısrarla talep ediyor. * Başkalarının yerine herhangi bir resmi işlem için, en ufak bir evrak vb. işlem işin aşırı bir şekilde bazen 2,3,4 suret istenmesi sorun yaratıyor. * Aynı adreste ikamet edenlerin birbiri adına Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi alamaması sorun yaratıyor. * Vatandaş bu belgeyi basit gördüğünden bir başkasının belgesini zorla almak istiyor, öneminin anlatılması lazım.

3.YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ TALEP EDİYORMU?

%49 Evet diyenlerin görüşleri: * Reddediyoruz, ilgilisinin gelmesini istiyoruz, yönetmelik gereği verilmiyor. * Mümkün olamayacağı izah edilerek onu hakkında detaylı bilgi veriyoruz. * İl Emniyet Müdürlüğü ve personele Başbakanlık Genelgesi yayınladığı nazik bir ifade ile anlatılıyor. Gereken belgeler verilip sonrası için KPS’ye başvurmaları istenmiştir. * Genelge doğrultusunda ikna edip vermiyoruz. * Emniyet ve jandarma yetkilileri tarafından talep edilmektedir. Resmi yazı ile talep etmesi gerektiği söylendi. * Hastanelerde ağır hastaların yakınları, şahsın yakın akrabası, eş, çocuk, yaşlı hastanın yakını talep etmektedir. * Adres beyanı veren kişi, adres beyanı verdiği kişilerin yerleşim yeri belgesini alabilmeli. * Eşi ve çocukları bu hususta çok ısrarcı davranarak personeli rahatsız ediyor. * Hasta ve yaşlılar, istihbarat birimleri ve jandarma talep ediyor. * Eşlerden biri diğerinin belgesini istediğinde kontrol edilip, ikisi de aynı adreste oturuyorsa belgeyi veriyoruz, farklı adreslerde oturuyorlarsa belgeyi vermiyoruz. * Beyanda bulunmayı hane halkı reisi olarak gerçekleştiren kişiler yerleşim yeri ve diğer adres belgesini alamadığı için sorun çıkarmaktadır. * Yürürlükte bulunan yasa, yönetmelik, yönerge ve ilgili genelgeler anlatılarak talep yerine getirilmiyor. * Mülki idare amirine yazılan dilekçeye yerleşim yeri belgesi veriliyor. * Vatandaş Nüfus Kayıt Örneği aldığı gibi yerleşim yeri belgesi de talep ediyor. Bazı ilçe nüfus müdürlükleri tarafından bu şekilde verildiği belirtilmektedir. * Özel vekillik belgesi istiyoruz. * Verilmediği zaman sorun yaşandığından, nüfus müdürü emri ile veriliyor.

4.FORM-D'LER MUHTARLAR TARAFINDAN DÜZENLİ OLARAK VE SÜRESİNDE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE İADE EDİLİYORMU?

%15 Hayır diyenlerin görüşleri: * Büromuz eleman açısından yetersiz. Muhtarlar genelde okuma yazma bilmiyor. * Muhtarlar KPS’ye geçtiğinde konu ile ilgili sorunlar azalacaktır. KPS için muhtarlar konfederasyonundan şifre almak için yönlendirilmiştir. * Muhtarların çoğunluğu ilgisiz ve bilgisizdir, bu işi önemsemiyor. * İlçemiz çok yüksek ve engebeli dağların arasında kurulması ve ulaşım sıkıntısı yaşandığı için posta işlemleri gereği bir şekilde ulaştırmadığından iade edilmiyor. * 33 Muhtardan ancak 10 tanesi getiriyor. * %60-70 oranında getiriliyor. * İlçe Nüfus Müdürlüğü ile ilgili açıklamalar muhtarlara iletilince Form-D ler düzenli olarak gelmeye başlamıştır. * Muhtarların gelir kaynakları kesildiği için duyarlı davranmıyorlar. Ayrıca cahil kesim konuyu henüz anlamış değil. * Muhtarlar alanda çalışma yapmamaktadır. Ayrıca yönetmeliğe uygun işlem yapmıyorlar. * Muhtarlar bu konuda duyarsız bir tutum içerisindedir. * Muhtarlar hastalıklarını mazeret göstererek ilgilenemediklerini belirtmekteler. * Muhtarlara ceza uygulaması getirilmelidir. * Form-D alınırken mahalle veya köy bazında alınabilmelidir.

5.ADRES BEYAN FORMU VE FORM-D'LER NASIL MUHAFAZA EDİLİYOR? %2 Diğer diyen personelin yaptığı işlem: * Aylık olarak dosyalarda muhafaza edilmektedir.

6.İL GENELİNDE NUMARALAMA VE LEVHALAMA ÇALIŞMALARI NE DURUMDADIR? %4 Henüz Başlamadı diyenlerin görüşleri: *Bütün numaralar ve sokak, cadde isimleri boya ile yazılı, levha olayı yapım aşamasında. *Numaralama bitti, levhalama çalışmaları ile belediye ilgisiz davranıyor. *İlimizde numaralama işlemi %100 bitmiş durumdadır. Ancak, levhalama çalışmaları yetersiz. Konu ile ilgi belediye ve özel idare elemanlarının eğitime alınması ve nüfus müdürlükleriyle irtibata geçmelerinin sağlanması yararlı olacaktır. *Özel idare bütçesinde ödenek olmadığından numarataj başlamadı.

7.BELEDİYELERDEN HANGİ KONUDA SORULAR GELMEKTEDİR?

%10 Diğer diyenlerin görüşleri: * Adres Kayıt Sistemi Mevzuatı ile ilgili sorular gelmektedir. * Levhalama aşamasında piyasa araştırması yapıldığı ve çok külfetli olduğu konusunda sorunlar geliyor. * Hiçbir soru gelmemiştir. * Kısmen de olsa belediye bazı orman köylerini görememekte, ancak ilgili yerlere gerekli bilgiler verildi. * KPS protokolü ile ilgili sorular geliyor. * Belediyeler ve özel idare eğitim istiyor. * Belediyeler nüfuslarını göremediğini belirtiyor.

8.YERLEŞİM YERİ BEYANI SIRASINDA ALANDA MEVCUT OLDUĞU HALDE, UAVT'DE OLMAYAN ADRESLER İLE İLGİLİ NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR? Görüşler: * İl onayı ile sorunu mahalinde halletmek amacıyla belediye bir personelini görevlendirilmiştir.

9.İLİNİZDE ADRES KAYIT SİSTEMİ İLE İLGİLİ HANGİ TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILMIŞTIR? Görüşler: * Televizyon ve radyo yayını yapılmadı. * İstanbul ilinde yerel tanıtım zor olduğu için diğer kanallarda yayınlanması iyi olabilir.

10.ADRES BEYANINDA ŞÜPHEYE DÜŞÜLMESİ HALİNDE NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR? %5 Diğer cevabı verenlerin görüşleri: * Tahkikata gönderilmektedir. * Kişilere, genel uygulamaya geçilmediğinden cezai işlem uygulanamıyor. * Görevli personel yoğun olduğundan beyanı alıyor.